lauantai 2. kesäkuuta 2018

Kesäkuu ja kukkaset


Joka-aamuinen aamupala tuo smoothie. Täytän joka aamu myös vesikanisterin uudestaan ja syön eiliset sitruunan ja limen viipaleet. En tosin kuoria. Ainoa miinuspuoli kanisterissa on hidas hana, mutta muuten tosi hyödyllinen. Ja smoothie on supernopea tehdä joka aamu ja ravitseva myös. Alkaa juuri siihen yhdentoista aikaan hiukoa ja silloin voi syödä lounaan. Raejuuston poistin smoothiesta, koska maitorahkakin on ihan tarpeeksi. Olo saattaa olla kevyempi. Ei ainakaan enää ole kiire bussiin aamuisin, kun odottaisi puuron jäähtymistä.


Matkakahvi silloin, kun tiedän, että olen sellaisessa vuorossa, ettei töissä ole kahvia. Yleensä juon aamukahvin töihin saavuttua. Oli siis teekausi, kun kahvi ei maistunut, mutta nyt muutaman päivän se on taas maistunut todella hyvin. Tänäänkin join kolme kuppia kahvia.




Metsinkäisenä on tullut oltua. Metsät ovat ihania. Harmittaa vain niin perkuleesti, että metsän alussa oleva puukasa vain kasvaa. Tekisi mieli lyödä lärviin sitä, joka kaataa metsästä puita. Luonto on ykkösjuttu. En varmasti oikeasti löisi ketään, kihisisin vain kiukusta.


Jeps, käyn lähes joka päivä salilla ja yhtenä päivänä salin jälkeen tuntui, että neste-ja suolotasapaino hieman heittää, joten teki mieli jotain suolaista. Ostin kokeeksi Lohilon salted caramel proteiinijäätelöä, joka ei todellakaan päässyt jatkoon minulla. Aika mautonta. Pizzan jaksoin ja vain osan noista muista. Sitten kävin makaamaan ja katselin Netflixistä stand-upia. Olo oli hyvä ja täysi, muttei yhtään turvottanut. Ennen olisi jaksanut ihan kaiken. Ihan hyvä, että vatsalaukun koko on pienentynyt tai sitten vain tunnistaa, milloin tulee oma raja vastaan, ettei vedä överiksi.


Friday.


Groceries from the store. Keltaiset krysanteemit kestivät pari viikkoa, mutta pois heitettyäni perjantaina löysin ihastuttavia valkoisia krysanteemeja. Joillain on perinteenä ostaa joka perjantai kukkia eli perjantaipuska. Ajattelin myös lisätä manteleita smoothieen, koska niillä on suotuisia vaikutuksia kehoon. Colaa teki vain mieli. Lidlin kreikkalaiset natural jogurtit ovat aivan ihania, pehmeitä ja sulavia. Maistoin myös vihdoin Kultasuklaan Kaura&mustikka valkosuklaata. Oli ihan mielenkiintoista. Hyvyydestä voin kertoa sen verran, että tuli syötyä alle 10 minuutissa. Pakkauksessa on yhdeksän palaa suklaata ja ensimmäiset kolme menivät, kun luulin syöneeni vain yhden, haha.



Lovely chrysantetum.


Tänään kävin ystävän kanssa Tikkurilassa vähän laulelemassa. Sen jälkeen kävimme salilla.


Ihanan ihania kukkasia kaupassa. Olisikohan hortensioita, tosi kauniita. Pitää joku päivä ostaa. En kuitenkaan pidä kahta leikkokukkakimppua samaa aikaa kotona, vaikka kauniita ovatkin.




Vähän kuvia matkan varrelta. Salitreenin lisäksi kävelin kolme kilometriä vain koska tuntui siltä, että olisi kiva vain kävellä. Äiti tykästyi viime kerralla tähän patsaaseen ohi mennessämme ratikalla, vaikka olen yrittänyt sitä hänelle ennenkin näyttää. Nyt hän onneksi näki sen. Siis viimeksi kun kävi.







Ihanan aurinkoinen lämmin päivä oli tänään. En jaksanut mennä vielä kotiin, vaan kävelin Pitkänsillanrantaan istuskelemaan hetkeksi ja vain nauttimaan auringosta. 


Ja join uusinta juomasuosikkiani Schweppes russchiania. Aika hyvää, kannattaa maistaa. Minä en ole oikein alkoholin perään, joten juon tätä ja vettä yleensä. 



Näin on tämä päivä pulkassa. Vantaalla käyty, saatu uusia vinkkejä laulamiseen, käyty treenaamassa ja mietin, olisiko vielä pitänyt iltasella nyt käydä lenkillä, mutta päätin siirtää sen huomisaamuun. Kun treeni ei enää tunnu miltään, niin sitä pitää vähän koventaa tai tehdä jotain muuta. Siksipä siis kävelin. Olisi voinut kävellä vielä lisää, mutta huomenna sitten. Treenissä on se hyvä puoli omalla kohdallani, että sen jälkeen ei tee mieli makeaa, vaikka kävelisikin kaupassa kaikkien karkkihyllyjen ja pullavitriinien ohitse. Ei vain tee mieli. Jogurttiosastollakin miettii, että haluaisi jotain naturalia jos mitään. Pitää toki olla verensokerin muuten tasalla ennen treeniä. Luin kerran jostain, että treenaaminen tai liikunta ylipäätään on kytköksissä samaan mielihyvähormoniin kuin makean syöminen. Eli jos on liikkunut kylliksi, niin ei tee mieli makeaa paitsi jos verensokeri on alhaalla. Kannattaa opetella kuuntelemaan, mitä keho todella haluaa.

Nyt iltasella olen syönyt kalakeittoa, juonut sitrusvettä ja katsellut yhden leffan. Ja tehnyt mutanaamion. Nyt on kookosöljyt naamassa sekä puhdas nassu (kun siihen oli kertynyt finnejä tämän viikon kahvimakeista kahvipöydällä). Vielä hetki kirjan lukemista ja veden lipittämistä, koska täällä on kuuma. Saa nähdä, jos pattereiden lämmön laskeminen vaikuttaa jotenkin tähän kämpän ilmalämpötilaan. Helsingissä vain on kesäisin todella lämpimät asunnot, välillä jopa kuumat. No ei se haittaa kovin paljon. Tuuletinta en kyllä aio hankkia, onneksi ranskalaista parveken ovea voi pitää auki ympäri päivän. Yöksi kyllä suljen sen, että saan nukuttua elämöinniltä.

Good night y'all. Sweet dreams.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...