sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Vähän liikaa herkuttelua

Pitäisi varmaan vaihtaa tämän blogin nimeksi Sunnuntaifiiliksiä, koska tuntuu, että kirjoittelen tätä aina sunnuntaisin, vaikka olisin aina valmis kirjoittelemaan perjantaisinkin. Tai aina kun siltä tuntuu. Yleensä nämä blogijutut ovat vain viikkokuulumisia, joskus jotain pohdintoja. Ja alunperin tämän nimi oli perjantaifiiliksiä, koska perjantaina on yleensä aika ihana päivä, kun on töissä saanut sopivasti sosiaalisuutta ja haasteita ja on viikonloppu edessä. Perjantai-iltana voi luvan kanssa rentoutua ja päästää mielen irti arjesta. Jokainen päivä voi olla ihana, myös ne kuuluisat tuhoon tuomitut maanantait ja perjantai 13. päiväkin voi olla hyvin onnellinen. Asenteestahan se on kiinni. Ei sille voi mitään, jos joku sattuu vaikkapa perumaan tapaamisen tai bussi menee rikki niin että myöhästyy töistä. Elämää se vain on. Ja sitten keksii muita ratkaisuja perille pääsemiseksi ja sopii toisen päivän tapaamiselle. Elämää saa murehtia, mutta paremmin sitä elää ottamalla siitä kaiken irti.



Muistoissa tuli vastaan ihana päivä 2012, kun vauva muutti kotiin. 2014 siitä jouduin luopumaan. Molempia kissojani yhä ajattelen, entä jos - periaatteella, enkä tiedä, voisinko enää ottaa lemmikkiä, kun olen kahdesta joutunut luopumaan. Saa nähdä.


Turun maisemia jonain aiempana talvena. Vaikka on ajatellut, ettei kaipaisi lunta, niin olisi lumi parempi kuin se kahden viikon harmaus, josta onneksi eilen pääsimme pois. Tälläkin hetkellä ihana aurinko paistaa ulkona pilvettömällä taivaalla ja arvon, ehdinkö kirjoittaa tämän ennen kuin pitää lähteä ystävää moikkaamaan keskustaan ja kahville. Sen jälkeen vähän kiertelyä ja salille. Pitää vielä salivarusteetkin pakata ja laittaa hiukset ja vaatteet ojoon. Naama on onneksi jo kammattu.


Ennen mycke kivaa päivää ponderoin, mitä söisin aamulla, mutta onneksi löysin ohrahiutaleita kaapista ja keitin puuroa liedellä aamuna, jolloin ei ollut niin kiire, koska joskus herään tarpeeksi aikaisin, että olisi aikaa aamulle. Muutenkin olisi ihana herätä vaikka pari tuntia ennen lähtöä, niin olisi ihanasti aikaa aamuisin. Harmi kyllä, että se tarkoittaisi 05:15 heräämistä aamuvuoroina, joten ehkä niinä aamuina joustan, kun muutenkin niinä aamuina juon kahvini töissä enkä kotona.


Tuo ensimmäinen lause pitää joka vuosi paikkaansa. Viimeksi kun olisin voinut viettää jonkun kanssa joulun hän halusi mennä oman perheensä luokse. Olisi jo silloin pitänyt tietää jonkin olevan vinossa.

Tuo toinen Oatlyn mainos ja muutkin Oatlyn mainokset ovat vain niin huvittavia ihan niin kuin heidän pakkauksensakin tekstit. Muttei ole mitään parempaa kahvin kanssa kuin Oatlyn kahviin tarkoitettu kaurajuoma. Turussakin Espresso Housessa kysyin, onko Oatlyn kahviin tarkoitettua, niin he olivat, että meillä on tätä (nomikäseuusivalionnytonkaan) ja se oli täyttä kuraa. En siis laittaisi normaalia kaurajuomaa kahviin, tässä juomassa on vain erityinen maku ja rakenne, mikä sopii kahviin, niin se vain on.


Tulee vietettyä aika paljon aikaa Citycenterissä. Näin jopa, kun noita jouluvaloja kytkettiin päälle. Kauniita.


