lauantai 23. huhtikuuta 2016

Luomusta lumoutunut



Peculiar sun and moon is the topic of the week. Nämä kaksi kuvaa ovat samalta vai peräkkäisiltä päiviltä. Ensimmäinen on kuvattu joskus kahdeksan ja yhdeksän välillä Vallilassa bussista työmatkalla ja toinen on pian laskeutuva aurinko, kuuden ja seitsemän välissä kuvattu Hakaniemessä. Tällä viikolla on ollut myös täysikuu. Mahtaako olla syynä jännittäviin sääilmiöihin vai onko tämä vain tätä Suomen kevättä. 

Tällä viikolla on sekä sadellut, tuullut että paistellut, kaikkea samana päivänä. Varsinkin aurinko myrskyn jälkeisellä taivaalla on todella kaunis ja kiehtova näky. On myös monesti ollut sadetta, aurinkoa, sadetta ja jälleen aurinko ja välillä räntää ja raekuuroakin, mikä iski tänään. Hauska katsella, kuinka pikkurillin kynnen kokoiset pallerot pomppivat nurmikolla sinisten kukkien seassa. 

Satoi kaatamalla rakeita, kun astuin tänään ovesta ulos. Laitoin käteni kuppiin ja katselin, kuinka käsiin laskeutui joitain valkoisia palloja, voi sitä sykähdyttävää iloa, mikä tulee pelkästään raekuurosta, vaikka kaikki eivät tykkää rakeista huhtikuussa, mutta toisaalta sellainen sääilmiö on niin huvittava, ettei sille voi kuin hymyillä. Näin mummon ja miehenkin vitsailevan asiasta ohi kävellessäni.


Keskustaan saapuessani raesade oli ehtinyt tauota, mutta on sekin jännää, että paistaa aurinko samalla, kun taivas on synkkä ihan vähän matkan päässä. Aika upeaa mielestäni. Tänään myös huomasin ensimmäistä kertaa Vihaisen linnun silmät koristamassa elokuvateatterin yläosaa. Ilmeisestikin ensi-ilta on lähestymässä. Kävin tässä yksi päivä, kun oli leffat halvennuksessa, katsomassa Mother's day - nimisen leffan, vaikken ollenkaan tiennyt, millainen se olisi, mutta se oli ihan kiva ja tuli monta kertaa hymyiltyä ja naurettuakin leffan aikana. 




Kävin pitkästä aikaa kuikuilemassa Ruohonjuuren sisältöäkin ja alle neljänneksen tutkittuani olin ihan haltioissani. Harmittaa vain se, että useimmiten luomu, luonnonmukainen jne tuotteet ovat aika arvokkaita, jos "normaaleihin" tuotteisiin vertailee. Kyllä ne silti tekevät hyvää, eivätkä sisällä mitään ylimääräistä. Voi että, kun haluaisin sieltä niin paljon kaikkea. Tekee mieli kokeilla, haistella ja maistella ja gruaargh! Miten sen voisi muutoinkaan ilmaista, kun tekee mieli venyä ja paukkua joka suuntaan ja hyppiä seinille kuin superpallo. Voihan noita kaikkia mieluisia kokeillakin, mutta se vain vaatii aikaa, koska ei voisi edes käyttää kaikkia samaan tarkoitukseen tarkoitettuja erilaisia tuotteita samaan aikaan. Mutta kyllä Ruohonjuuri tosissaan inspiroi minua tänään, varsinkin kun olen aloittamassa sokeritaukoa - muutenkin kuin luettuani tämän tekstin.


Ostin toki Ruohonjuuresta pari tuotetta.
Coco Juice oli mangolla maustettua. Olen ennenkin kookosmehua maistanut ja ajattelin, olisiko se parempaa maustettuna, mutta edelleenkin tulee se tietty maku läpi ja siinä koostumuksessa on mielestäni jotain hyvin omituista. Ei millään pahalla, koska todella monet tykkäävät kookosvesistä, mutta omaan makuuni se ei vain tunnu nappaavan. 

Mossan Certified Organic skin perfectorin otin testaukseen, koska ihoni ei tunnu tykkäävän normaaleista bb-voiteista, vaikka onhan ne paljon parempia kuin meikkivoiteet, mutta periaatteisena tarkoituksena olisi, että ihon pieniä virheitä voisi peittää jollain sellaisella, joka voisi hoitaa niitä punakoita kohtia, että ne häviäisivät, eikä mitään peittäviä asioita tarvitsisi. Toki värilliset voiteet ovat myös sitä varten, jos iho sattuu näyttämään epätasaiselta, niin se voide saa ihon näyttämään kauniimmalta. 

