sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Bussimatkalla, piparin tuoksua ja ihonhoitoa

Helsingistä Turkuun päin lähdetty. Bussikuski on tosi puhelias ja hassu. Ensin sanoi, että jos matka tuntuu pahalta, niin on minuutti aikaa poistua bussista. Sitten kehotti laittamaan turvavyön ennen kuin bussi lähtee. Sanoi, että jos tämä kehotus tuntuu pahalta, niin on edelleen 15 sekuntia aikaa poistua. Kertoi vielä, että keskimmäinen nappula on terapianappi. Siinä lukee Service. Ihana tyyppi.

Onneksi tällä kertaa oli kuulokkeet mukana. Ei ollut takanaolevalla puhelinta 45 min, vaan oli kaksi, jotka pälättivät taukoamatta toisilleen, enkä voi keskittyä suomalaiseen tekstiin, jos kuulen suomalaista puhetta.

Kun olimme päässeet Espoon puolelle, niin kuski kertoi, että matkalle ei ole tulossa enempää matkustajia eli saa vaihtaa paikkaa, jos nykyinen paikka ei miellytä. Mietin sitä aikani ja vaihdoin yhden edemmäs, sillä kaksi takana olevaa jutteli toisilleen liian kovaa ihan korvassani kiinni. Pitää myöntää, että minulla on aika hyvä kuulo. Jos ei ole liikaa hälinää esim salilla tai töissä, niin voin kuulla 10-15 metrin päässä käydyn keskustelun. Edes vastamelukuulokkeilla oleva musiikki ei peittänyt sitä puheen ääntä, enkä voinut laittaa isommalle volyymia.

Kuski sanoi huomenta, kun saavuttiin Turkuun ja piti puheen siitä, miksi pitää ottaa kaikki tavarat mukaan, että päivä alkaa paljon mukavammin aamulla, kun tietää kaikkien tavaroiden olevan tallessa.


Kun oli perille päässyt ja hetken huilasi nojatuolissa. Päätä särki ja nukutti. Koitin saada hetken unta ennen piparinleivontaa, kun äiti kävi kaupasta hakemassa leivinpaperia. Sitä ennen hän toi minulle panadolikapselin, joka auttoi särkyyn. En ehtinyt uneen asti, mutta tunsin unta ennen tulevia säpsähdyksiä kehossa. Niitä tulee usein silloin, jos on väsynyt, keho on jo unessa, mutta mieli ei malttaisi nukkua.


Katselin matkalla sosiaalisesta mediasta, kun jotkut olivat menneet Joensuuhun tai ylemmäs, missä oli paljon lunta, kauniita maisemia. Helsingistä Turkuun Onnibussilla matkustaessa oli vain sumuista maisemaa ja pysähdyspaikkahuoltoasemia, peltoja, tunneleita, pari joenmutkaa. Joensuuhun, uudestaan Ouluun ja Rovaniemelle aion ihan varmasti vielä jonain päivänä matkustaa.


Äipä teki itse piparkakkutaikinan tänä jouluna. Tai viime jouluna saattoi oĺla valmistaikina (äiti kertoi, että viime vuonna meni taikina pipariksi ilman fariinisokeria). Anyhow en muista, olisinko viime vuonna painellut muotteja, vaan ne taisivat olla jo tehtynä viime vuonna tullessani, koska viime vuonna lomakin alkoi pari päivää myöhemmin.






Mie hoidin taikinan kulhosta kaivelun ja tein siitä pehmeitä palloja.  Äiti kauli taikinan eripaksuisiksi levyiksi eli saimme kuohkeita ja rapeampia pipareita. Molemmat painelimme valitsemiamme muotoja taikinaan, erittelimme rämmäleet ja nostimme juustohöylällä akkeleita, kelloja, kuusia, kilejä, leijonia, norsuja, enkeleitä, kuita ja sydämiä pellille ja uuniin. Vahdin myös kelloa äidin kauliessa, ettei piparit palaneet poroiksi. Paistoaika tosin vaihteli piparien paksuuden ja suuruuden mukaan.



