sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Aamua ja treeniä



Minkäpä sille voi, että herää lauantaina kuudelta. Aamulla loikoilin sängyllä katsellen sarjaa juoden kahvia ja syöden jäätelöä peiton alla. Myöhemmin söin aamupuuron. Puuroa odotellessa mikrosta katsoin, että kahvinkeitin on likainen ja ajattelin pestä sen nopsaan. Vaahtoa putosi muidenkin tiskien päälle, niin nehän tulivat myös pestyä (en ole kovin ahkera tiskaaja). Rätilläkin intoutui pyyhkimään kaikki tasot ja seinätahrat, kun piti pyyhkiä vain roiskeet altaan ympäriltä. Miksipä tehdä vain pieni asia, kun voi tehdä kaiken kerralla.
Kerrankin herätessä teki mieli vain kahvia ja jotain makeaa. Teki mieli korva-puustia.

Mietin kovasti myös kampaajalle menoa. Olen miettinyt jo jonkin aikaa värjäystä ja uutta leikkausta, mutta tällä kertaa muutaman jakson katsottuani kävin suihkussa pesemässä tukan ja kampaamoajatus siirtyi jälleen eteenpäin. Vähän suoristelin ja lähdin kaupungille.


Menin Cafe Esplanadiin aurinkoisella säällä. Tilasin cafe au laitin ja haluamani korvapuustin, vaikka niin kovasti olisikin tehnyt mieli ihanan isoja ja meheviä viinereitä. Seuraavalla kerralla kyllä otan, koska korvapuusti oli aika kuiva. Kävin istumaan ja katselin kahvilan menoa.

Kävin eilenkin kaverin kanssa samassa kahvilassa ja otin porkkanakakun. Jonain päivänä kyllä opettelen tekemään itse porkkanakakun ja muuntelen päällistä joltisenkin verran. Olin ihan kuumissani eilen, niin otin jääteen kyytipojaksi. Kuumuus tuli, kun olimme työporukan kanssa keilaamassa. Heitin ihan surkeasti, vaikka yksi täyskaato tulikin. Pitänee harjoitella enemmän. Keilaus on tosi kivaa. Tunteroinen meni ohi kyllä todella nopeasti.




Olen myös tällä viikolla käynyt pelaamassa frisbee-golfia Munkkivuoren radalla. Ostin viime sunnuntaina kolmen kiekon aloitussetin, joka sisälsi putterin, midarin ja driverin. Driver on pitkän matkan kiekko ja sen kyllä huomasikin joissain kohtia, kun ei pitänyt heittää ihan niin pitkälle, mutta se vain jatkoi lentoaan. Midari on keskimatkan kulkija, se ei lennä ihan niin pitkälle kuin driver. Putteria voi taas heittää lähellä koria, koska se on lyhyen matkan kiekko. Saan kyllä heitettyä putterin yhtä pitkälle kuin midarinkin, mutten ole kovin hyvä heittäjä. Pitää käydä harjoittelemassa jälleen, kun ei tuule kovin kovasti.

Muutenkin olen harrastanut sopivassa määrin liikuntaa, mutta keskiviikko piti jättää väliin, koska silloin työpäivä venyi puoli seiskaan. On ihan hyvä pitää lepopäiviä.


Pidin myös kauneuspäivän tällä viikolla ja ostin kuolleen meren kalvonaamion ja savinaamion. On nassu ollut vähän huonossa kunnossa, kun söin viime viikonloppuna vähän liikaa saamiani vaahtokarkkeja, mutta nyt se on taas paranemaan päin kasvonaamioiden jälkeen. Kahvilassa tänään mietin, että voisi olla tosi hyvä pitää herkkupäivä kerran viikossa, ettei sortuisi vähän väliä herkkuihin ja houkutuksiin. Jos olisi vain yksi herkkupäivä viikossa, niin olisi jotain, mitä odottaa ja saisi valita vain yhden herkun. Herkkupäivä voisi olla lauantaisin, viikon rennoimpana päivänä.

Korvapuustin ja ison maitokahvin jälkeen suuntasin Stockmannin kirjaosastolle ja ihastelin kaikkia uusia kirjoja. Siellä on monia, jotka haluaisin saada ja neljä niistä on reseptikirjoja mm. Karita Tykkän Kauneutta lautasella ja Sokeriton. On tosi mieluista myös käydä katselemassa, mitä uusia lastenkirjoja on ilmestynyt, koska tuli tykättyä muutamasta lastenkirjasarjasta, kun teki vielä isompien lasten kanssa töitä. Tällä viikolla selasin läpi Sara La Fountainin Healthy kitchen - kirjan, jossa oli paljon hyviä ruokareseptejä ja myös ihonkuorintareseptejä ja saippuoita keittiön antimista. Kirja on myös visuaalisesti ilo silmälle.


Kävin Herkussa ostamassa kananmunia, banaaneja ja päivän ruoan, joka on kuvassa. Kaalikääryleitä, perunamuusia ja puolukkasurvosta. Lisäsin purkista punajuuren. Mukavaa, että Kokkikartano tekee nykyään kotitekoista ruokaa, ei maistu eineksiltä.



Kävin kaupunkireissun jälkeen Kaisaniemen lenkillä. Lenkin lopussa ajattelin, että lenkkeily on ihanaa. Hauskoja pilviä taivaalla. Buustasin lenkkiä mm. juoksemalla kaikki ylämäet sekä kaikki reitillä olevat portaat ylös ja alas. Kun tuli juoksu/pyöräilyväylällä vastaan korotetut jakopalkit, niin juoksin niitä pitkin ja hyppäsin aina seuraavalle. Tottakai kävin apinoimassa kiipeilytelineillä. Tehosteet tekevät lenkistä hauskemman ja, noh, treenistä tehokkaamman.

Ennen metsäosuutta sillalla kuvailin tämän viimoisen kuvan sillan kaiteeseen nojaten ja vastaan tuli vanhempi mies, joka kommentoi jotain, että "hyvin venyttää" tai siis niin kuulin. Kerroin hänelle, että kuvailen taivasta ja hän vastasi "Juu, kauniit näkymät". Mitähän sillä tarkoittikaan, jospa kuulin sen ensimmäisen lauseen tosiaan väärin. Mutta sain hyvät sisäiset naurut ja piristystä väärin kuullusta asiasta. Sellaiset ovat ihan hauskoja.

Kohtapian voisi alkaa nukustelemaan.
Hyvää yötä.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...