lauantai 29. marraskuuta 2014

Pikkujoulutunnelmaa Trattoria Sognossa

Töölöntorinkatu 2

on paikka, jossa Trattoria Sogno sijaitsee. Olin viiteen asti töissä, joten piti olla juhlatamineet töissä mukana. Lähdin työkaverin kanssa heti töiden loputtua bussilla Töölön torille ja löysimme paljon ennen muita perille, joten höpöteltiin vähän aikaa ennen sisälle siirtymistä. Sisällä vessassa vaihdoin sitten edeltävänä päivänä hankkimani mekon (jonka kuvaan tänä iltana, kun suuntaamme ukkelin kanssa pikkujouluihin) ja tälläydyin eli tein naamataulusta siedettävämmän näköisen. Sillä välin tuttuja naisia näkyikin vessassa, joten popula valui paikalle. Meitä oli kahdeksantoista.


Ollessani laittautumassa muut tilasivat kuohuvaa, jolla sitten nostettiin malja. Mie en kuohuvasta koskaan ole perustanut, joten kippistelin vesilasilla. Tilasin ruoan kanssa kyllä yhden valkoviinilasillisen, että siinä illan alkoholitarjonta.


Alkuruoaksi oli paljon kaikkea. Tuota punaista lihaa en syönyt, enkä munan ympärillä olevaakaan tavaraa. Oliiveja, paprikaa, kahta eri juustoa (valkohomejuustosta tuli mieleen koti, koska valkohomejuusto+pipari), sientä, munakoisoa, savustettua ankkaa ja simpukoita, jotka olivat hyviä. Alkuruoassa meni jonkin aikaa. Samalla kävi kova pulina.



Jotkut ottivat pääruoaksi kuhaa ja toiset yön yli haudutettua karitsan niskaa. Lisäkkeenä oli linssimuhennosta ja risottoa. Otin parmesaanilinsseistä kuvan, vaikken niitä syönytkään. Kaksi seurueen jäsentä kun olimme laktoosittomia, niin saimme linssit ilman parmesaania. Todella hyvää ruokaa kyllä. Pöytäseurueen suista kuului mm. sanat "ihanaa!" ja "taivaallista!" Khihi.


Laktoosittomaksi jälkiruoaksi oli päärynänpaloja, kirsikkaa, sorbettia, keksimäistä juttua ja jotain marengilta maistuvaa hampaisiin juuttuvaa tavaraa. Koko lautasen söin tyhjäksi ja kuvasin lautasen kauniit kuviot jälkeen. Pitkässä pöydässä, jossa ei kuullut toisen pään juttuja leikimme muutaman kerrran rikkinäistä puhelinta. Lapsetti :)


Muille oli tällainen lautanen aina neljään pekkaan jaettavaksi. Eli kahta tai kolmea lajia jäätelöä, chilisuklaakakkua ja kirsikkakastiketta. Lauloimme myös pomolle onnittelulaulun seisten, kun hänen synttärinsä ovat tulossa ja annoimme pienen lahjan, jonka jälkeen muissa pöydissä myös taputettiin.

Tilasin jälkiruoan lisäksi vielä cappuccinon, kun työkaverikin niin teki, niin tottakai teki mieli. Ja aiemmin jo tuoksuttelin, kun kahvia leijui ilmassa. Kaikin puolin mukava neljän tunnin pöydässä istuminen oli maukas ja iltaa kohden volyymikin nousi (ihmekös tuo), mutta pylly ei tykännyt istumisesta niinkään. Ja saatoin jossain kohtaa syödä tai juoda laktoosia tai gluteenia, kun puolessa välissä ruokailua alkoi vasemmalta puolelta alavatsaa tuntua painetta suolistossa ja teki mieli päästellä ilmoja. Pitäisi siis ruveta kokonaan gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi, jollei jopa maidottomaksi. Ennen teräsvatsainen ja nykyään rajoittunut :P

Jotkut lähtivät ravintelin jälkeen jatkoille, mutta mie vässykkänä halusin vain kotiin ukkokullan kainaloon ja nukkumaan. Nyt me lähdemme Vantaalle ajelemaan ja kylpylä Flamingoon :)

Yöllä modeemi, joka on kiinni katonrajassa teipillä, putosi keskellä yötä ja säpsähdimme molemmat hereille. Ensimmäinen ajatus oli vain "Murtovaras!?!", mutta onneksi tiesimme, mistä on kyse, kun se aiemmin illalla jo putosi samoin. Mutta nyt pulikoimaan!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...