Tilasin postin Kaarinaan, kun en ollut varma, ehtisivätkö ne Helsinkiin ennen matkaa ja helpotti kantamistaakkaakin. Haimme paketit kauppareissun jälkeen, kun äiti oli hakenut minut ensin Turun linja-autoasemalta. Sain pienen joululahjan myös itselleni. Omat lahjani olivat

Madara Pihlaja Drops Glow booster- tipat, joista on ollut muutama kuukausi taukoa, mutta olen jatkuvasti kaivannut tätä pientä ihmeputelia, joka sisältää ihanan tuoksuista eliksiiriä ja tuo kasvoille kauniin hehkun. Pihlaja drops öljyseerumin sisältämä E-vitamiini ja A-vitamiini suojaavat ihoa ympäristön haittavaikutuksilta ja ilmansaasteilta. Helokkiöljy sekä purasruohon rauhoittava gammalinoleenihappo rauhoittavat ihoa ja vähentävät ihoärsytystä.
Kaikkien aikojen ihanin käyttämäni tuote garnierin herkälle iholle tarkoitetun kasvoveden, madaran puhdistusvaahdon ja kookosöljyn lisäksi.

Foodin luomu raakasuklaa flow 73% on tummaa, funktionaalista suklaata. Se sisältää uniikin sekoituksen erilaisia ravintoaineita suklaan lisäksi. Suklaan kaverina ovat siiliorakasuute (lion’s mane), chocamine-uute (teobromiini) sekä vahva kurkumiini.

Tuisa Hierontakuula on tehokas apu kipeisiin lihaksiin. Hierontakuulaa voi myös lämmittää saadakseen vielä miellyttävämmän tunteen. 
Oli yllätys avatessani pakkauksen sillä en tiennyt, että pallo on kristallisuolasta tehty. Kaikkeen sitä pystytään. Minulla on joka päivä varsinkin herätessä kipeä niskan ja hartian seutu ja usein hierojalla sitä kipua pyytänyt helpottamaan. Se vain palaa joka päivä, eikä minulla ole joka päivä tai edes joka viikko varaa käydä hierojalla. Siksipä tällainen pieni self-help, josta toivon mukaan on apua - pitää vain muistaa käyttää sitä päivittäin, muuten siitä ei ole hyötyä. 

Nurme palasaippua merimineraali tekee ihosta terveen ja elinvoimaisen näköisen. Saippua puhdistaa ihoa hellävaraisesti jättäen ihon pehmeän tuntuiseksi. 
Nurme - saippuat koostuvat 100% luonnollisista aineista. Tuotteet eivät sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita tai tuoksuja. Nurme-saippuassa käytetään vain kasviöljyjä ja - rasvoja, kuten kookosöljyä, oliiviöljyä, auringonkukkaöljyä, palmuöljyä ja kookosvoita. 

Kokeilin saippuaa tänä aamuna ja oli kyllä miellyttävä kokemus. Saippua tuntuu riittävältä, liukuu tosi helposti iholla ja tuntui saavan ihon nopeasti puhtaaksi (vähän natisikin). Kuivauksen jälkeen iho tuntui pehmeältä. Vielä yli tunninkin jälkeen pesusta vaatteiden alla kehossa ja iholla oli hyvä pehmeä tunne. Luulen, että tämä saippua tekee minulle tosi hyvää sillä olen todella nuoresta asti omannut ihon, joka reagoi johonkin: paineeseen, ruoka-aineisiin, pesuaineisiin, vaatemateriaaleihin.. Kerron viikon päästä, onko tämä todellakin ihmeaine. Mietin vain, miten sitä kuljettaisi, kun on palasaippua.

- - - - - - -

Nyt olemme äidin kanssa käyneet ties kuin monessa kaupassa tekemässä jouluruokaostoksia ja vähän muutakin. Aikaa reissuun meni kolme tuntia ja tätä olen naputellut autossa istuessa. Nyt laittamaan tavaroita kaappeihin, kokkailemaan, siivoilemaan ja kolmen tunnin päästä pitäisi olla velipoikaa hakemassa. Ei ollenkaan tunnu sunnuntailta. Kaksi yötä jouluaattoon, kun Suomessa juhlitaan aattona. Joissain maissa on vielä kolme yötä jouluun. Maha on jonkin aikaa huutahut ruokaa, joten se ensiksi.

Mukavaa joulun aikaa itse kullekin. Saattaa olla, että kirjoittelen vielä ennen joulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...