keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lahjaksi lapselta

Hei!

Olen ihanassa työssä, mikä antaa joka päivä todella paljon - on toki myös hyvä huomata, mitä työ antaa ja pitää sisällään, että voi nauttia kaikin tuntemuksin. Olen jo aiemmin kertonut olevani lastenhoitaja ammatiltani.

On hassua huomata, että jälleen on mennyt yksi vuosi. Siinä ehti tapahtua niin paljon, enkä väitä, ettenkö haluaisi vieläkin jatkaa niiden ihanien lasten kanssa työskentelyä ja joskus ihan vain olemista. Meillä on aina ollut todella rauhallinen tunnelma, koska haluamme sen sellaisena pitää ja sen tuntee, miten lapset nauttivat. Ja hoitajatkin osaavat nauttia samalla - tietää ja on varmuus siitä, että se osa arjesta sujuu - erittäin tärkeä osa.

Jokainen arjen osa-alue on sidoksissa toisiinsa ja vaikuttaa meidän hyvin-vointiimme. Yhdessä saamme toimimaan muiden ja oman arjen. Ei siihen tarvita vain yhtä, vaan monta. Jokapäiväiseen elämään.

Yksi tämän työn varjopuoli (oikeastaan ainoa) on, että aika menee eteenpäin, lapset kasvavat ja lähtevät omille teilleen. Varsinkin nyt, kun en enää jatka samassa työpaikassa ja muutan Helsinkiin. Se varjopuoli, ettei näe niitä lapsia enää. En pysty ymmärtämään oikeastaan sitä vielä, en ole sitä vielä mielessäni prosessoinut. Miten luopua jostain, johon on vuoden aikana kiintynyt. Ja niin monesta vielä.

Voisipa heidät laittaa purkkiin ja ottaa aina välillä esiin, kun heitä kaipaa.

Tänään kuitenkin, kun sanoimme heipat ihanille lapsille, niin saimme osaksemme kiitosten, hymyjen, halien ja ihanien yhdessäolojen lisäksi myös kukkia lapsilta sekä piirustuksia tottakai. Haluaisin tässä esitellä ne kukat.


Kukassa oli vihreä nauha koristepaperin ympärillä, joten sidoin koristenauhan kukan ruukun ympäri. Laitoin sen vihreälle lautaselle ja koristelin kivillä. Takana olevat kivet pienessä maljakossa on vanhempi keksintö





Ihana oranssi gerbera <3 Kukan ympärillä oli oranssi naru, jonka sidoin maljakon suulle kolmeksi rusetiksi. Tämä gerbera on kuin pieni aurinko. Se yltää korkealle ja ikään kuin hymyilee auringolle. Laitoin kukan vähän poseeraamaankin. Kauniin näköinen läheltä ja kaukaakin.




Tämän kukan (luulisin ruukkugerberaksi) sain jo perjantaina, joten se on jo ehtinyt vähän rähjääntyä kuudessa päivässä. Laitoin nätin lautasen alle ja kiven koristeeksi. 

Tämän kiven olen löytänyt joenvarsimarkkinoilta. Ensi viikolla onkin tulossa Turkuun Keskiaikalaismarkkinat ja Käsityöläismarkkinat keskustaan joen molemmille puolille. Toivottavasti sieltä löytyisi paljon kivaa :) 



Ensi viikolla juostaan myös Paavo Nurmen maratonia, joten varokaa, ettette jää jalkoihin.






Tätä lapselta saatua kukkaa koristi pakkauspaperissa ollut punainen naru, jonka irroitin ja sidoin rusetiksi ympärille. Koristerusetin lisäksi vaaleanvihreälle lautaselle laitoin seuraksi isompia kiviä ja pienet vaaleanpunaiset olen joskus löytänyt maasta. 



Jos tiedätte kukkien nimiä, niin kertokaa toki. :)





Huolehtikaa kukista, jotka olette saaneet tai itse omaksi iloksenne ostaneet. Ne tuovat muutakin kuin kauneutta. Ja kukkia voi ostaa milloin vain toiselle lahjaksi, ei tarvita merkkipäivää kukkien antamiseen.
Kukkien antaminen on vain yksi keino kertoa välittämisestä. Aina voi kertoa välittävänsä ja osoittaa se monilla muillakin tavoilla.

Tehkää parhaanne huolehtiaksenne toisista
ja muistakaa pitää myös itsestänne huolta! <3

<3:llä Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...