sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Kesäkuu on täällä!

Viime lauantain aamupala. Perinteinen, mutta ihanan ihana aurinko on nyt hellinyt monta päivää. Tänään kyllä vähän kastui kotimatkalla, mutta onneksi ilman lämpötila oli 24, niin ei vilustunut. Tällä hetkellä on kahvi loppu, joten olen juonut Nescafen valmista cappuccinoa aamuisin, mutta toisinaan tuntuu, ettei aamuisin edes tarvitsisi kahvia kuin ehkä espressokupillisen verran. Pitäisikös sitä sitten hankkia espressoa, heittää se huiviin ja lähteä kohti päivän puuhia. Toisinaan kahvia on kyllä ihana nautiskella. Olen suodatinkahvissa viime aikoina käyttänyt teelusikallisen kookosöljyä, josko se tekisi hyvää. Ei pahaa ainakaan.

Tämä on hyvää! Harmi että niitä on vain kahdeksan pussia per paketti ja menee töissä yksi päivässä kahvitauolla. Se tarjouskin umpeutui, niin nämä ovat nyt kaupassa vähän yli kolme euroa paketti.







Viime lauantain skuuttimatkakuvia. Kirjoitin sinä päivänä illalla näin: "Kävin skuuttaamassa Hietsu- Lapinlahti- Kaivopuisto- Ruoholahti- Kallio - lenkin. Kävin Ruoholahdessa K-Raudassa ja Citymarketissa. Tein ruokaa ja söin. Siivosin lumput lattialta ja osan pyykkikoriin. Pesin lattian. Rumsteerasin. Vein kaikki kierrätettävät ja roskat pois. Pyyhin pölyt. Imuroin. Pesin pyykit. Katsoin Ugly Bettyn loppuun. Selasin kolme lehteä. Kävin suihkussa. Ripustin pyykit. Nyt tiskaan astiat, teen iltapuuron ja syön sekä luen vielä hetken ennen nukkumista."

Sinä päivänä tuli mieleen se, kun olen jossain kyltissä kaupassa nähnyt "Don't run faster than your guardian angel can follow".

Viime viikon sunnuntaina harmitti hieman, kun kuulokkeet unohtuivat kotiin, kun aikomuksenani oli juosta. Ajattelin kuitenkin kokeilla, miltä juoksu tuntuu kuunnellessani puolella korvalla salimusiikkia ja katsellen My 600lbs life salin näytöltä. 22 minuutin kohdalla ajattelin, että juoksen tunnin. 31 minuutin kohdalla kysyin itseltäni, olinko tosissani. Lähellä tuntia ajattelin, että alussa oli pari minuuttia kävelyä, joten pitäisi juosta 62 minuuttia, jotta tulisi oikea juoksutulos. Päätin juosta yhdeksään kilometriin asti, kun se oli niin lähellä. Aiempi ennätys siis oli 7km/48:03 ja nyt 9km/62:21. Lisäksi oli eka kerta pariin viikkoon salilla. Felt goooood! Tosin tällä viikolla olin taas lusmunnut. Jalat tai varsinkin lonkat sattuivat pari kolme päivää 9km juoksun jälkeen. Illalla tai käytyäni salin jälkeen kaupasta ensin tämän hakemassa maistoin tätä jäätelöä, kun olin sen tosiaan ansainnut ja lepuutin jalkoja loppupäivän.


Viimeinen toukokuuta. Pääsen töihin kolmea eri reittiä. Tämä on pari kertaa pidempi reitti, mutta on vain niin ihanaa päästä metsään töiden jälkeen ja ihailla tätä lumoavan vehreää luontoa.

Työmatkalla ja töissä.








Päädyin käymään Arabianrannassa tällä viikolla pitkästä aikaa kolmeen tai neljään vuoteen. Se näytti erilaiselta kuin muistin sen näyttävän. Paljon moderneja kerrostaloja ja ihana vesi. Rantakivet olivat erikoisesti kaikki vaaleanharmaita ilmeisesti jonkin pölyn takia ja kun vesi kosketti niiden alaosaa se kastui kokonaan mustaksi. Tyypillisesti kivi on sen värinen kuin on ja ainoastaan pienesti tummuu veden osuessa siihen.

Sydän pomppoili, kun torstaina palauttaessani kirjoja huomasin, että kirjastohan on AUKI niin, että pääsi IHAN OIKEASTI lehtiosastolle! Kävin tietysti katsomassa kahta tiettyä lehteä ja vaikka kirjasto oli lähes sulkeutumassa, niin sain ison saaliin tämän ja viime vuoden numeroita KuntoPlus - lehdestä ja Fit-lehdestä.

Fun fact: jos todella kiinnostun tai innostun jostain asiasta, niin imen tietoa siitä kuin sieni ja vielä kivempaa mielestäni on kertoa muille, mitä olen oppinut.
 

