lauantai 25. lokakuuta 2014

Jumpsuit, uunipuuroa ja auringonlasku Seurasaaressa

Heippa! Olisihan sitä aiemminkin voinut kirjoittaa, muttei ole oikein ehtinyt tai olisi, mutta ajatukset ovat pyörineet työasioissa. Nyt on kuitenkin viikonloppu ja voi rentoutua ihan kunnolla. Vielä kun olisi kylpyamme ja vedenkestävä läppäri, niin kirjoittaisin tätä siellä kuplien ja vaahdon seasta.

Varpaat ovat kylmät, vaikka villasukat ovat jalassa - taidanpa ottaa lähimmän peiton vielä päälle, että pääsee kunnolla lämpimäksi. Aamukahvi juotu, pitäisiköhän juoda kupponen teetä?

Asunto on kylmennyt ja aamuisin tekee mieli jäädä peiton alle. Vielä vuosi sitten oli paljon sisähaalareita (jumpsuiteja) myytävänä, mutta nyt niitä ei tunnu olevan missään, vaikka sellaisen haluaisi. Pitäisi varmaan katsella postimyyntiluetteloita.


Ei tunnu löytyvän mistään netistä, vaikka vuosi sitten näitä jumpsuiteja, sisähaalareita oli todella paljon aikuisille myynnissä esim Seppälässä ja oli flanellisina ja puuvillaisina, mutta nyt missään ei ole mitään sisähaalareita paitsi ainoastaan lapsille. Miksei aikuisille? Mihin ne hävisivät?

Huomasin, että vain muutama löytyy Halensista ja Ellokselta, muttei mistään muualta.

Ulkona tuulee ja on pilvistä, mutta kahvihurmoksessa ja Spotifysta Lazy Sunday - listan soittaessa Ed Sheeranin The A Team -kappaletta tuntuu, että aurinko lähes lämmittäisi ikkunan läpi, vaikkei aurinkoa ole näkyvissäkään. Lehdettömiä puita vain pihlajanmarjoineen. Kauempana näkyy kerrostalo ja puita, jotka ovat täynnä vihreitä lehtiä, vaikka mittari on jo muutamana päivänä käynyt nollan alapuolella. Yhtenä päivänä oli vähäsen luntakin maassa.


Viime sunnuntaina katselin Hanna Sumarin Topi keittiöt - blogia ja siitä se ajatus sitten lähti tehdä Uunipuuroa maanantai-aamuksi. Kiireen vilkkaa Alepaan hankkimaan kermaa, maitoa ja hunajaa. Maanantai-aamuna piti herätä viideltä, joten puuro meni uuniin kello yhdeksän illalla. Ja ai että sitä makukokemusta! Oli HYVÄÄ! :)

Hannalla on myös mm puolukka-kaurapiirakka, jota voisi kokeilla ja monia muitakin todella hyviä ohjeita. Häneltä ilmestyi juuri ensimmäinen keittokirjakin.


Pienenä en ollenkaan tykännyt hunajasta enkä tosin teestäkään. Vieläkään en pidä mustasta teestä, koska siinä on "teen maku", mutta tämä hunaja yllätti totaalisesti. Olin laittanut uunipuuroon tarvittavat kaksi ruokalusikallista ohrasuurimoiden (no ei ollut ryynejä) päälle ennen maitoa ja kermaa ja päätin sitten maistaa, oliko hunaja yhtä pahaa kuin ennen, mutta ei todellakaan ollut! Koin silmät suurentavan ja suupielten korviin kuroamis-kokemuksen ja hurmioiduin tuosta hunajasta.


Uunipuuron jälkeen olen käyttänyt hunajaa turkkilaisen jogurtin seassa. En kuitenkaan edelleenkään usko, että löysä ruskea hunaja on hyvää. Tämä hunaja on hyvää, keltaista ja hiukan löysää, muttei liiaksi. Mitäköhän muuta sitä tykkäsikään syödä :)












Keskiviikkona oli todella kiva aurinkoinen päivä ja oli alkanut jo vähäsen kylmentyä ilma. Pääsin neljältä ja ukkoseni pääsi viideltä ja laitoin viestin, että nyt olisi upea Seurasaari-päivä, joten poika pyöräili vauhdikkaasti töistä kotio, söin jogurttini ja lähdimme autolla Seurasaareen nappaamaan kuvia auringon viime säteistä sekä räpyläjaloista ja puunkantosienistä. Siellä myös näin ensimmäistä kertaa tänä syystalvena jäätynyttä vettä.

Ilma kylmeni nopeasti niin kuin aurinkokin laski ja näpit jäätyivät kuvaillessa. Mutta kun katsoi rannalla sitä vettä, joka ei ollut täysin peilityyni, mutta olemukseltaan niin peilimäinen ja rauhoittava, sitä olisi voinut jäädä pitkäksi toviksi katsomaan. Vesi oli illansininen, mutta siinä oli seassa vaaleansinistä, turkoosia ja keltaista, ihan kuin se olisi hohtanut. Kaunista.

Olimme saaressa, kunnes aurinko oli painunut mailleen ja melojat olivat hävinneet näkyvistä. Kiireen vilkkaa kotio juomaan iltateetä. :)

Siinäpä ne viikon kohokohdat oikeastaan. Eilen olimme työporukalla syömässä ravintelissa.

Aika haikeaa. Ja kylmää. Miksei aikuisille myydä niitä haalareita? Voisi lähteä kirjastoon lukemaan lehtiä. Olisipa teleportti. Tekisi mieli olla jossain muualla, vaikkapa Tampereella tai Turussa.

Pysykää lämpiminä!

~ Lilja Lumi



Ostin omaksi ilokseni kukkasen käytyäni kirjastossa ja kaupassa. 
Harmi ettei kaupassa ollut oransseja kukkasia. 
Ensi viikolla sitten sellainen :)

2 kommenttia:

  1. Eikö ryynit ja suurimot ole sama asia? Kylmyyskö saa haikeaksi?
    Täällä Turussa on viikonlopun ollut harmaata, sataa ja sataa. Yksi ystäväni piristää itseään sytyttämällä kynttilöitä ja kuuntelemalla joululauluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät kai ole sama asia, mutta mistäpä mie sitä tiedän. Ajoi kuitenkin saman asian :) Ei oikeastaan kylmyys saa haikeaksi, vaan asiat, jotka muuttuvat, vaikkei niiden haluaisi muuttuvan ja asiat, jotka eivät muutu, kun niiden haluaisi muuttuvan. Kynttilöissä sentään on sitä luonnon valoa, mitä pilvien läpi ei pysty näkemään. Ja tuoksukynttilät ovat kivoja, tuovat hyvää tuoksua (vaikka joulun tuoksua) asuntoon. Mutta piakkoin voikin alkaa leipoa pipareita. Joululauluja ehkei ihan vielä ala kuunnella, mutta talvilauluja kylläkin, kuten Lumihiutale-laulua <3

      Poista

Uusi lelu ja äitienpäivä - matkustelua

Minulla oli pari päivää flunssa ja vielä vähän kolmantenakin, mutta onneksi se oli lyhyempi kuin edeltäjänsä. Luulenpa, että edellinen oli o...