Tuotteessa lukee, että se on mattapinnan iholle jättävä, sävyttävä bb-kosteusvoide kaikille ihotyypeille. Värinä soft beige.
1. Jättää ihon mattapintaiseksi ja häivyttää juonteita, ryppyjä ja ihohuokosia näkyvästi ja välittömästi.
2. Luonnon mineraalipigmentit antavat terveen hehkun ja tasoittavat ihon sävyä.
3. Hyaluronihappo kosteuttaa ja tasoittaa ihon pintaa.
4. Luonnolliset öljyt ja karitevoi ravitsevat ja suojaavat kosteuden haihtumiselta.
5. Pohjoisen luumuöljy elvyttää ja rauhoittaa kuivaa, ärtynyttä ihoa.


Yhtenä uutuutena myymälään oli tullut myytävät raakakakut ja olihan siellä ihan mielettömästi uutta siihen verrattuna, kun viimeksi kävin katselemassa. Ostin tällaisen choco-frutti jogurtin, joka oli ihan hyvä, mutta kannattaa syödä nuita kolmea kerrosta samaa aikaa, niin maku on tasapainoinen. Tämä purkki sisältää kookoskermaa, omenamehua, appelsiinia, ananasta, cashewta, banaania, sitruunaa, psylliumia, raakakaakaojauhetta, kuivattua taatelia, vaniljajauhetta ja kaakaonibseja. Siinäkin on jo aika paljon erilaisia ainesosia. Onneksi tällaisia saa ostettua esimerkiksi Ruohonjuuresta, vaikka olisi kiva joku päivä tehdä itse. Pitäisi edelleen löytää jostain joku raakakahvila. Nykyään jotkut tavallisetkin kahvilat, kuten Picnic, myyvät raakakakkua valikoimassaan.





Ruohonjuuren jälkeen menin Kamppiin katsomaan ja huomasin Aarikan Pop up - liikkeen Indiskan vieressä. Kävin myös Indiskan kiertämässä ympäri. Mitään niistä ei tarttunut. Vierailin myös Pentikin Pop up - liikkeessä ja sieltä sain myös paljon inspiraatiota, mutta mitään ei tarttunut mukaan. Jospa tulevaisuudessa joskus. Kävin katsomassa myös kerrosta paria ylempänä lautapelikauppaa ja mietin, pitäisikö ostaa 1000-palanen palapeli. Vessahätä yllätti, eikä tullut sieltäkään mitään ostettua, mutta voisi kyllä tehdäkin 1000-palasen palapelin. Tosin pitäisiköhän siihen sitten hankkia lasitus tai jotkut raamit vai valmistuttuaan kerätä takaisin laatikkoon. Wondering pondering.


Piipahdus Vero modassakin sai mietteliääksi. Kaikkia kivoja kevätvaatteita, mutta jospa toisena päivänä. Tuo aprikoosin värinen paitamekko olisi todella kiva johonkin kevään tai kesän juhlaan. Kunpa pääsisi johonkin ihanaan juhlaan kesällä. On kivaa laittautua välillä nätiksi.


Lähdin keskustasta parilla ratikalla, kävin palauttamassa leffan ja sitten menin kirjastoon selaamaan pari lehteä ja onkisin syliini myös viisi leffaa, neljä lehteä ja kolme kirjaa. Näistä saa vaikka mitä ideoita, inspiraatiota ja innovaatiota!

Kävin Kotipizzassa noukkimassa pinon päällimmäiseksi tulisen Mexicana kotzonen. Kassahenkilö jälleen kysyi, haluaisinko pohjakastikkeen lisäksi chilikastiketta vai valkosipulikastiketta. Avasin sitten suuni ja kysyin, että miksi he aina ehdottavat vain niitä kahta, kun on muitakin, niin kassahenkilö vastasi, että ne ovat suosituimmat kastikkeet. Olen kerran maistanut valkosipulikastiketta, mutta useimmiten otan jotain muuta, vaikka Long island - kastiketta, ja Koskenlaskija-kastikettakin olen maistanut. En alkanut väittelemään asiasta, halusin vain tietää, koska aina on eri myyjä ja joka ikinen ehdottaa samoja. Hassu käytäntö. Ensimmäisellä kotzone-kerralla näitä kahta jo tarjottiin ja heti kyseenalaistin, että eikö siellä ole muita kastikkeita saatavilla, mutta onhan niitä kastikkeita varmaan kymmenen erilaista.

Sellaista. Loppupäivän olen katsellut leffaa, syönyt, juonut kahvia, juonut vettä, syönyt jogurttia ja banaania sekä lumoutunut kuvista ja ihan vain vähän jumitellut ja kuunnellut musiikkia. Kyllä kirjoittaminen, kuvien sijoittelu ja kaikki sellainen vie aikaa.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi lelu ja äitienpäivä - matkustelua

Minulla oli pari päivää flunssa ja vielä vähän kolmantenakin, mutta onneksi se oli lyhyempi kuin edeltäjänsä. Luulenpa, että edellinen oli o...