sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Asunnon uusi ilme

Kuten luvattua, kirjoitan huoneiston muutoksesta. Olen koko päivän katsonut tuota ihastuttavaa sarjaa Netflixistä nimeltä House Doctor, jossa kunnostetaan pienellä budjetilla koteja, jotka eivät ole kelvanneet myytäväksi. Se on hyvin nokkela ja inspiroiva, koska olen pienestä asti tykännyt katsella sisustusohjelmia ja selata sisustuslehtiä, joten ohjelma on todellista silmäkarkkia. Lisäksi vielä miellyttävät ihmiset ja turinointi ohjelmassa sekä bonuksena talotohtorin valloittava persoonallisuus ja useasti vaihtuvat tyylikkäät vaatteet.

Innostuin siis aamulla blogipostausta kirjoittaessa katseltuani muutaman jakson tuota sarjaa itsekin rumsteeraamaan. Olen rumsteerannut (eli siirtänyt huonekalujen paikkoja ja sisustellut uuteen uskoon) tässä asunnossa varmaan seitsemän kertaa, mutta taas keksin ne ihan uuteen järjestykseen.  
Ja kun minulle selvisi, että vaatekaappi, jonka luulin olevan liikkumaton, sainkin liikkumaan, niin siinä paljastui ihan uusi huonekalujen järjestämismahdollisuus. 


Käänsin sekä sängyn että tv-tason 90 astetta. 


Siirsin vaatekaappia jonkin verran oikealle ja käänsin pöydän. Tämä on tässä oikein kätevä ja siihen on helppo mennä istumaan. Nostin tuosta ikkunasta verhot ylös, jonka sälekaihtimia en koskaan edes pidä auki, mutta nyt kun järjestys on tällainen, niin niitä tekee mieli pitää ylhäällä koko päivän, että asuntoon tulvii valoa.


Tässä keittiö. Otin leikkuulaudan pois tasolta ja laitoin sen rakoon, joka jäi listan yläpuolelle ja yöpöydän viereiseen rakoon. Muut tavarat laitoin kaappeihin, että näyttäisi mahdollisimman siistiltä ja selkeältä. Tasolla siis vain tehosekoitin, munarasia ja hedelmiä.



Jännittävä välitaso syntyi yöpöydästä, kun siirsin kaappia vähän oikealle. Tuntuu, että tämä järjestely toi todella paljon enemmän valoa ja avaruutta. Ennen se oli sellainen kymmenen sentin rako, jonka läsnäolo tuntui ahtaalta. Nyt katse vetäytyy vähän väliä tähän suuntaan. Luulin kuitenkin, ettei kaappia pysty siirtämään, mutta olisi pitänyt vain puskea kovempaa, kunnes liikahti. 



Olomakuuhuone. Siirsin kirjahyllykön sängyn viereen ja sängyn seinää vasten. 
Nyt tuntuu, että on vielä enemmän tilaa, avaruutta ja valoisuutta. Sänkyyn on yleensä mennyt päikkäröimään, mutta nyt tuntuu, että siinä tekee paljon enemmän mieli olla, istuksia, lueskella, katsella Netflixiä tai pelata, väritellä, piirtää ja makoilla muuten vain.



Tv-tason vierusta lähempää. Tuo lahjakassi on tällä hetkellä sisustuselementti, mutta sen sisällä on jotain, minkä aion antaa eteenpäin. Äidiltä saanut tuon hassun maljakon näköisen joululahjaksi. Se on toistaiseksi sisustuselementti ennen kuin menee kokonaan rikki, paperia kun on.

Rumsteerauksen jälkeen löytyi aika monta pölykoiraa, mutta rätti ja imuri hoitivat homman. Nyt on taas erijännää. Heitin muutaman jutun poiskin. Ikkunat pitäisi pestä, ties milloin ne ovat viimeksi nähneet saippuaa ja lastaa. Jeejee, kiva koti! Tuntuu melkein kuin olisi uudessa asunnossa. Saa nähdä, ihmetteleekö aamulla.

 

Joku oli jättäny paljon sisustuslehtiä pois annettavien kohtaan roskakatoksessa, kun kävin viemässä kierrätettävät pois. Jee! Vein lehdet tietysti kauppareissun jälkeen kotiin, että voin herkutella lukemisella ja visuaalisuudella. Onnellisia kotoilu (ei mikään hygge, mur) päiviä sanoisin :)



Toivottavasti on hyvää kahvia tämä Clipperin pikakahvi, kun on luomua ja vähän kalliimpi kuin muut, mutta ei paljon, euron pari. Vanha pikakahvi loppui, niin valitsin uuden lähikaupasta, koska en omista enää kahvinkeitintä, vaikka jokin päivä metsästän pressopannun jostain. Söin jo päivällisen ennen näitä, nämä olivat siis jälkiruoka. Aika paljon pikakahvia, suklaata ja lakritsia tänään muutenkin vetänyt. On kuitenkin hyvä syödä herkut pois kaapista houkuttelemasta.


Ajattelin saman tien kuvata kämppäni yksityiskohdat.
Eddy-pullo se siellä kurkistaa koristetyynyjen joukosta.


Kurre ja Tonttu muuttivat seinän viereen. Saatan viedä Kurren syksyllä töihin. Ei tiedä vielä.


Seinällä näyttää suoralta, kuvassa vinolta, minkäs teet.

Elä täysillä jokainen hetki
Naura joka päivä
Ja rakasta enemmän kuin mihin sanat pystyvät

Tämän taulun olen kerran löytänyt kauppahallista, kun kivoissa kauppahalleissa on sellainen lahjatavaraputiikki, mistä löytää kaikenlaista ihastuttavaa. 


Mummilta peritty metsätonttu <3


Kirppurilta joskus löytämäni afrikkalainen puuveistos.


Hunajapupu ja suklaapupu. Bukowski.


Lamppu eli yövalo ja muutenkin hämärän tultua voi laittaa päälle. Siinä on koristeena unisiepparikorvakoru, jonka toisesta parista meni koukku rikki. Tuo pääsi sitten tuohon suojelemaan pahoilta unilta. Kissa on kyllä parempi siihen hommaan.


Nallet ja mummin maalaama taulu.


Nämä halailevat pandat olen saanut eräältä ystävältäni lahjaksi. Ovat mikron päällä.


Pupu päivystää keittiössä liesituulettimen päällä. Sammakko loikkasi ikkunalaudalta kaveriksi.


Tämä on Kankurin tuvasta. Tweet tweet!


Ja niin myös tämä ihastuttava patsas. Näitä enkeleitä löytyy Kankurin tuvan alakerrasta, joulutuvasta.


Finnmarin kynttelikkö. Tämä taisi olla Ison Omenan myymälästä. Pari pientä yksityiskohtaa jäi kuvaamatta, muttei se paljon haittaa. Nyt voisi mennä nukustelemaan. Huomenna on uusi päivä!

Kaunis koti rauhoittaa mieltä ja aina kun katselen tätä uutta järjestystä, niin hymyilyttää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...