maanantai 25. elokuuta 2014

Flunssaa ja Tampere-vierailua

Heipä hei!

Löysin hyvän näköisen keittokuvan, kun olimme viime tiistaina tehneet kasvissosekeittoa.


Muistan paremmin viime torstain iltana mieheni tekemän tulisen kanakeiton. Eihän se silloin vielä tosiaankaan ollut tulista, koska olin puoliksi turtunut koko tyttö flunssan takia. Varsinkin torstai-iltana oli veto poissa, mutta mausteinen ruokahan piristää aina ja saa hyvin flunssan liikkumaan poispäin kehosta. Kanan mausteiden lisäksi keitossa oli chilitahnaa, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä. Kanan lisäksi keitossa oli perunaa, porkkanaa ja maissia. Pitäisi kyllä tutkia tarkemmin nuita reseptejä leikekirjasta ja alkaa toteuttamaan niitä.

Tänään ollut jo vähän parempi olo flunssan suhteen, mitä nyt pitää räkää yskiä kurkusta pois. Se kun joku vähänkin yskähtää päin, eikä ole kättä edessä, niin voilá: olet tartutettu. Onneksi tämä ei ole kovin pitkäkestoinen. Flunssaa tuntuu olevan monella muullakin liikkeellä. Suosittelen lämpimästi tulisia ruokia! Ja tietenkin kaikki kuumelääkepillerit, finrexit sun muut nenäsuihkeet. Sarvikuono - nenäkannu on ihan hyvä keksintö, varsinkin näin syksyn alla. Kyllä, syksy on alkanut!





Kävin Tampereella viikonloppuna näkemässä pitkästä aikaa rakasta ystävääni, jonka viime tapaamisesta oli kulunut ihan liian kauan. Lauantaina ehdimme tehdä vaikka ja mitä: kävimme kauppahallissa ihastelemassa ja ostin sieltä rakkausrätin ja söimme kahvipullat verensokerin nostamiseksi. Kävimme Pelastusarmeijan kirpputorilla, josta löysin kaksi paitaa, jotka esittelen lopussa. Kävimme myös kirjastossa, sokoksessa pyörimässä, nepalilaisessa ravintolassa syömässä, kirjakaupassa sekä ruokaostoksilla. Piipahdimme illalla vielä saunassa ja katsoimme leffan. Kuvissa pari otosta kauppahallista, yksi otos nepalilaisesta kahden chilin tulisesta annoksesta sekä osasta Hämeenpuistoa.






Seuraavana päivänä eli sunnuntaina eli eilen kävimme Koskikeskuksessa shoppailemassa tai tekemässä oikeastaan löytöjä. En ostanut vielä, mutta löysin kivat sisätossukenkäset Hemtexistä, tuleva ihana valkoinen pörröinen tuubihuivi sijaitsee Lindexillä sekä tuleva kylmempien ilmojen Everestin pipo sijaitsee Stadiumilla. Stadiumilta voisi tehdä muitakin löytöjä, mutta pitää tutkia paremmin ajan (sekä rahan) kanssa. Sopivia sormikkaita en löytänyt, mutta kyllä nekin jostain ilmestyvät.

Shoppailuseikkailujen jälkeen talsimme hetken mm. rakkaudensillalle ja menimme (Runokatu sanoisin, koska siellä on runoja laatoissa tällä kadulla) Aleksis kiven kadun Kaffilan kohdalle, kunnes onneksi pysähdyimme sateensuojaan. Alkoi ihan valtavan sankka sadekuuro, kuten kuvasta näkyy ja se sisälsi rakeitakin. Voi sitä yhtä pyöräilijä-raukkaa, joka ihan likomärkänä siitä ohitse kulki.

Kävimme syömässä Linkosuon leipomossa aurinkokuivattu tomaatti-vuohenjuusto-foccacciat ja kahvit eli lounaskahvit :) Tämä leipä oli yhtä täyttävä kuin kokonainen pannupizza :) Ja hyvää!



Tässä kirpparilta ostamani paidat (housut Ellokselta, kengät VANS) eli sininen on Everestin urheilupaita ja punainen on Boomerangin neule. Molemmat todella hyviä löytöjä ja nyt voi aloittaa sen säntillisen ulkoilunkin, kunhan pääsee kokonaan eroon flunssasta ja pitää samalla toivoa, ettei sada (vaikka jotkut tykkäävät juosta sateessa - kummaa porukkaa).

Nyt herra Nukkumatin luokse!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...