lauantai 27. elokuuta 2016

Perjantaitaja

Tänään oli hyvä päivä. Tällä viikolla on ollut kivoja päiviä, vaikka pari viime yötä on tullut nukuttua vähän kehnosti ja massu on ollut kuralla parina aamuna. Eipä siinä mitään. Eilen haukotutti, mutta tänään oli vain hyvä fiilis. Kyllähän kehokin voi tottua huonoon unirytmitykseen ja yöheräämisiin, vaikkei sen pitäisi. Keho on sopeutuvainen ja jaksaa muutaman yön, mutta hyvinvointi alkaa heikentyä huonoilla elämäntavoilla. Yhdeksi jaotellaan liian huonot ja vähäiset yöunet.

Tänä aamuna tuli vähän kiire. Heräsin, laitoin kahvin porisemaan ja kävin suihkussa pesemässä hiukset ja nassun. Kun tulin suihkusta huomasin, että oli vain kymmenen minuuttia lähtöön, joten kippasin kahvin kuppiin ja join välillä samalla pukien vaatteita. Nappasin pari suklaapalaa kyytipojaksi ja reppuun eväät. Söin skyrin aamiaiseksi bussissa matkalla töihin.

Tällä viikolla on saanut nauttia auringosta ja pienestä tihkusateesta. Kyllä tihkusateesta todellakin voi nauttia. Voi nauttia syksyn tunnusta. Jokainen pilvi, joka peittää auringon, päästää myös auringonsäteet lävitseen. Jokainen pilvi väistyy joskus.

Tässä vähän kuvia tältä viikolta.




 Kahvi ja aurinko <3


 Sain vihdoin tämän aukeamallisen kuvan valmiiksi. Siinä kyllä riitti työtunteja, usko pois. Paljon yksityiskohtia.


Eilen kaksi ystävääni tuli käymään Helsingissä. Eilen oli myös Taiteiden yö. 
Kävimme Americana - pizzeriassa syömässä pizzat. Sieltä saa pizzansa gluteenittomana ja oli kyllä oikein hyvän makuinen lätty. Läpyskäni päällä oli perustomaattikastikkeen ja juuston lisäksi ananasta, kanaa, aurajuustoa ja bbq-kastiketta.


Syöminkien jälkeen kävimme luonani huilimassa ja he jättivät matkalaukkunsa sinne, koska he majoittuivat viime yönä luonani. Pistimme kaikki kolme naamiot päähän ja herätimme hilpeyttä kaupungilla (se on mielestäni mukavaa), sain paljon hymyjä ja lapsilta tuli "vaau" - kommentteja ja "katso kuinka hieno" ja "näiksä ton?"- lausahduksia.


Kävimme Kansallismuseossa, jossa oli muutama muukin naamioitunut venetsialaisittain. Kuuntelimme napolilaista oopperalaulantaa ja kiersimme näyttelyn ympäri. Ei kyllä ollut kehuttava näyttely, mutta tulipahan käytyä.
Kiasma olisi varmasti hieno kokemus. Ja Ateneum. 
Kävelimme takaisinpäin ja pääsin näkemään ja kuvaamaan läheltä joitain katukoristeita, joita olen vain ohimennen ratikasta nähnyt vilaukselta.


Kiersimme vielä myöhään auki olevat kädentaitajien kojut läpi Narinkkatorilla ja ostin jopa hauskat käsintehdyt pinnit. Töissä lapset varmasti pitävät niistä. Otin muutaman näkemäni nimen mietintämyssyyn, jospa vierailisin joidenkin kädentaitajien kotisivuilla. Ensi kuussa pitäisi olla jonkinlainen käden-taitajatapahtuma tms rautatietorilla. Pitäisi ainakin hankkia kaunis avainnauha töihin.


Tämän viikon herkku, jota ei kyllä pitäisi liikaa syödä, 
vaikkei se vaikutakaan yhtä pahasti ihoon kuin maitosuklaa. 
Kyllähän se toki jotenkin vaikuttaa, onhan siinä sokeria. 

