tiistai 21. kesäkuuta 2016

Magnum-jäätelöä

Käyn kaupassa. Ostan mustikoita ja vadelmia. Syön mustikat matkalla pysäkille, odotellessa.

Istun ratikkaan sivuttaissuuntaiselle penkille. Avaan repusta vetoketjun ja napsautan vadelmarasian auki. Kun ajelemme kirkon ohi, niin syön vadelmia kaksi kerrallaan tuntien niiden ainutlaatuisen maun ja makeuden suussa ja pehmeyden kielen päällä. Silmiin meinaa kihota kyyneliä, koska tiedän vadelmien kohta loppuvan. Silti syön niitä kaksi kerrallaan. Ja ne loppuvat.
Katselen muita yksinäisiä kanssamatkustajia penkeissään omissa mietteissään ja ajattelen, ovatko he yhtä yksinäisiä kuin minä vai matkalla kotiin jonkun luokse. Odottaako jokaista joku.
Nousen ratikasta pois omalla pysäkilläni ja kävelen kirjat sylissä asunnolleni, jota en suostu kodiksi kutsumaan. Eihän se ole. Avaan oven, riisun ylimääräiset vaatteet pois. Pesen kasvoni puhtaaksi, se tuntui likaiselta ja jähmeältä. Kaadan jääkaapista lasillisen punaviiniä lasiin ja asetan sen yöpöydälle. Istun nojatuolille, avaan kirjan, siemaisen lasin reunalta ja uppoudun toiseen maailmaan.

Tänään oli lämmin päivä töissä. Rentoa, rauhaisaa, hulinaa ja vilinää. Tapasin valloittavan ihanan uuden ihmisen ja ihania vanhoja tuttuja. Kaupungille saavuttuani kävin työkaverin kanssa Magnum-talossa ensimmäistä kertaa. Oman magnum-annoksensa saa siis koota vitosella Helsingin vanhassa ylioppilastalossa kesäisin. Lähellä Kolmen sepän patsasta ja Stockmannia.


Mielensä mukaan saa myös +5 eurolla kuohuviinilasillisen kaveriksi


Valitaan päällysteistä kolme mieleistään lisuketta


Jäätelö dipataan valkosuklaaseen, maitosuklaaseen tai tummaan suklaaseen. Annoksessa on kyllä enemmän suklaata kuin jäätelöä. Ja jäätelö sisällä sulaa, vaikkei suklaa muuttuisi miksikään.


Seinällä sohvan yläpuolella oli Magnumin taulu. Tiikerinraidat toistuivat kyllä mm. jäätelökipossa.


Taideteos valmis ja istumapaikat löydetty. Kuvaus hoidettu ja nautiskelemaan!

Pitää kyllä pistää itseni ruotuun. Äidin ja veljen vierailuviikonloppuna söin ihan liikaa herkkuja. Nyt tarvitaan jotain uutta kannustetta, olkoon se sitten hyvä olo. 

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...