keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kevätunelmia



Tässä kaksi tänään kuvaamaani kuvaa. Enemmänkin otin, mutta tämä on vain glimpse of the starting spring. Tänään aurinko tuli ihanasti näkyviin ja voi vain nauttia sen tuomasta valosta ja lämmöstä ja siitä, kuinka se saa silmät sikkaralle ja suupielet hymyasentoon.

Ajattelin aamulla ulos katsoessani, että pitäisikö ottaa aurinkolasit mukaan, kun aurinko alkaa paistaa. Sen pystyi huomaamaan taivaasta, vaikkei vielä näkynytkään. En ottanut arskoja mukaan. Varmasti olisi kyllä pitänyt ottaa.

Kahvihuuruja aivoissa eilen lämpimässä aamuilmassa seisoin katsoen keskustan kevyttä huminaa ja äänet olivat vaimeita. Bussimatkalla eilen, vaikka aurinko ei paistanut, kävi mielessä kuva lämpimästä kevätpäivästä, kun puiden lehdet ovat suurilla silmuilla, melkein lehtien muodossa, ja suihkin eteenpäin rullalaudalla kevyttä musiikkia korvakuulokkeista kuunnellen. Vuosi sitten jo unelmoin rullalaudasta ja sain pari kertaa rullalautaa kesällä koittaakin, mutta oma rullalauta olisi täysin eri asia - ehkä sitä oppisi rullalautailemaankin. Pieniä kevätunelmia, mutta on mukava unelmoida asioita, jotka saavat ajatukset harhailemaan, silmät säihkymään ja suun muikeaksi.


Olisi pitänyt jo pienenä aloittaa rullailu, niin ei arkailisi, että kaatuuko ja lentääkö naamalleen vai pepulleen, saako pintaruhjeita vai tarvitaanko tikkejä. Rullalautailijat ovat mielestäni siistejä, joten ei kai se ihme ole, jos haluaisi olla cool like them.

Kävin eilen salillakin töiden jälkeen pitkästä aikaa (kyllä, olen lusmuillut!) ja oli hassua, kuinka paljon sitä jaksoi. Piti lisätä painoa, kun vanhat painot eivät tuntuneet missään. Mukavaa on, jos jälkeenpäin tuntuu, että on jotain tehnyt, eikä vain tiedä sitä. Vielä tärkeämpää on kuitenkin hyvä keveä olo ja energisyys.


Salin jälkeen näin ystävää keskustassa ja käytiin laskiaistiistain kunniaksi syömässä laskiaispullat kahveen kanssa. Ajateltiin pitää herkkupaastoa eli kaikki herkut, kuten jäätelö, donitsit, kakut, keksit (eli kaikki mikä sisältää sokeria), sipsit sun muut. Pidän itseäni paremmassa pannassa, enkä syö maustettuja jogurttejakaan. Tämän voi kuitenkin sillä kiertää, kun on muutenkin raakaruokadieetillä, eikä hedelmissä ja marjoissa olevaa luontaista sokeria lasketa liikasokeriksi. Ja raakaruokaherkkuihinhan ei käytetä sokeria, vaan hunajaa tms. Eli ainoastaan viljat, lisätty valkoinen sokeri ja maitotuotteet ovat pannassa. Tai no kahvin kanssa voi käyttää, muttei juoda mitään cappuccinoja, latteja sun muita. Tosin pitäisi lopettaa se kahvin käyttö tai ei lopettaa, mutta tyytyä siihen yhteen kuppiin päivässä. Vaikeaahan se on silloin, kun menee kahvilaan ystävän kanssa, mutta nyt paastotaan!

Ja sitten pääsiäisenä voi syödä suklaamunan :) Tai jotain muuta kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...