maanantai 31. elokuuta 2015

Kaupunkinäkymiä, lettuja ja uusia vaatteita.

Mites siinä kävikään :D





Lauantaina kävin kirjastossa Oulunkylässä ja hyppäsin bussiin, joka vie Hakaniemen ohi keskustaan. Suunnitelmissa oli hypätä pois bussista Hakaniemessä, mutta en hypännytkään, mutta joku päivä vielä sielläkin pysähdyn kuvailemaan kaikenlaista ja ihan koko Helsingissä. Yritän koluta mahdollisimman monta nurkkaa ja kolkkaa. Menin kuitenkin suoraan salille ja juoksu rullasi kivasti ja kivuttomasti, vaikka välillä epämiellyttäviä odöörejä pitääkin haistella lämmittelyhuoneessa. Nostin vauhdin jopa yhteentoista kilometriin tunnissa, oli hauskaa. Sitten lihasten hoitoa ja kohti Starbucksia. Mutta mitä huomasinkaan! Pankkikortti on ties missä. Oli jäänyt toisten housujen takataskuun, koska olimme käyneet edeltävänä päivänä Filmtownissa, niin se oli siellä mukana. Enpä mennyt kahville, vaan körötin ratikalla kotio.

Oli kuitenkin jossain vaiheessa tehnyt mieli lettuja, joten kipaisin Alepa-kauppaan pyörällä, koska kello oli jo yli kuusi, hakemassa kananmunia, maitoa ja vispikermaa. Tekaisinpa letut ja kutsuin J:n pyörää asentamasta sisälle syömään. Lettuja hillon ja kermavaahdon kanssa. Hjeenosti meni sekin makealakko. Olinkohan ehkä neljä päivää ilman makeaa. No eipä sille voi mitään. Olisi ihan kiva, jos viikossa olisi yksi herkuttelupäivä, ettei ihan kituuta itseään.

Tässä käyttämäni lettuohje: (kahdelle)



5 dl maitoa

2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sulaa voita



Vispaa kaikki sekaisin ja paista pannulla sopivalla lämmöllä, ettei liikaa kärvenny. Helppoa, hauskaa ja nopeaa. Käden käänteessä meni vispikermakin vaahdoksi ja hillo löytyi kaapista. Kannattaa muuten käyttää vähemmän suolaa, se maistui vähäsen läpi. Laitoin myös ripauksen vanilliinisokeria.

Anna taikinan tekeytyä puoli tuntia ennen kuin rupeat paistelemaan lettusia :)

Sunnuntaina kävimme syömässä ja sen jälkeen shoppailemassa jotain syksyistä.
Tällaiset löydöt tein Vero Modasta:



Aivan ihanan pehmoisia ja lämpimiä syysvaatteita, koska syksy on tosiaan täällä nyt :) Tuo poncho ei löytynyt netistä oikean värisenä. Omani on siis ruskea-musta-valkoinen ja aivan ihana.


Tätä ihastelin, näpräsin ja kuolasin myös kaupassa, mutta toistaiseksi se jäi vielä sinne. Pitäisi varmaan käydä haalimassa se talteen ennen kuin kukaan muu ehtii. Aivan ihana, lämmin ja söpö takki, jonka ehdottomasti haluan. (t: syysfanaatikko - no ei nyt sentään)

Että sellaista. Illalla kävimme vielä katsomassa Inside Out - leffan kolmi-ulotteisten pleksien läpi. Oli ihan mukavainen katsottava leffa ja eväänä oli colaa, karkkia ja POPPAREITA :)




~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...