 Kun perjantaina aivot herättivät 5:45 työvuoron alkaessa vasta 9:15, niin onneksi on kuitenkin tekemistä vähäksi aikaa. Ajattelin lukea huolella kaikki tämän vuoden ja viime vuoden numerot, kun tänä vuonna ei ole kirjastoon päässyt lukemaan ja viime vuonna vain selaili läpi ja luki mielenkiintoiset jutut. Nyt opitaan, koska se on kivaa!
 
 
 
 
 

Perjantaina näin yhtä ystävääni ja herkuttelin Robert's coffeen Fudge frapinolla, vaikken ymmärräkään, miksi fudgeen ei tule caramel-kastiketta, vaan suklaata. Pienesti harmitti tämä asia. Pitää kai ensi kerralla pyytää erikseen karamellikastiketta, kun annoksen nimi on fudge (= toffee).

Eilen aamulla kävin aamupalan jälkeen hakemassa Hyvinvoinnin paketin kauemmasta toimituspisteestä. Jo aamulla tuli mentyä hihattomalla ulos, kun lämpöä oli yli +20. Olen pitänyt hyvin kiinni kehonlämpöä viileämmistä suihkuista ja se ei ole ollut yhtään vaikeaa edes; asunto on muuttunut minisaunaksi (koska kesä on täällä) eikä auta, vaikka käänsin patterit nollaan. Lisäksi ulkona oleva lämpö vaikuttaa myös yleiseen habitukseen. Saattaa mennä jopa alle 20 asteella jotkut suihkut. 

Eilen kävin skuuttailemassa päämäärättömästi ja kävin Citymarketista hakemassa ainakin Patisserien valkosipuli-yrtti-foccacciaa. Lisäksi siivosin iltamyöhään asti muiden katsellessa jääkiekkoa. Sain kerättyä kaikki lumput lattialta ja pyykättyä ison lastillisen vaatteita. Samanmoinen on vielä odottamassa, kun hain eilen varastosta kesävaatteet ja niistä pitää saada varaston haju pois, että niitä on kiva käyttää. Jjee! Vaihdoin lakanatkin ja oli ihana eilen mennä puhtaiden rapsakoiden vällyjen väliin. Otin täkinkin pois käytöstä, niin tällä hetkellä nukun vain lakanalla.
 
Tänään iloitsin, että ötökkä-mehujääsarja maksaa joissain kaupoissa vain puoli euroa kipale ja on muitakin hyviä maidottomia ja terveellisempiä vaihtoehtoja jäätelölle. Normijäätelö maksaa nykyään 2-3 euroa. Painotan sanaa nykyään, koska tällä hetkellä jäätelö on kalliimpaa kuin ikinä ennen. Jäätelökioskeistakin olen ostanut pehmiksen viimeksi, kun se maksoi 2,70e, mikä on enää vain hämärä muisto. Miksi jäätelö maksaa niin hävyttömästi tällä hetkellä? Kysynnänkö takia? Eikö silloin olisi järkevämpää alentaa hintaa, niin sitä ostettaisiin enemmän.. 
Itsekin olisi tosi kiva tehdä mehujäät pakastimeen, mutta pakastin on vain niin pirun pieni lokero ja kaiken lisäksi puolet siitä on koko ajan lumessa.


























Tämä päivä kuvina. Kuvat menivät väärinpäin, joten tässä viimeisenä on eka kuva ja ekana viimeinen. Oli hyvä ajatus tänään yrittää kiertää Lapinlahti, mutta tajusin, että silloin pitäisi kiertää myös Hietalahti. Se olikin ison näköinen. Pääsin Lapinlahden toiselle puolelle, missä en ollut ennen käynyt, kunnes ajattelin, etten tänään sitä lähde kiertämään, koska siinä saattaisi kulua tunteroinen, jos toinenkin jollei kolmas tai neljäskin. Joku toinen kerta sitten. Käännyin Lauttasaareen menevän sillan alta Salmisaaressa, hain Ruoholahden Cittarista evästä ja menin hakemaan skuuttini Hietsusta. Skuuttasin Kalasatamaan ja sielläkin kävin K-Supermarketissa, joka on paras paikka Redissä. Kotio lähtiessä alkoi satamaan ja kastui paita läpimäräksi ennen kuin päädyin kotiin asti. Tosin onneksi vasta sen jälkeen alkoi satamaan kunnolla eli ei kauhasta vaan enemmänkin niin kuin saavista kaataen. Onneksi lämpöä oli 24 astetta, niin ei vilustunut, vaikka iho kananlihalle päätyikin.


 
Alppipuisto. Nyt vähän vielä jos lukisi, niin jaksaa aloittaa työviikon uusin voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...