lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pipoja

Joskus pari vuotta takaperin Varasvuoren huipulla tuuli, joten lainasin kaverin hienoa pipoa.
On vaikeaa löytää itselleen sopivaa pipoa. Riippuu niin pään ja kasvojen mallista sekä hiusten määrästä ja mallista myös. Olen aina pitänyt kuontaloani aika ohuena, mutta vielä mitä! Olen aika peikko tämän peuhkoni kanssa :D Minulle ei sovi päätä nuolevat pipot eli sellaiset ohuet. Kun laittaa ohuen pipon päähän, niin siitä kohtaa, missä pipo on, pää näyttää tosi suipolta ja sitten pipon alta karkaavat hiukset kaikkiin ilmansuuntiin. En halua näyttää kyöpelivuorelta karanneelta, joten en käytä sellaisia pipoja. En myöskään ymmärrä otsapantoja, mutta koska ne eivät kuontalooni ole koskaan sopineet, niin miten voisinkaan ymmärtää.

Ohuita päätä nuolevia pipoja voivat käyttää miehet ja suorahiuksiset naiset, joilla ei sojota hiukset joka suuntaan. Samanlaisen peikkokuontalon omaavat voivat käyttää paksuja pipoja, jotka jättävät ilmaa hiuksille, eikä lytistä niitä lätyn näköisiksi. Erityisesti pidän suurineuloksisista pipoista.


Nämä kaksi ovat olleen kovin kivoja joskus ostohetkellä, mutta pidemmän päälle, kun on yrittänyt käyttää, niin on huomannut, että eiväthän ne sovi. Joten jos joku haluaa pipon, niin nämä saa ken haluaa. Kukallinen pipo on ostettu joskus Anttilasta ja tupsupipo on Superyellow:n pipo, jonka ostin viime vuonna messuilta. 


Nämä kolme ovat eniten käytetyimmät pipot, kun tullaan välikauteen. Sininen pörröpipo on joskus löytynyt kirpparilta ja olin silloin iloinen sen löydettyäni, koska olin etsinyt sellaista jo jonkin aikaa. Mustan Villawoolin rusettipipon olen saanut viime syksynä armaaltani ja harmaa beanie on joskus ostettu H&M:ltä.


"Venäläinen karvalakki" on kylmän talven pipohattu. Sinikirjavaa tupsupipoa (sekä yhtä laskettelupipoa, jota ei löydy) en laittanut tähän, koska ne ovat pari kerrosta alempana varastossa, enkä jaksa sinne parin pipon takia mennä.


Hatut taas sopivat päähän paremmin kuin hyvin. Tämä ruskea hattu on aikapäiviä jo menneen talven lumia, mutta tuona syksynä tai keväänä sitä rakastin ennen kuin siitä irtosi ja hävisi tuo söpö rusetti, jonka jälkeen koko lätsä olikin menettänyt kauneutensa ja erikoisuutensa ja näytti sangen oudolta.

Tänään Prismassa näin päähäni himoavan lätsän, joka oli pehmeästä huopakankaasta tehty ja siinä oli lippa, se maksoi 30 euroa, koska on Fredriksonin hattu, joten mietin vielä hetken ennen kuin ryntään ostamaan sen. Pitäisi kai mennä UFFiin piipahtamaan tekemään löytöjä. Etsin tällä hetkellä mekkoa ja uusia salivaatteita. On vaikeaa löytää treenitoppi, joka olisi valmiiksi topattu.


En löytänyt treenikamoja tai uusia lenkkitossuja, mutta löysin kolme pipoa Prismasta. Kahta näistä en aio pitää ja kaksi löysin lastenosastolta ja silti mahtuivat ihan hyvin päähän. Joskus ottaa päähän, että lapsilla on paljon hienompia ja veikeämpiä vaatteita, kun aikuisilla on vain tasaisen tylsiä ja värittömiä vaatteita. Ehkä siksi nykyään etsin treenivaatteisiinkin kirkkaita värejä. Parhaimman pipon tietysti saisi tekemällä sen itse. Harmi ettei treenivaatteissa ole hauskoja kuvia tai muuta sellaista, kuten tuollaista sammakkoa (Sammakkopipo on Hans Company Kokkola, Finland), raitapipo ihan peruspipo ja keltainen pipo on Skilan. Keltaisessa pipassa on kiva poimutus takana ja edessä olevassa merkissä lukee Spring has come :)

Ei kannata ajatella, että joku olisi liian lapsellista, vaikka rajansa kaikella. Joskus pitää vähän irroitella, arjessakin :)

Nyt käyn lukemaan Eppu Nuotiota, kun on vähän mälsää olla yksin kotona, mutta huomenna sitten salille.

~ Lilja Lumi

Mitä ikinä keksitkin pelätä

Toisinaan haluan vartioida untasi, 
suojella sinua, kun nukut 
Haluan pitää sinua lämpimässä 
sylissäni lähelläni
Vartioin joka askeltasi
Vartioin untasi
suojelen sinua kaikelta 
Lähetän pienen yön olennon matkaan 
läpi matkojen luoksesi
istumaan olkapäällesi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...