maanantai 18. huhtikuuta 2016

Lapsimessut ja matkailua


Ihana katsella siitä
ystävyyden ikkunasta,
jossa kohtaa lämpimän valon,
jossa toisen onnellisuus on
vilpittömän odotettua.

Katsoin tässä toissapäivän iltana, että onko se sama kuva ollut tuossa ovessa jo pidemmän aikaa ja sitten katsoin, että minkä kuun kohdalla kalenteri on. Puolessa välissä on hyvä huomata kääntää kalenterista seuraava kuukausi. Ensi kuun vaihtuessa pitää yrittää muistaa.







 

Messuilla olin lauantaina parin työkaverin kanssa. Messuilla oli paljon jengiä ja oli nähtävää ja koettavaa ja tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Näytteilleasettajia oli paljon. Monta tuttua lastenvaatemerkkiä tuli vastaan ja myös leluja, pelejä ja kirjoja ja ihan kaikkea tavaraa. Tunnetuimpia lastenvaatemerkkejä tunnistin, kuten Metsolan, Name It:n, MamaGo, Gugguu, Me&I... mutta oli ihan valtavasti niitä, joista en ollut koskaan kuullutkaan, kuten Mökö, Blaa ja Miniones muun muassa. 

Tuon ruskean mörrikän otin mukaani, koska se oli niin söppänä. Sen nenäkin on kuin suklaanappi. Kuvissa näkyvät pehmolelut ovat TY:n. Sain mörrikän mukana muovipussin ja sinne lelulehden ja pari tarra-arkkia, jotka luultavasti vien mukanani työpaikalle.




Kuulemma tänä vuonna oli panostettu enemmän siihen, että lapsetkin viihtyisivät paremmin. Oli Star Wars-hahmoja ja yksi pinkki haikarakin hahmoina kävelemässä, siilikin tuli nähtyä ja muutama muu. Lapsille (ja aikuisille) oli mm. tämä satumetsä ja yksi pienempikin sokkelo, monta askartelupistettä, joissa sai piirtää ja muovailla, suuri pöytä ihan täynnä legoja, paloauto ja taisi olla poliisiautokin esittelyssä. Oli paljon kokeiltavaa myös. On niin hauska nähdä, miten eri messut toteutetaan ja miten paikka onnistuu näyttämään ihan eri näköiseltä. Muistan nuo valkoiset sateenvarjot ihan toisessa paikassa I love me - messuilla. 



Kävimme Outlet-messuilla hetken pyörimässä ja kuikuilemassa Kädentaito-puolellakin. Ostin tuollaisen Finlaysonin vaaleammanpunaisen satiinipuuvilla-pussilakanasetin. Se ei tunnu ollenkaan satiinilta, vaan tosi sileältä puuvillalta. Huomenna saan laitettua sen sänkyyn. Tänään pesin sen, joten se on vielä kuivumassa. Ostin Outlet-messuilta pari kirjaa. Löysin Hippo Taatilan Isäpappabluesin, minkä lukemisen olin saanut loppuun saman päivän aamuna. Mietin, miksei sitä löydy mistään tavallisesta kirjakaupasta, mutta työkaveri osasi kertoa, että se on vähän sellaista vaihtoehtoiskirjallisuutta, kun on Into-kustantamon kirjoja. Toisesta kirjasta en kerro vielä mitään, koska en tiedä, onko hyvä. Alku vaikuttaa vähän siltä, että se olisi vähän liian vaihtoehtoista minulle. Saattaa jäädä lukematta. 


Tarttui myös tämä aivan ihastuttava pipo mukaan, jonkalaista kovin usealla ei varmastikaan ole. Tämäkin oli ainoa kappale sopivan kokoisia. Monet pipokojut kävin läpi, mutta useimmissa oli eniten lapsille suunnattuja pipokokoja. MamaGo:lta löysin mieleiseni. Nyt omistan viisi todella kivaa pipoa. Tosin vain kahta voi käyttää ilmojen lämmetessä. Ostin myös englantilaista toffeeta kolme mötikkää sekä kaksi jättipullaa, kun oli valikoimassa paikan päällä leivottuna kuusi erilaista, niin valitsin niistä kaksi ja tuli syötyä saman päivän aikana tuoreina. 


Ostin tänään nuo kaikki kolme, koska halusin tietää, kuinka paljon niitä on ja tykästyin tuohon ensimmäiseen, jollaisen sai messuilla syödä. 

Messuilla oli paljon välipaloja ja maistajaisia, mikä on todella hyvä, varsinkin lapsia ajatellen, mutta muutenkin. Kun kaverit sovittelivat vaatteita, niin kävin hakemassa itselleni banaanin ensimmäiseen nälkään aamiaisen jälkeen. Toisena tuli syötyä tuollainen omena-pinaatti-jogurtti, mutta kävimme vielä kahvillakin mutustamassa leipää. Nälkä ei kysy aikaa eikä paikkaa. 

Minulla on ollut epäilykseni juuri näiden uusien jogurttien suhteen; sen takia, että niissä todellakin lukee omena-pinaatti, appelsiini-porkkana ja vadelma-punajuuri. Eli miten hedelmien kansa sopii yhteen vihannes. Appelsiini-porkkanaan olen tottunut mehun muodossa, mutta oikeastaan pinaatti ja punajuuri eivät maistuneet mitenkään läpi, vaan jogurtit todellakin ovat raikkaita, luonnollisia, ei liian makeita ja maistuvat hyviltä. Nyt olen kaikkia kolmea maistanut ja hyviä ovat. Suosittelen!


Tänään kävin pikavisiitillä Tampereella. Tunti ennen lähtöä söimme kaverini kanssa Pancho Villassa hampurilaiset ranskalaisilla. Ruoka oli ihan hyvää, mutta todella täyttävää. Jätin suurimman osan ranskalaisista syömättä, kun niitä oli niin paljon. Massut pinkeinä etsimme Onnibussin ja unen ja valveen rajamailla meni bussimatka takaisin. Jotkut ruoat vain väsyttävät. Tänään sateli ja oli harmaa keli, mutta kyllä niitä aurinkoisiakin päiviä tulee varmasti vielä monia. Välillä pitää sataa, että luonto saa voimaa ja energiaa kasvaa. 


Ostin tullessa myös Argan - vartalovoidetta. Yritin löytää Arganöljyä sisältävän vartalosaippuan, mutta eipä löytynyt. Jospa jostain toisesta kaupasta. Perjantaina tein kasvonaamion, jossa luki argan mud ja se teki todella hyvää iholle, niin ajattelin, josko alkaisi käyttämään sitä sisältävää saippuaa ihon hoidossa.


Molemmat välipalat näkyvissä! Kun mainitsin hedelmäsosesmoothieista tms, niin ne ovat näitä tai muun valmistajan vastaavia tuotteita. Todella hyviä. Njoo, menikö taas mainostamiseksi vai kehumiseksi vain. Niiden ero voi olla aika pieni. En siis mainosta mitään, kukin syököön tai olkoon syömättä välipalaa, mutta tässä on hyvä vaihtoehto terveelliseen välipalaan.

Nyt olisi jo korkea aika mennä nukkumaan, mutta tämä piti saada ensin työstettyä loppuun.

Hyvää yötä!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi lelu ja äitienpäivä - matkustelua

Minulla oli pari päivää flunssa ja vielä vähän kolmantenakin, mutta onneksi se oli lyhyempi kuin edeltäjänsä. Luulenpa, että edellinen oli o...