sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Ihana Relove ja muita kahviloita





Ihanin Relove ♡
Myös Töölön Relove on yhtä ihana, eihän niitä voi arvostella erikseen. En ollut käynyt Relovessa viime heinäkuun jälkeen, kun kävin nautiskelemassa Töölön Relovessa kesäloman viimeisellä kahvihetkellä ennen töiden jatkumista, joten oli jälleen ihana käydä ♡

Oikeastaan olen käynyt Pauligin kulma - kahvilassa vain kahdesti tässä välissä ja käyttänyt kuukauden palkasta yhden kahvihetken verran itseni hemmotteluun loppurahojen mennessä laskuihin, puuroon ja banaaneihin. 

Kommentoidessani Reloven sivuilla, etten voisi osallistua arvontaan, jossa voi voittaa loppuvuoden kahvit näissä ihanissa kahviloissa, kun ei ole varaa edes käydä kahvilla, niin nämä ihanat antoivat minulle lahjaksi kahvilahetken, josta kävin tänään nauttimassa. Se ihana pyyteetön ajatus ja teko sai minut kyyneliin. Ei ole mitään sen arvokkaampaa kuin kiltteys ja välittäminen muita ihmisiä kohtaan. Olen siitä todella kiitollinen. 
 
Helsinkiin tullessani ajattelin, että käyn tutustumassa Helsingin jokaiseen kahvilaan nautiskelemalla siellä jonkun leivoksen ja kahvin, koska jotkut kahvilat Helsingissä myyvät paahtimoidensa kahvia, kuten Pauligin kulma, Kaffa Roastery ja Design museossa sain maistaa Lauttasaarelaista ROST - kahvia. Harmi vaan viime kuuleman mukaan Design museossa ei saa enää ROSTia harmikseni. Helsingin kahvipaahtimon kahvia olen kyllä nähnyt kaupassa, mutten ole käynyt sen kahvilassa.

Olisi kovin hienoa käydä kaikissa Suomen kahvipaahtimoiden kahviloissa maistamassa heidän omaa kahviaan. Pitäisi mennä Lappeenrantaan ja Lappiinkin asti sen takia.

Joskus lähdettyäni kahden hengen taloudesta 2015 lopussa kävin kahdesti tai jopa kolmesti viikossa kahvilla kahvilassa. Nyt on hyvä, jos pääsee edes kerran kuussa. On tullut muita menoja ja kuluja.

Olen kuitenkin saanut tutustua muutamaan kahvilaan. Jos ketjukahviloita kuten Espresso Housea, Starbucksia, Picniciä tai Arnoldsia, joden useissa pisteissä olen käynyt, ei lasketa, niin ekoina tutustuin Munkkiniemessä olevaan Max's Cafehen, sen jälkeen Cafe Regattaan ja Cafe Ursulaan. Olen iloinen, että edes jossain on vielä Coffee House, mutten tiedä, löytyykö sitä tällä hetkellä muualta kuin Isosta omenasta. Seuraavat tutustumiset, joihin tykästyin pitkiksi ajoiksi oli Mikonkadulla sijaitseva Roasberg, jossa voi pelata lautapelejä, sekä Cafe Esplanad, jonka pullat ovat ihan huikeita. Joissain kahviloissa, kuten näissäkin kahdessa, tarjoillaan lounasta. Robert's Coffeesta tykkäsin Sellossa, kunnes se yleistyi. 
 
Rakastin Aschan Jugendia, kunnes sen paikalle tuli Robert's Coffee Jugend, enkä sen jälkeen kovasti käynyt siellä. Kerran söin aivan mahtavan 11h täyttävän brunssin Kluuvikadun Fazerin kahvilassa. Myös brunsseihin olen halunnut tutustua ympäri Helsinkiä, mutta sitä varten tarvitaan rahaa. Kalliossa tykkäsin kovasti ensin Vaasankadulla sijaitsevasta Rootsista ja sen jälkeen siihen paikalle tulleeseen Oh My Goodnessiin. Tykkäsin kahviloiden samankaltaisuudesta samassa tilassa. Uudessa Rootsissa Vallilassa en olekaan käynyt - no koska se on Vallilassa, eikä se ole minulle paikka, jossa haluaisin erikseen käydä. Joskus olisin voinut sinne muuttaakin, mutta nyt haaveissa siintää Punavuoren jälkeen Kampin Baanan ympäristössä kohoavat muutamat talot. 

