Hipsus!
Lueskelin ja katselin ilokseni tänään taas lehtiä kirjastossa. Tuli mieleeni, kun lehdissä on toisinaan todella kivoja reseptejä ja joidenkin lehtien mukanakin tulee resepti-liitteitä, että niitä olisi kivaa saada omaksi ja kokeilla kotona.
Mutta kirjastossa olevia lehtiä ei saa kotiin leikattavaksi, eikä sopivaa kameraa ole hollilla ottamaan kuvaa, niin näillä kaikilla resepteillä on onneksi myös kotisivunsa ja sieltä voi löytää vaikka mitä kivaa :)
Maksaahan se toki vaivaa kirjoittaa ne ylös, jos ei satu olemaan tulostinta - ja jos sattuu tykkäämään olla vanhanaikainen ja katsoa reseptit ylös kirjoitettuna niin kuin mie. Sehän on helpompaa, kun sitä kirjoitettua pränttiä voi liikutella kaikkialle toisin kuin esmes läppäriä - onnistuin jopa rikkomaan tablettini luultavasti sen takia, että katselin jotain videota netistä tiskatessa = vesivahinko.
Laitan tänne muutamia hyviä nettisivustoja, joista voi löytää hyviä reseptejä :)
http://www.valio.fi/reseptit/
http://www.makuja.fi/reseptit/
http://www.food.com/
http://www.arla.fi/reseptit/
http://www.kokkaamo.fi/reseptit/
http://reseptitaivas.fi/reseptit
http://www.kotikokki.net/reseptit/
http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit
http://www.ruokala.net/reseptit
http://www.kotivinkki.fi/reseptit
http://www.maku.fi/reseptit
http://www.fazer.fi/juhlat/kaikki-reseptit1/
http://www.k-ruoka.fi/reseptit/
http://www.kodinkuvalehti.fi/alue/reseptit
http://www.menaiset.fi/alue/reseptit
Siitä vaan etsimään tuhansia reseptejä ja kokkaamaan tai leipomaan! :)
Voisi olla kiva löytää myös ruokablogeja, kun niitäkin jossain on.
Tässä yksi resepti, jota aion varmasti lähiaikoina kokeilla :)
Pohja
Täyte
Pinnalle
150 g | kaurakeksejä |
50 g | Valio voita |
50 g | suklaapatukkaa (Snickers) |
4 | liivatelehteä |
2 dl | Valio kuohukermaa |
2 prk | Valio maustettua rahkaa päärynä-kinuski |
1 rkl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
75 g | Valio AURA® juustoa | |||||||||||
200 g | kivettömiä tummia viinirypäleitä | |||||||||||
tuoretta minttua |
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja veitsellä hienonnettu suklaapatukka.
Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.
Valuta vesi liivatelehdistä.
Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Lisää
liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää
viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä
kelmulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 - 6
t tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta. Siirrä tarjoiluvadille.
Koristele paloitelluilla viinirypäleillä, AURA-juuston paloilla ja
mintulla.
VINKKI
Varaa halutessasi tarjoiluun valmista kinuskikastiketta. Laita se tarjolle pieneen kannuun kakun viereen.
Olen viime aikoina innostunut Studio Ghiblin tuotannostakin. Se tekee ihania japanilaisia piirroselokuvia, joissa näkyy hetkessä eläminen, iloitseminen pienistä asioista, kiireettömyys, auttaminen ja hienot käytöstavat.
Tässä muutama traileri
Ja nyt lenkille! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti