sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kaisaniemessä ja kissojen kanssa

Kello on 10:10. Lenkillä käyty. Valokuvailtu. Pyykki pesty ja ripustettu. Aamupala syöty.

Kävin eilen lenkillä ja kokeilin uutta reittiä. Silloin ei ollut kunnon kameraa mukana, ainoastaan kännykkä, joten ajattelin, että seuraavana päivänä eli tänään jos herään seitsemältä, niin menen samalle reitille ja otan hyvän kameran mukaan. Heräsin seitsemältä sisäisen kellon herättämänä, mutta taivaalla näkyi vain pilviä. Puoli kahdeksalta aurinko tuli vähän esiin, joten lähdin sittenkin lenkille. Ketään ei näkynyt missään. Sitten yksi pyöräilijä meni ohi haukotellen. Joku meni sisälle taloon. Auto tuli vastaan ylämäessä. Seuraavat ihmiset näkyivät vasta puiston puolella, aamulenkkeilijät. Ja linnuistakin suuri osa tuntui vasta heräilevän. Ei ollut sitä kaakattavaa laumaa puistossa ajamassa ihmisiä pois nurmeltaan.





Vähän pilvistä ja tuulista on kyllä ollut. Aurinko silti vähäsen paistoi pilvien välistä. Tuo reitti oikeastaan menee siitä, mistä Naisten Kympin loppuosa eli Kaisaniemen puiston halki. Taisin viime postauksessa antaa väärää tietoa Kaivopuistosta, koska kyseessä tosiaankin on Kaisaniemen puisto - tai sitten ei. Mutta tuo nykyinen lenkkini kulkee sellaisen veden ympäri, joka on luultavastikin itse Kaisaniemi. Tuon kiipeilytelineen löysin läheltä siitä, missä oli Naisten kympin maalialue. Siksi en nähnyt sitä silloin Naisten kympin aikaan, kun siinä oli paljon kaikkea ympärillä, mutta nyt kävin kiipeilemässä.





Menin niemen vielä kerran ympäri, jonka jälkeen kipitin Kansalaistorin poikki, rautatieaseman halki ja köpötin Hakaniemeen.






Eilen kävin myös Helsingin kissakahvilassa ja vähäsen pyörin kaupungilla ympyrää. Siellä oli ihan mukavaa. Rauhallista. Ja yksi kissa näytti melkein täysin Vilperiltä.

Raijasin myös pyörän kämpille, irrotin siitä tarrat ja puhdistin sen, kun olisi nyt aikomuksena maalata se. Ostin maalinkin jo RTV:stä, mutta vielä pitää odotella hetki, että saa nuo lokasuojat irti, että sillä voi sitten kunnolla pyöräillä. Ja oon jo vuoden vai puolitoista halunnut ns. naked bikea tai sinkulaa ja olenkin joskus laittanut tänne "sinkulasta" kuvan. Tiedän kyllä, ettei sinkula tarkoita sitä, mitä luulen, vaan ihan tavallista yksivaihteista. Olen vain kuullut sanan sinkula ensimmäistä kertaa nähdessäni hienot lokasuojattomat polkupyörät, joissa on kapeat renkaat.

Tässä postauksessa on sen verran kuvia, että taidan laittaa tämän päivän kuvat seuraavaan.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...