Vasta pari vuotta sitten tutustuin ensin Punavuoren Reloveen, kun Punavuoressa kiertelin paljon fiilistelemässä, millaista siellä olisi asua. Sen jälkeen tutustuin paremmin viime vuonna Töölön Reloveen vai olisiko sekin ollut edellisvuonna. Kuulin kuitenkin Töölön Relovesta muutamia kuukausia sen jälkeen, kun olin vieraillut Punavuoren siskossa. 

Olen vieraillut myös Cafe Ekbergissä, Cafe Engelissä, Kappelissa (jonne varmasti joskus vielä menen syömään haaveilemaani panna cottaa), Kissakahvila Helkatissa, Brooklyn Cafessa (jossa oli ihanasti englantia puhuva myyjätär), VOIMA-kahvilassa, Steam Coffeessa, Kanniston Leipomossa, Happy Wafflessa, Green Hipossa, Kaffecentralenissa, Deliberi K7:ssä ja Ravintola Lasipalatsissa. Eli varmaan 25:ssä Helsingin kahvilassa olen käynyt mutta luultavasti enemmän on niitä, joissa en ole käynyt.

Aion kyllä käydä vielä monissa kahviloissa, se on varmaa. On ollut todella hilkulla käydä Kaffa Roasteryssa ja La Torrefazionessa, mutten ole saanut vielä aikaiseksi. Jonain päivänä vielä!

 



Kuvia kävelystä takaisin keskustaan.



Eräs kuvaaja sanoi, että Ihantolasta saa parhaimman kuvan Kallion kirkolta, joten kävin kokeilemassa.

Torstaina tai jo keskiviikkona ajattelin, että pitää kuunnella kehoa, kun se pyytää hidastamaan, ettei se lyö jarruja pohjaan flunssan muodossa. Silti teki torstaina mieli mennä juoksemaan. Keho voitti mielen.  Tänä aamuna tuntui, että olen syöttänyt liikaa maitoa keholle heran muodossa ja nyt tuntuu, että se yrittää kaikin voimin taistella sitä vastaan. Pitää tosiaan jättää maitotuotteet, kun aiheuttavat tulehdusta kehossa. On vaikea löytää halpaa tuotetta, mikä ei sisällä maitoa, gluteenia tai risteytyspölytyksiä (kaali, omena, maissi, herne, paprika..). Terveyttään pitää vaalia ja kehoa kuunnella. Ainakin maito ja treenaaminen on tänä viikonloppuna pannassa. Liikunta siksi, etten ylikuormita jo valmiiksi tulehdustilassa olevaa kehoa. En todellakaan halua flunssaa. Keho kaipaa nyt lepoa; pitää sen toivetta kunnioittaa. 

Jaksaa sitten taas ensi viikolla, kun on muutama pitkä päivä. Eniten kuitenkin odotan kevättä: pastellivärejä, lumen sulamista, uusia silmuja puissa, kirsikankukkia ja omenankukkia puissa, kukkia työntymässä lumen läpi kohti aurinkoa. Voisi sitten ostaa kukkakimpun iloksi kotiinkin. Neilikoita. Vaaleanpunaisia, valkoisia, keltaisia, monenvärisiä. Tennareilla kulkemista, maan tuntu jalkojen alla. Aurinkoa. Eniten kaipaan aina aurinkoa, päivien pirisyäjää ja valoa.

Voimia tulevaan arkeen. Nautitaan silti vielä yhdestä vapaapäivästä ennen viiden päivän  uutta työrupeamaa.

Ihanaa tulevaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...