Stockan Herkussa tällä viikolla kierrellessäni ihan mielenkiinnosta katsoin, 
mitä Maraboun valkoinen suklaa sisältää ja siellä tuoteselosteessa luki, 
että saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä ja vehnästä kun taas tämä 
Pandan valkoinen suklaa sisältää vaniljaa ja saattaa sisältää pieniä määriä 
hasselpähkinää ja mantelia, mutta ei todellakaan vehnää. Mikäköhän siinäkin on. 

Eli Pandan valkoista suklaata voi syödä gluteenittomana suklaana, that was the point. Valkoinen suklaa on jännä muutenkin: se sisältää kaakaovoita, mutta ei yhtään kaakaota.

Paljaaltaan valkoista suklaata ei oikein tee mieli syödä montaa palaa, vaikka se hyvää onkin, mutta siinä tosiaan tulee makeus vastaan, mikä on hyvä juttu. Se itsessään estää syömästä överisti - paitsi jos sattuu olemaan supermakean ystävä ja syö hattaraa aamiaiseksi.


Tänään olin salilla. Oli kolmen päivän salitauko. Ensimmäinen päivä oli tarkoituksellinen, kun maanantaina tuli tehtyä tuplarääkki, mutta edellispäivänä olisi voinut käydä salilla, mutta muistin vasta liian myöhään, että seuraavana päivänä näen ystäviäni. Eilen tuli kyllä jonkin matkaa käveltyä, kun illalla puoli yhdentoista jälkeen illalla oli ihan sirppi ja jalkapohjissa tuntui, että oli tullut käveltyä. 

Hain tänään Zalandosta tilaamani tuotteet. Ovat kyllä hieenot! 
Paita on Puman ja housut Adidaksen. Olisi kiikarissa vielä hienommat musta-kelta-valkoiset treenihousut sekä paita, jossa lukee kivasti My warm-up is your work out :) Pitäähän se paikkaansa. Tein maanantaina sellaisen treenin, että olin ensin crosstrainerilla kymmenisen minuuttia, tein lihaskuntoharjoituksia ja sitten olin vielä vartin juoksumatolla. Juoksurääkin jälkeen (spurttailin) oli kyllä sellainen hiki, ettei pitkästä aikaa ole ollut. Oli hauskaa.


Tämän illan illallinen. Ennen kuin kävin salilla vuokrasin pari animaatioleffaa. Toinen niistä oli Zootropolis, jonka luulin jo kerran aikaisemmin katsoneeni, mutta kun katsoin vähän parhaita kohtia, niin huomasin, etten ole katsonut sitä lainkaan. Katson toisen aamulla. 

Nyt on massu niin täysi noista herkuista, että makaan vain sängyssä, kun istuallaan teki tiukkaa olla. 

Ostin kurkun ja puolen kilon porkkanapussin. Molemmista puolet kuorin, pesin ja pilkoin sekä söin dipin kanssa. Sitä ennen tein jo päivittäiseksi tulleen (ja ihoa parantaneen) ruokasekoituksen, jonka voin nauttia joko aamupalana, välipalana tai iltapalana. Espresso Housesta sain tämän idean eli oman maun mukaan hunajaa pohjalle, cashew-pähkinöitä, manteleita, kuivattuja pieniä hedelmäpaloja sekä turkkilaista jogurttia sekaisin.

Tuota palautusjuomasekoitusta en kyllä tee uusiksi. Teki mieli iltakahvia, joten laitoin tulemaan, mutta heti kun avasin proteiinijauhepurkin, niin mietin, entäs jos laittaisin kahvin sekaan palautusjuoman. Laitoin pari desiä kahvia, desin kookosjuomaa ja desin maitoa jauheen lisäksi. Ei maku paha ollut, jotensakin vain outo, enkä aio tehdä uudelleen. Tulipa kokeiltua. Jospa hetkisen vielä lukisi ja painuisi pehkuihin. Huomenna ei tarvitse herätä kellon soittoon.

Kivaa viikonloppua!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...