lauantai 14. maaliskuuta 2015

Keväinen lauantai-päivä

Tämä päivä kuvina



Lähdimme aika pian aamiaisen jälkeen bussilla keskustaan tarkoituksena vähän kuvailla alkukevättä. Saavuimme kaupungille, mutta varjossa oli aika vilpakka tuuli, joten piti käydä ostamassa ensin sormikkaat. Pehmoisilla sormikkailla kelpasi olla, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja matka jatkui maailmanpyörää kohti esplanadia pitkin ja espan puiston (jota kutsun kansalaispuistoksi) läpi kauppatorille päin.

Huomasimme kauppahallin, jossa emme olleet käyneet ja suuntasimme ensin sinne. Ihastelin niin kuin lapsi karkkikaupassa ensimmäistä kertaa, mitä kaikkia hienoja putiikkeja sieltä löytyy. Löysimme paikan, jossa myytiin eri makuisia macaroneja (joita olin jo pitkään miettinyt maistavani - sitten joku päivä) ja ukkoseni osti minttusuklaan, appelsiinin ja vaniljan makuisen macaronin. Käyskentelimme kauppahallin päästä päähän ja ulos aurinkoiseen takaisin.




Kultainen ehdotti, jospa mentäisiin Tähtitorninmäellä käymään, kun se on niin lähellä, joten kiipesimme sinne. Ihmettelin kovasti, miten Turussa ja Helsingissä voi olla saman niminen mäki. Mäen laelta löysimme penkin auringosta ja makustelimme macaronit parempiin masuihin. Eivät macaronit niin kovin ihmeellisiä kyllä ole, vaikka monet niin väittävät.




Tähtitorninmäen jälkeen laskeuduimme mäen alas ja kävelimme kauppatorin ohi maailmanpyörälle, jonka pitäisi kuulemma olla Suomen isoin. Luulin sen olevan paljon isompi ja kaiken lisäksi siinä oli hölmöjä pömpeleitä ja aitoja, ettei ihan lähelle edes päässyt.



Maailmanpyörän jälkeen kävimme katsomassa tuota punaista kultakupolista kirkkoa, joka kaikkein todennäköisimmin on ortodoksinen kirkko. Sen jälkeen käppäilimme takaisin keskustaan.


Löysimme itsemme Citycenterin Rossosta, koska nälkä hiukoi massussa. Onneksi oli alkusalaattipöytä, koska asiakkaita oli sen verran, että ruoan tekeminen ja pöytään saapuminen kesti puoli tuntia. Ihmeen nopeasti se aika kuitenkin meni. Annokseni nimi oli muistaakseni Pollo Rochetto tai sen tapainen ja siinä oli sivussa rucolaa ja paholaisenhilloa om nom noms!


Napamme täyttyivät pullolleen ja siitä johtuen jälkkärijäätelöksi hankittu on edelleen pakkasessa ja tuskin löytää paikkaa vatsalaukusta tämän illan aikana.

Kävimme vielä Sokoksessa, josta löysin puupiikkisen harjan ja mies löysi itselleen napillisen neuleen. Löysin Cubukselta mintunvihreän pitkähihaisen ohuen neuleen sekä persikanvärisen tavallisen pitkähihaisen paidan. Niine hyvinemme sekä jäätelön, Eppu Nuotion uuden kirjan ja uuden kookosöljyn (edellisessä ostetussa oli tosi outo haju, ei ollenkaan kookoksinen, joten voiko se olla hyvää) kanssa suuntasimme kohti kotia. Päivän liikuntasaldo tuli varmasti täyteen sillä kaupungissa ympäriinsä kävelemisellä.

Kohta voisikin mennä unten maille maitolasin juotua.
Jeps, maitoa on edelleen ihana juoda <3

See ya later ya'll!


~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...