lauantai 1. marraskuuta 2014

Origameja ja halloween-pipareita

Heya!

Tämä viikko on taas mennyt todella nopeasti ohi, ehkä koska suurin osa ajasta on mennyt joko töissä tai nukkuessa. Nyt on viikonloppu kuitenkin ja ollaan pian lähdössä Ski Expo-messuille miekkosen ja hänen veljensä kanssa, mutta sitä ennen kerron vähän tämän viikon kuulumisia.


Keskiviikkona mies yllätti kukkasilla, neilikoilla :) Ei ensin meinannut isommalle kimpulle maljakkoa löytyä, joten olivat hetken vihreässä urheilujuomapullossa, kunnes siirsin osan vanhojen kukkien joukkoon ja pari oksaa tähän suippoon maljakkoon. Kukat alkoivat vähän vihertyä siinä purtilossa jostain syystä, eivät tykänneet. 

Tuosta ikkunasta tuli muuten mieleen, kun joka aamu talitintti hyörii ikkunalaudalla ja lämpömittarin päällä, muttei koskaan ole kameraa napsimassa kuvaa, kun tilhiäinen sisälle katselee ja välillä koputtelee ja mietitään, että kuka koputtelee aikaisin aamulla.


Olen kyllä innostunut origameista. Torstaina iltapäivystyksestä päästyä ukkelin ollessa vielä yli yhdeksään töissä päätin vihdoin koittaa lintuorigamia. Olen oppinut aiemmin tällä viikolla jo rusettiorigamin ulkoa, koska tulen käyttämään sitä todella paljon töissä yhdessä projektissa ensi viikolla. Tein sydänrasiaorigaminkin miehelle yllätykseksi, vähän söpistelyä. Sekä myös ostin hänelle Sisu - Erittäin hieno suomalainen MIES - saippuan, josta hän toivottavasti tykkäsi. 




Oli jo hetken tehnyt mieli pipareita ja teimme sitten eilen illalla halloween-pipareita ja söimme niitä sulatejuuston kanssa. Ensi kerralla pitää kyllä ostaa appelsiini-tuorejuustoa piparin kaveriksi. Tuorejuusto vain kun löytyisi suolaisempana versiona, niin olisi tosi kivaa yhdistaa piparin makeus ja juuston suolaisuus. Meni vähän leikkimiseksi tämä piparin teko, kun teimme halloween-aiheisia, niin tottakai yksi oli kakka, pari kurpitsanaamaa, lepakko, dinosauruksia ja kettukin. Piti tulla etanakin, mutta se meni ihan pipariksikin. Vähän lapsettikin ja söimme taikinaa. Hassua, kuinka paljon piparitaikinaa lapsena tykkäsikään syödä. Ja sai myös kaapia kaikki taikinakulhot. :)


Tässä niitä pipareita valmiina. Kissanaamakin löytyy, kakka vähän plörähti ja movemberin kunniaksi viikset. On hassua, kun ukkoseni ajoi eilen koko partansa ja viiksensä pois, enkä ole tottunut hänen kasvoihinsa ilman viiksiä ja partaa. No äkkiäkös ne kasvaa takaisin, kunhan ei huulten päälle kasva. Parta antaa kyllä miehelle kummasti enemmän luonnetta kasvoihin. 

Tänä aamuna, kun pipari tuoksui asunnossa, tuli mieleen Ravattulan Anttilan (nykyään Citymarket) joulun ajan ostostelut, lapsenmielinen joulun odotus, jouluavajaiset siellä kaupassa, siellä oli myös riisipuuron maisteluita. Tuli myös mieleen äidin kanssa Skanssissa käyminen. 
Tänä vuonna aion nähdä Helsingin joulukadun avajaiset, marraskuun loppupuolella taisi olla Aleksanterinkadulla ja Kansalaispuistossa. 

Mutta nyt sinne SkiExpo-messuille massu täynnä banaanilettuja, joita ukkoseni teki kun kävin suihkussa. Tein toki taikinan, mutta hän väsäsi letut :) Ovat hyviä turkkilaisen jogurtin kanssa. Mustikkahillo oli myös päällä. 
Vähän jänskättää messuille meno. En ole koskaan Helsingin messukeskuksessa käynyt ja suosikkibloggaajani on myös siellä. Mitenköhän tällainen ujopiimä hänellekin uskaltaa sanoa moi ^_^ We'll see. Lycka till för mig then :)

Hihii! Nauttikaa viikonlopusta ja auringosta! Happy halloween also!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...