lauantai 14. maaliskuuta 2015

Päivitystä

Pitäisi ehkä tehdä tätä blogia useamminkin kuin kerran viikossa, mutta aina sitä keksii tehdä jotain muuta, kuten pelata, koska olen neljännesosaksi nörtti (vähintään). No kyllähän sitä kieltämättä tekee mieli vain rentoutua työpäivän jälkeen.

Oksutautikaan ei kestänyt sitä puolta päivää kauempaa, joten menin perjantaiksi töihin ja onneksi se olikin tosi rauhallinen päivä, kun olin ns. toipilaana. Se on jännä sana, jonka voi ymmärtää eri tavoin.

Viime lauantaina sain jopa lähdettyä messuille. Menin ensin bussilla keskustaan ja taisin hypätä ysi-ratikan kyytiin, joka meni messukeskuksen eteen. Eivät olleet kovinkaan jännittävät messut ja tunsin itseni vähän urpoksikin, joten menin takaisin keskustaan ja nelosratikalla Alepaan, josta löysin vihreitä krysanteemeja päivääni piristämään. Siivoilin myös asuntoa.


Nuo hassukkeet ovat vieläkin hyvävointisia, mutta alkavat vaihtaa väriään vihreästä valkoiseen. Olikin erikoista löytää vihreitä kukkia, mutta ovathan ne jotenkin värjättyjä. Miettisimme ukkoseni kanssa, josko nuo kukat olisivat pimeässä hohtavia fosforoituja kukkia, mutta ne taitavat vain olla jännän vihreitä. Muistankin kassalla perässä tulleen pojan sanoneen isälleen, ettei tiennytkään, että on olemassa vihreitä kukkia. Tiesin niiden olemassaolosta, mutten ollut vielä kertaakaan ennen löytänyt niitä. Tällä hetkellä onkin kolme keväistä lempiväriä:

 


Mintunvihreä tai hailakka turkoosi, voisi sanoa tuon värin olevan. Erityisen kaunis.

 

Aprikoosin tai persikan värinen eli vaalean oranssi väri :)

Kolmantena värinä on vaalean keltainen, mutta sen kaikki varmaankin tunnistavat. Eikä ruskea ja valkoinen kaikissa eri sävyissään häviä mihinkään - riippuu vain, missä ne ovat. Tällä hetkellä iskevät keväiset hempeät värit ja tekee mieli leikkiä väreillä. Olen myös innostunut kynsilakoista ja harmittaa, että viime visiitillä äidin luona ja juuri ostamani täydellisen ruskean sävyinen kynsilakka sinne vaatekaappiin. Tällä viikolla ostin kimaltavan kerman värisen sekä siniseen vivahtavan mintun värisen kynsilakan :) Jeje, värejä siis voi käyttää! Toki on tärkeää, että se väri sopii juuri sinulle. Eli jos väri vaikkapa haalistaa sinua, niin älä käytä sitä. Jos se korostaa joitain piirteitäsi, niin käytä paljon :) Voi käyttää värivalinnoissa omaa intuitiotaan tai kysyä kaverilta tahi ammattilaiselta mielipidettä. Mitään ei voi tietää kokeilematta.
Kukista vielä sen verran, että voisi olla jännä kokeilla vaikkapa pistää ruskeaa väriainetta valkoisten ruusujen veteen ja katsoa, josko niistä tulisi kahviruusun värisiä - khihi, mokkaruusuja ^_^


Sunnuntaina tein aamupalaksi banaanilettuja oatly- vanilja-kastikkeen ja pakastemansikoiden kera ennen kuin puru lähti töihin. Sen päivän vietinkin siivoilemalla ja lötköpötköilemällä muuten.

Tämä viikko on muuten ollut todella ihanan keväinen ja aurinkoinen. En muista, olisiko ollut yhtäkään päivää, jolloin aurinko ei olisi paistanut, mutta lämpötila on saattanut joinain aamuina olla kylmempi kuin toisina aamuina. On tullut mietittyä työmatkan polkemista pyörälläkin niin kuin varmasti moni muukin, kun on lämmintä, keväistä, aurinkoista ja ylimääräiset kivetkin on siivottu pois teiltä. Olen myös miettinyt pyörän värjäämistä mintun vihreäksi, mutta se ei kuulemma olekaan ihan niin helppo homma.


Torstaina töiden jälkeen lähdin bussilla keskustaan, pysähdyin parin kirpparin kohdalla ja jatkoin ratikalla keskustaan ja kaupan kautta kotio. Taisin vähän tallustella ympäriinsä nauttien aurinkoisesta päivästä. Tällä viikolla tuli vuosikin täyteen tuon mielitiettyni kanssa. Aika on mennyt hurjaa vauhtia, mutta se ei haittaa. Joka päivästä nautitaan :)


Eilen töiden jälkeen kävimme Talmassa laskettelemassa ja pyysin murua käymään ylhäällä kuvaamassa viimeisiä auringonsäteitä huipulla, jonne en itse rohjennut mennä. Harmittaa, kun olin muutenkin huonoa laskuseuraa, koska lumen sulamisen myötä on pitänyt tykittää lunta ja rinnelumi oli todella jäistä. Tykkään eniten vähän lumipallolumimaisesta tai puuterilumesta, että lumessa löytyy vastusta ja pitoa, eikä tarvitse pelätä menevänsä liian lujaa. Lajejani taitaa olla enemmänkin sellaiset, missä jalkojaan saa käyttää vapaasti, mutta aion kyllä vielä opetella paremmaksi laskijaksi.
Illalla vielä katsoimme leffan ja herkuttelimme :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...