sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Maaliskuun ensimmäinen päivä

Mistä tietää olevansa Helsingissä nro 37: bussikuskille ei voi sanoa haluavansa kertalipun niin kuin Turussa, vaan pitää sanoa, että sisäinen lippu.

Olin eilen yksin kotona. Pelata röhnäsin monta tuntia ja kävin kaupassa juuri ennen sulkemista, sain hienon laskunkin ostaessani pari lehteä viihdykkeeksi, ruokaa, mehua, uuden kookosöljypurkin ja kahvia.



Söin kiinalaisen valmispöperön sohvan nurkassa kuunnellen musiikkia ja lukien lehtiä päivän vesisaldoa täyttäen. Illan leffan käynnistyessä vaihdoin paidat kaapista housulaatikkoon ja housut kävelivät kaappiin. On kiva kuunnella jotain, kun tekee kotitöitä. Ei leffaakaan tarvitse nähdä, kun voi kuunnellasen englanninkielistä puhetta, varsinkaan jos se on tuttu leffa, niin voi välillä vilkaista parhaimmat kohtaukset, kun muuten tietää, mitä siinä tapahtuu.
Blogihiljaisuus ei ole tällä kertaa laiskuutta, vaan se johtunee siitä, ettei ole ollut kuin kännykän netti käytössä lähes viikon.

Koko viime viikonloppu oltiin matkalla Kaarina-Turku-Raasepori-Lohja-Helsinki ja tämän viikonlopun olen ollut yksin, kun armas lähti laskemaan pyllymäkeä laudalla sukulaisten kanssa, koska niin oli luvannut ja valitettavaa on se, että lumet karkaavat kaivoihin ja haihtuvat ilmaan tai imeytyvät maahan.

Olin haaveillut kovasti pulkkamäistä, luistelusta ja laskettelusta, joista olen saanut nauttia vain muutaman kerran, kunnes lämpö päätti pompata pysyvästi plussan puolelle. Tietäähän sen, ettei lumiukotkaan matkusta aurinkorannoille, koska eivät sieltä koskaan palaisi.



Anyways viime viikonloppuna jätimme kämpän tuhannen sekaisin, koska lähdimme perjantaina tunnin sisällä kotiutumisesta autolla kohti Turkua. Sunnuntaina illalla palatessa ei muuta jaksanut kuin katsoa leffan ja painua nukkumaan.
Koko maanantain töissä ajattelin, että pitää siivota, kun kotio pääsee ja ukkosenikin sattui olemaan aamuvuorossa, niin teimme suursiivouksen: imurikin hurisi ja pölyrättia liu'utettiin pitkin pölyisiä pintoja, joista rättirukka harmauden sisäisti. Puhdas koti on :)

Keskiviikkona saimme vieraita Jyväskylästä ja kokkimme loihti maistuvaa risottoa ja kanakastiketta vieraille. Otin mukaan punajuuren, koska mitä ateria on ilman salaattia, vaikka kastikkeessa olisikin paprikaa :D
Pelasimme Aliasta ja jälkkäriksi söimme vielä jäätelöä.

Nyt juuri olen Kampissa ja ajattelin löytää täältä jotain, koska Turun reissu ei oikein kantanut hedelmää. Kotona pitäisi loihtia astiat kaappiin, joten heipsis tältä erää. Täällä on jotkut Kampituspäivät tänään viimeistä päivää.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...