sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannusta ja leikekirja-askartelua

Hei, ja tervetuloa hävityksen kauhistukseen, sekasortoon ja hallittuun kaaokseen. Mutta ennen kuin kerron, mistä se johtuu, niin kerron teille juhannuksesta.



Sain työkaverilta kesälahjaksi ja "jäähyväislahjaksi" (kyllä me vielä tavataan, muttei enää työskennellä samassa työpaikassa) kauniin valkoisen ruukkuruusun, jossa on tosi nätti ruukkukin. Kaunis Huomenta <3 - mukin omisin pari vuotta sitten työpaikalla ja halusin sen muistoksi kotiin.

Juhannus alkoi jo 19. päivä torstaina. Valitettavasti silloin ei ollut kameraa mukana, mutta voin kertoa, kun menimme porukalla Kakskertaan ja veneellä vettä myöden mökille, niin siinä illankajossa aalloissa oli kyllä täydellinen kiiltosyvyyskontrasti ja vielä kaislikoiden vieressä. Siitä olisi saanut täydellisen kuvan, mutta minkäs teet, kun kamera ei ole mukana. Näimme myös kyhmyjoutsenia.

Menimme ystävän kaverin mökille ja meillä oli pizzaa pizzeriasta mukana ja myös sipsiä ja karkkia laitettiin tarjolle pöytään. Pelasimme salapoliisipeliä, jossa yritettiin selvittää vastapuolen agentit ja toivoa, etteivät he voittaisi, ja toisenlaista salapoliisipeliä, jossa rosmo meni karkuun joko taxilla, bussilla, metrolla tai mustalla lipulla ja viisi poliisia yritti selvittää, missä rosmo liikkuu ja saada hänet kiinni.

Muut halusivat pelata vielä Hugoa, jolloin menin sohvalle torkkumaan, muttei siinä melussa nukkua voinut. Olin väsynyt, kun oli viimoinen työpäivä Turussa ja olin herännyt kuudelta.



20. päivä menimme käymään Naantalissa :) Naantali on niin kaunis kaupunki <3 Jokaisen joka käy Suomessa tai asuu Suomessa pitäisi käydä Naantalissa. Käyskentelimme Naantalia pitkin ja kuvailin aina välillä, mutta menimme katsomaan kokkoa "juhannusvuorelle" (oma keksintö, kun siellä paloi kokko), jonne mentiin polkua pitkin korkealle. Vastarannalla näkyi luultavastikin presidentin kokko.

Ennen kokkosen syttymistä katsoimme kaunista auringonlaskua vuorelta




Kokko paloi tosi hienosti ja sen lähellä oli kuuma. Palotaistelijat olivat valmiina tulen lähellä ja sammuttelivat sinkoilevia kipinöitä sekä ruohopaloja.
Harmikseni en saanut kuvaa siitä, kun yksi palomies kulki juuri läheltä kokon ohi, siitä olisi saanut hienon siluettikuvan :) Olisi pitänyt pyytää häntä kävelemään siitä uudestaan :]


Kokkojen katselmuksen jälkeen ystävät tanssivat parit juhannushumpat ja astelimme Naantalin keskustaan etsimään ruokaa. Päädyimme Luostarin Oluttupaan, jossa oli hieman kylmä, koska ikkunoita ja kattoa ei paikassa ollut, vain puita.

Sieltä sai tilattua gluteenitonta pizzaa kolmella valitsemallaan täytteellä. Otin pizzaani broileria, aurajuustoa ja persikkaa.
Harmikseni he laittoivat kysymättä pizzan päälle oreganoa, kun eivät ajatelleet, etteivät kaikki siitä ehkä pidäkään. Ystävät ottivat hampparit ranskalaisilla - annokset. Juomaksi fantaa.


Harmitus oli myös siinä, että piti vaihtaa pöytää, kun viereiseen pöytään tuli tupakoitsijoita. Kiva syödä ulkona, muttei ole kiva syödä, kun tupakanhaju löyhkää samalla.


Nyt takaisin aiheeseen hävityksen kauhistus. Olen aloittanut hieman jo pakkaamaan, mutta lattia on täynnä lehtileikkeitä ja paperisilppua sen takia, että olen aloittanut reseptileikekirjaprojektin. Olen siis jo jonkin aikaa kerännyt reseptejä ja niitä on kertynyt aikamoinen määrä. Mietin hetken, mitä niillä tekisi, joten päädyin ratkaisuun leikekirja. Kiva sitten selata itse etsittyjä reseptejä, niin ei tarvitse ruoanlaittokirjoja erikseen hankkia. Olen tehnyt kannet ja jaotellut ne osiin tähän tyyliin:


Olen jakanut reseptit...

1. Cakes
2. Tiramisut, piirakat, kukot, paistokset, tortut
3. Leivät
4. Pullat, muffinsit, leivokset, brownies
5. Soups
6. Meals
7. 상추 (salaatit)
8. Herkut: jäätelöt, puurot, myslit, keksit, karkit
9. Juomat, pirtelöt, vanukkaat, kiisselit, hyytelöt

Vielä olisi tosi hienoa saada laminoitua ne. Ne kiinnitetään kulmasta narulla, jonka voi helposti aukaista, kun haluaa lisätä reseptejä :) Jeje, ainakin riittää tekemistä!


Nyt jos tanssisi pienen aurinkotanssin, kun on ollut sateista säätä. Trallalei!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...