Tällä viikolla tuli se kiva päivä, kun sain maksaa laskuja ja tuli perus-tarvikkeiden hankintaa. Aussie shampoonkin ostin, joka on aivan ihana. Ihanan tuoksuinen ja tuntuinen hiuksissa. Joulukalenteri, kiva lehti ja leipääkin. Kynttilöitä sun muuta. Appelsiinimehudta olen tällä hetkellä ihan täpinöissäni. Tuo pepsodentin "halpistahna" on muuten paljon parempi kuin kalliimmat.


Ihan liikaa herkkuja pitää myöntää.


Kävin katsomassa Grindelwaldin rikokset eilen ex tempore ja oli kyllä huisin hieno! Selvästi jatko-osa on tulossa. Ei jaksaisi odottaa!



Stockmannilla kuljen myös aika paljon ja mietin, että eihän siellä voi käydä enää, jos olisi pahasti kalalle allerginen, niin paljon se haisee siellä. Starbucksissa kävin lukemassa ja juomassa piparijuoman :) Nyt jonotan Espresso Housen piparkakkulattea.



Aamiaiset: kahvia, smoothieta ja pullaa. Smoothieen pystyin palaamaan kivan päivän myötä ja se sisältää perusaineina hedelmää/marjoja, banaanin, kaksi kananmunaa ja high on soya - proteiinirahkaa, joka on vain parempaa kuin maitorahka. Ajattelin muka fiksuna yhtenä päivänä, että ottaisin kaappiin jonkin, mitä voisi ottaa vain yhden palan päivässä ja hankin voisilmäpullapitkän, joka on ihan ylihyvää, mutta eilenkin sitä meni kolme isoa palaa, kun meinasi kuivua, niin ajattelin, että nyt pitää rajoittaa, kun syö liikaa makeaa. Tällä viikolla ja viime viikolla olen syönyt ihan liikaa makeaa tai oikeastaan se alkoi siitä, kun kuukautisiin oli viikko aikaa, mutta nyt siitä on jo kolme viikkoa. Pitää alkaa oikeasti syömään terveellisemmin, eikä joka ikinen päivä makeaa. Eilenkin salilla treeni kulki tosi hienosti, mutta vatsa tuntui siltä, ettei sinne mahtuisi enää yhtään enempää ruokaa tai nestettä, niin paljon söin eilen. Pitäisi keksiä, miten sitä söisi kevyesti, mutta täyttävästi, ettei tulisi tai jäisi nälkä eikä heikottaisi, kun treenaa kuitenkin sen viisi kertaa viikossa.

Dolce Guston uutta Cafe au lait intensoa pääsin maistamaan. Laitoin puput rekvisiitaksi. Päivisin istuvat käsi kädessä ikkunalaudalla. Toisen noista on antanut minulle tärkeä henkilö ja toisen hankin itse sille kaveriksi. Hunajapupu ja suklaapupu. Ajatus niistä on kadonnut, mutta lämpö niissä säilyy.

Pstin myös kauneudenhoitoon tarvittavan boosterin ja kosteusvoiteen. Nivea soft yleisvoide refreshingly soft moisturizing cream käsille, keholle ja kasvoille riittää perusvoiteena, eikä tarvitse hankkia kalliita Lumenen voiteita (joita mietin pitkään) kun alla on Madaran aivan ihanan ihanan ihana glow booster, jonka hankin pienenä pipettinä etukäteen, koska postissa ei ole tullut vielä isompaa versiota. Jos on hyvä booster tai seerumi alla, niin eihän sitä tarvitse erikoisia kosteusvoiteita. Perusvoide riittää.

This morning smells like your hug

Like coffee and pancakes
Warm and comfort
There's little fog in the air
When I'm walking on the street
Coffee in my tummy
Filling me with cozy feeling
Warming my thoughts
I will remember you




Tuli yhtenä päivänä mieleen.




Ihanaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Löytöjä, inspiroitumista ja herkuttelua

Tuntuu, että viime postauksesta on kolme viikkoa, vaikka siitä on hädin tuskin kahtakaan viikkoa. Sanotaanko siis, että pari viime viikkoa o...