keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Makeutta ja metsäretkiä


Hei!

En ole hetkeen mitään kirjoittanut, eikä kyse ole ajan puutteesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että elämässä tapahtuu sen verran, ettei muuta ole juuri mielessä. Tai no sanotaan, että rakkauden lisäksi kevät on muutenkin kiireistä aikaa ja tekee mieli olla enemmän ulkona nauttimassa ihan kaikesta. Pitäisi kyllä kirjoittaa enemmän, mutta mistä aiheesta, kun blogin pitäisi olla persoonallinen, muttei kuitenkaan liian henkilökohtainen.

Viime viikonlopun vietin Helsingissä ja että mua pidettiin hyvänä ja siellä päässä on oikein hyvä kokki. Pääsin kyllä itsekin vääntämään kokille banaanilettuja sunnuntaina aamiaiseksi ja pyöräytin kaakao-kahvi-appelsiinituorejuusto-kermakakun. Herr Kokki auttoi tekemällä kaakaokermavaahdon sekä voitelemalla ja jauhottamalla vuoan (mie kun en siitä hommasta niin tykkäile).


Taikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kahvia
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 gr sulatettua margariinia

Täyte: Valio appelsiinituorejuustoa

Kostutus: maitokaakao

kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
ripaus vaniljasokeria
1,5 tl kaakaota (lisää värin mukaan)
päälle kahvikarkkeja




1. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi
2. Sekoita loput ainekset lusikalla sekoittaen, valmis seos on tasaisen ruskea
3. Voitele keskisuuri pyöreä vuoka (tai anna jonkun muun tehdä se) ja korppujauhota
4. Laita uuniin 180 asteeseen kypsymään tunniksi
5. Älä unohda kakkua uuniin
6. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat sen joko kahtia tai kolmeen osaan
7. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin lisäät väliin appelsiinituorejuuston (tai muutakin mielesi mukaan)
8. Vaahdota kuorrutus, levitä päälle ja lisää kahvikarkit tai mitä muuta mielit

Siinä se, ei musta tule kokkikirjan kirjoittajaa :D

Viime perjantaina, kun menin Helsinkiin, niin maistoin ensimmäistä kertaa tomaattikeittoa. Oli vähän tulista, mutta ei se haitannut yhtään :) Lisäksi oli vehnäjauhotonta ihanan mureaa kauraleipää <3 Ja jälkiruoaksi Ben&Jerry'sin mansikka-juustokakkujäätelöä! Kyllä mua hemmoteltiin :)




Lauantaina kävimme Aurinkolahdessa :) Se on todella kaunis paikka ja aika oivallinen olisi asumisellekin :)






Nämä toiset kuvat ovat sunnuntailta, kun menimme ihastelemaan luontoa kakun teon, frisbeen heiton ja pallon potkimisen jälkeen. Oli ja on edelleenkin todella upea metsä, enkä tiennyt Suomessa sellaisia alueita olevankaan kuin siellä metsässä. Se päivä oli muutenkin sellainen, että melkein teki mieli kirmata peppu paljaana ja etsiä lähin lampi, johon sukeltaa, kun oli niin kuuma - tai no ehkei sentään ihan niin kuuma, mutta hihattomalla ja minihameella mentiin :) Taisi tulla hieman väriäkin pintaan!

Kutsuisin itseäni enimmäkseen ehkä luontokuvaajaksi tai aurinkokuvaajaksi, koska rakastan luontoa todella paljon ja haluan kuvata aurinkoa ja kaikkea, mitä aurinko koskettaa kerta toisensa jälkeen. Siihen ei vain kyllästy.

Oli haikeaa lähteä Helsingistä, mutta onneksi sinne voi palata aina takaisin :)

Tällä viikolla on ollut myös Turussa oikein nättiä ja lämmintä. Oli jännää, kun satoi ja paistoi maanantaina ja yhtäkkiä taivas täysin tummeni, alkoi sataa kaatamalla, taivaalla välkehti ja jyrinät kuuluivat ihan talon päällä. Jos olisin silloin ollut ulkona, niin olisi varmasti ollut erijännän huisia katsella sadetta ja välkehdintää jyrinää kuunnellen jonkin pienen tunnelin alla, koska pidemmälle en olisi ehtinyt kävellen.

Eilen sain taas pitkästä aikaa pyörän käyttööni. En siis viikkoa ennen Helsingin matkaa pyörää ollenkaan käyttänyt, koska olin viikon kipeä ja hetken vielä toipilaana. Mutta eilen tuli pyörällä hurautettua työmatkat ja kun oli saanut kotona murua rinnan alle, niin oli päästävä lenkille ja metsään.
Metsään päästyäni hetken kuljin tavanomaista reittiä pururataa pitkin ja pomppasin siitä sitten metsäpolulle. Vain pienen hetken kuljettuani sitä pitkin ajattelin "This is so amazing..!" koska en edes tiennyt Turussa voivan sellaista paikkaa ollakaan! : > Harmittelin kameran puuttumista, mutta pitää vain mennä samaan aikaan uudestaan samaan paikkaan ja ottaa cami mukaan, että onnistuisi. Muutenkin viime päivinä tehnyt niin paljon mieli kuvata vehrevää suurentunutta luonnon kasvustoa ja kukkia (niitä on tuhansia!) ja ihan kaikkea ihanaa :)

Tänään piti mennä sinne metsäkuvauslenkille, mutta äiti pirautti ja varasti mukaansa kauppaan ja isotädin luokse. Sain ihanat ballerinat ja äiti teki isotädin luona pikkulettuja KERMASTA ja VOILLA paistettuna! Yum yum yum ja om-nom-nom! Superhyvää!!! : )


 Iloa ja lämpöä päiviin! :)
Ja rakkautta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...