sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Lenkkimaisemia osa 2

Tässä kuvia tältä aamulta.

 









Karsin kuvia aika reilulla kädellä, mutta toivottavasti parhaimmat nyt jäivät. Ihan kivan näköistä tuolla lenkkipolulla eikö? Ja kun tutkii kaikkea kaunista ja käy kuikuilemassa kallioiden päällä ja kiipeilemässä vähän köysiradalla, niin aika ja kilometrit kuluvat suit sukkelaan.


Pitaya eli dragon fruit ja pepino-meloni maistelussa. Sain kolme eri hedelmää yhdeltä lapsiperheeltä kesälahjaksi ja ajattelin tämän esitellä, koska olen tainnut mainita, että haluaisin maistella eksoottisia hedelmiä. Aloitetaan näistä. Molemmat ovat todella kauniita ulkoa ja sisältä, toinen tuoksuikin hieman makealta. Pepino ei vakuuttanut, sen maku oli sangen laimea ja mitäänsanomaton, mutta pitayan maku on luultavasti tottumuskysymys. Mitä lähemmäs keskustaa meni, niin sen voimakkaammalta se maistui, vaikkei siinäkään ole voimakasta makua. Yhdellä videolla, josta katsoin, miten kyseinen hedelmä aukaistaan ja syödään, sanottiin, että dragon fruit maistuisi eniten ehkä kiwiltä, mutta mielestäni ei ole sinne päinkään. Tosin en ole koskaan maistanut keltaista kiwiä.

Nämä hedelmät tosiaan olivat lahja yhdeltä lapsiperheeltä. Sain muitakin lahjoja, mutta en ala niitä täällä esittelemään. Lahjat ovat hauskoja ja piristäviä ja olen niistä iloissani, mutta en ollenkaan pety, jos en saa hoitamani lapsen perheeltä lahjaa, koska en odota keneltäkään lahjaa. On työni hoitaa lapsia ja saan siitä palkan ja nauttia ihanien lasten seurasta päivittäin, joten mitä enempää siihen tarvitsisi. Paras lahja lapselta on hymy ja halaus.

Olen siis työssä, jossa voi saada kesän ja joulun tullessa lahjoja ihan niin kuin koulussa opettajatkin, mutta tietääkö kukaan, mistä tämä lahjojen antamisperinne on alunperin lähtöisin ja saanut alkunsa? Kerro ihmeessä, jos tiedät! Tällaisen tiedon kalastus saattaa olla vähän vaikeampaa. Onko sitä kyseenalaistettu vai onko tämä vain perinne kymmenien vuosien takaa. Joku sen joskus aloitti ja se on hieno perinne kyllä. Vaikka en niinkään pidä historiasta, kun en halua tietää sodista, lamasta tai muista sellaisista, mutta tiettyjen asioiden historia kiinnostaa suuresti.

Nyt pitäisi nukkua. Hyvää yötä.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...