perjantai 6. kesäkuuta 2014

Roskattu luonto on ruma

Hei!

Kävin eilen metsäretkellä pienten lasten kanssa ja siellä metsässä oli valtavasti roskia. Kaksivuotiaskin tiesi kertoa, kuinka rumalta roskattu luonto näyttää. Miksi jotkut ihmiset roskaavat, sitä en koskaan ymmärrä.
Tänään keräsimme roskat pois luonnosta ja voi että kun tuli kaunista. Ja on hyvä, että opitaan pienestä asti, ettei luontoa saa roskata. Pidetään huolta luonnosta niin kuin se pitää huolta meistä.


Eilen siivosin koko kämpän! Aloitin viemällä vanhat hernepurkit ja pilttipurkin kannet metalliroskikseen, pilttipurkit ja rikki menneet lasipurkit lasiroskikseen, pahvipakkaukset pahviroskikseen, lehdet lehtiroskikseen ja sekajätteet normi-roskikseen. Tuli siisti sinkin alunen ja kierrättäminen on todellakin pop! Puhdas luonto on sydämen asia <3



Nukuin 10 min päikät, koska olin niin excited ja energinen, ja sain itseäni niskasta kiinni ja pesin tiskivuoren, joka oli varmaankin jo viikon odottanut. Tiskejä pestessä lauloin Ultra Bra:n kappaleita, kun soivat taustalla. Näin laulain työtäs tee, eikö niin?

Sen jälkeen pyyhin perusteellisesti kaikki keittiön työtasot ja mikronkin. Keräsin kaikki vaatteet lattialta ja häiritsin naapureita imuroimalla illalla. Puhdas ja siisti koti on ihana asia! Ennen nukkumaanmenoa on pakko tehdä prototyyppi tiilipuutaideteoksesta, jonka keksin eilen. Ihan pakko! Koska en saa unta ennen sen tekemistä.


Jokainen lapsi pitelee
maapalloa käsissään
niin kuin pieni poika isänsä kengissä
tietää vielä kasvavansa niihin sopivaksi

Pojalla on syli täynnä kukkia
punaisia tulppaaneja isoäidille
Mummo istuu kiikkustuolissa
kädessä kahvikuppi ja pullanpala
Hän näyttää kieltä pojan jutuille
kun vesseli kertoo maailman menosta

"Minun nuoruudessani oli erilaista"

Jos löydät sydänriipuksen mullasta
ja osaat ihmetellä pientä höyhentä ilmassa
niin kuin lapsi maapallo käsissään
Muista aina mummon ohje:
Tee joka päivä kilttejä tekoja
Aamukasteesta iltaruskoon
Siinä välissä nukut
Ja sinulla on aikaa
myös itsellesi

Be positive, stay positive =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...