maanantai 2. kesäkuuta 2014

Puistoja, metsiä ja kasvillisuutta

Heepsis!

Luonnossa liikkuminen on yksi ihanimmista asioista, miten voi kuluttaa aikaa. Olin eilen metsässä ja puistossa kuvaamassa kukkia, sekä tänäänkin metsässä menninkäisenä. Näin jopa tikan melko läheltä, sitä ei yleensä näekään. Harmi kyllä, en saanut siitä kuvaa, kun ei paikoillaan kovin kauaa ollut.

Turussa on muutama luonnonpuisto, joista tunnetuimmat ovat ehkä juuri Tähkäpuisto ja Ruissalon kasvitieteellinen puutarha. Siis kaikki puistot, joista puhun ovat tottakai luonnonpuistoja, tarkoitin juuri tätä kasvitieteellistä osaa, eli kukat ja kasvit ovat nimetty nimikyltein. Pitäisi kyllä joku päivä taas käydä Ruissalon kasvitieteellisessä. Ruissalossa ei ole muutenkaan tullut piipahdettua pitkään aikaan.

Turussa tiedän Tähkäpuiston, Samppalinnanpuiston, Kupittaanpuiston, Hirvensalon rantapuistikkoalueen, Vartiovuoren puiston, Puolalanpuiston, Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan, Tuomiokirkkopuiston ja lajittelemattomat. Metsistä käytän Luolavuorenmetsää, joka ulottuu pitkälle sekä Halisten metsää. Mutta laitanpa tähän, mitkä voi yleensäkin laskea puistoiksi.


Brahenpuisto


Ingegerdinpuisto

Kansanpuisto

Linnanpuisto

Porthaninpuisto


Tässä eilen ja tänään ottamistani kuvista muutama






Pitäkää huolta luonnosta ja toisistanne.
Ja nauttikaa ja iloitkaa siitä, 
mikä teillä jo on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...