sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kauneutta ja värejä


Aika rento ja inspiroitunut päivä ollut tänään. Tuo kuva on edellispäivältä, kun olimme ystäväni kanssa katselemassa lentokoneita Helsinki-Vantaan - lento-kentällä.


Eilen näin Studio Ghiblin Tulikärpästen haudan, joka on siitä vakavimmasta päästä, mutta tykkäsin kuitenkin. Sen takia olenkin tänään koko päivän kuunnellut ensin Studio Ghiblin piano - soundtrackia youtubesta ja muitakin mm. sellokappaleita ja pianokappaleita ja menevämpääkin musiikkia, kunhan sain ostettua halvat kuulokkeet Tigerista. Niissä on kyllä vähän turhan pitkä johto. Haluaisin ostaa langattomat kuulokkeet - toivottavasti niitä saa kytkettyä myös kännykkään kiinni.


Aamulla oli kuitenkin ihanaa kuljeskella aamukahvihuuruissa ja kaunista musiikkia korvilla pitkin Kamppia ja antaa jalkojen johdattaa. Oli hieman utuinen olo, mutta todella keveä ja vähän hömelö olo, kun musiikkia kuuluu ja samalla haistaa kahvin ja tuoreen pullan tuoksun. Yhtään pullaa en kylläkään tänään syönyt. Tuli todella vähän syötyä tänään, koska aamiaisen jälkeen söin vasta viideltä jogurtin ja bagelin, josta jätin puolet syömättä. Illalla söin kämpillä banaanin ja kananmunan sekä lasillisen kookoskaakaota. Kun on alkanut kuunnella kehoaan, niin ei sillä olekaan voinut olla nälkä, kun tänään on vähän vain vaellellut ympäriinsä.
 

Olin pyörällä keskustassa käytyäni välillä kämpillä ja kanniskelin jääkahvia taskussa ja kädessä pyöräillen kuulokkeet korvilla. Käännyin Pitkänsillan-rannasta vasemmalle ja kuljin rantaviivaa pitkin antaen auringon paistaa. Hyvä että oli aurinkolasit. Niissä olisi pitänyt olla kolminkertainen häikäisysuoja, kun aurinko paistoi niin kirkkaasti, että häikäisi aurinkolasien läpikin. Ilman laseja tosin en olisi nähnyt mitään.


Ennen pyöräilyä ja päivällistä kävin parissa korukaupassa ihastelemassa, Vero Modassa, jossa näin tosi kivan paidan, ja kiersin hetken Stadiumilla. Sen jälkeen menin Ruohonjuureen katselemaan ja sieltä tarttui mukaan nämä kolme tuotetta: fluoriton Aloe Vera - hammastahna, Madaran karhunvatukkaa ja valkoista savea sisältävä kasvosaippua sekä Mossan kasvovesi. Toivottavasti näillä lähtisi vihdoin naama puhtaaksi. Kasvosaippuaa on ainakin helpompi käyttää kuin puhdistusmaitoa, koska se lähtee nopeasti pesemällä pois, jos pesee nopeasti lavuaarissa - ja muutenkin jättää hyvän puhtaan tunnun. Sen jälkeen hieroo kasvovedellä kostutetulla vanulapulla kasvot ja kasvoveden jälkeen laitan tuon kasvoveden kanssa sopivan Mossan kosteusvoiteen, joka viimeistelee puhdistuksen. En tiedä, tarvitsisiko yövoidetta, kun en ole koskaan käyttänyt.


Kävin pullantuoksuisen Kampin ja Forumin läpi Stockmannin ohi Akateemiseen kirjakauppaan, jonka yläkerrasta sain vihdoin inspiraatiota kuvassa näkyvät tuotteet. Aivan ihania kuvia Hanna Karlzonin kuvittamassa värityskirjassa, jonka nimikin on Kesäyö. En löytänyt Salaista puutarhaa, mutta tässä saattaa olla vähän selkeämmät ja ihanat kuvat myös. Kävi yksi toinenkin kirja mielessä, mutta jospa sitten sen jälkeen, kun olen tämän värittänyt. Onhan tuolla hyllyssäkin yksi aikuisten värityskirja.

Nämä ovat myös ensimmäiset Stabilo-kynät, jotka ostin. Harmikseni huomasin kämpillä vasta, että näistä puuttuu kokonaan ruskea ja joitain muitakin värejä, muttei 18 värin pakkaus voikaan kaikkea sisältää. Nämä nimenomaiset 0.4mm värit halusin lyhyen vartensa takia (ovat niin söpöt). No väritkin täydentyvät joskus - viimeistään, kun alkaa jostain väristä muste loppua.


Tällaisen kauniin kuvan väritin. Ystäväni väitti, että kuvan tyttö näyttää minulta, mutta viittasin asialle kintaalla. Innostuin kovasti värittäessäni tuosta käsi-tatuoinnista. En ihan ranteeseen asti haluaisi tatuointia (ei mitään hihoja) mutta kaunis kukka käsivarressa olisi ihana. Olen miettinyt mandalaa, mutta voisihan se olla toisenkinlainen.

 

Väritin tämän pari vai kolme kuukautta sitten. Muutama kuukausi sitten hankin puuvärit (aika huonot sellaiset, niistä ei tule vahvaa jälkeä). Pienenä väritin paljon ja piirsin jonkin verran. Väritin kuitenkin enemmän, vaikka pitäisihän niitä piirustustaitojaankin petrata, jos on jokin taito olemassa. Se taito saattoi olla vahvimmillaan 13-22-vuoden iässä, mutta kaikenlaisia taitoja voi harjoitella, että niissä paranee.

On superhienoa, että aikuisillekin on tehty värityskirjoja, mutta on vaikea löytää sopivaa sillä kirjat tuppaavat olla liian monimutkaisia ja yksityiskohtaisia kuvineen ja kuvioineen. Pitäisihän riittää väritettävää, eihän voisi olla liian suurialaisiakaan, mutta liian yksityiskohtaisesta en tykkää, koska se on jo aika suttuista. On ihanaa yhdistellä värejä. Harmi kyllä, että lasten värityskirjoja ei löydy enää samalla tavalla kuin ennen. Rakastin värityskirjoista varsinkin niitä, joissa sai värittää Akua, Iinestä,  Minniä, Mikkiä sekä ankkaveljeksiä ja -siskoksia. Nyt kun katselee kaupoista ja kirjakaupoista, niin on vain trendivärityskirjoja pinnalla olevista elokuvista tai puuhakirjoja. Onneksi on sentään google, josta saa hakusanalla haettua vaikka minkälaisia kuvia. Ei tosin ole omaa tulostinta.

Minun piti oikeastaan olla jo pari tuntia sitten unten mailla, mutta minkäs teet, kun ei nukuta, vaikka onkin noussut ylös kahdeksalta. Jos laittaisi herätyksen tuohon viiden tunnin päähän, että saisin takaisin työrytmistä kiinni. Harmittelen nyt jälkikäteen, miksen ottanut kaikkia viittä viikkoa lomaa, mutta kaikkia asioita ei voi ennalta tietää. Jos tarjotaan lomaa, niin otan vastaan. Tykkään paljon työstäni, mutta lomat tuntuvat aina menevän liian vauhdikkaasti ohi, vaikka alkupäivinä aika tuntuu matelevan, niin se alkaa kävellä ja juosta, ottaa spurtteja eteenpäin. Olen aamuihminen, mutta herätyskello ei ole kaveri eikä kiirekään. Onhan kuitenkin illat ja viikonloput. Vielä huominen (siis tämä päivä) lomaa jäljellä. Mihin ihmeeseen ne kolme viikkoa hujahtivat?

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...