perjantai 29. tammikuuta 2021

Treeniä ja farkkuilmoja

 
Kevättä kaivaten. Plusasteiden saapuessa teki mieli pukeutua kevääseen keltaista pipoa, raitahuivia ja liilaa takkia myöten. Sekä farkkuja.
 
Pitkästä aikaa perjantaifiiliksiä perjantaina. Viime viikonloppuna en kirjoitellut, kun ei yksinkertaisesti huvittanut. Ajattelin, ettei minulla ole mitään kerrottavaa. Viime viikonloppu meni ikkunakaupoilla ja salilla. Sekä Marvelin leffoja katsellen. Kävin katsomassa Sellossa ja Isossa Omenassa sellaista takkia, mikä sopisi talven ja kevään välille. Olen katsonut myös netistä, muttei tunnu löytyvän sopivaa. Sen pitäisi olla jonkinlainen kevytuntuvatakki ilmeisesti. Toivottavasti nämä ilmat eivät tästä kauheasti kylmene. Olen molemmat untuvatakkini mennyt pesemään ja ovat täynnä selvittämättömiä pallukoita.

Salilla minulla on nyt pari vai kolme viikkoa ollut tapana juosta viisi kilometriä. Se on ollut nyt sunnuntai-tapana, mutta kävin eilenkin salilla juoksemassa ja ajattelin, josko juoksisi kahdesti viikossa, torstaisin ja sunnuntaisin. Se voisi olla hyvä rytmi. Lauantaisin teen lihasvoimaa vai miksi sitä kutsutaankaan, kun ei tee aerobista.
 
Kuvissa 8.2-8.4km/h vauhti. Toisessa kuvassa ylimääräiset 230 metriä, koska halusin saada oikean juoksutuloksen. 230 metriä meni ensin kävelyvauhdilla. Olen todennut kyllä, että kaipaan sitä kävelyä alussa, etten voi ruveta kylmiltään juoksemaan, kun jostain syystä vasen polveni hieman vihoittelee, jos en lämmittele sitä ensin. Suoraan juoksussa se sattuu jonkun verran, mutta kun ensin kävelen vaikka juurikin sen pari minuuttia, niin se tottuu liikkeeseen ja on valmis juoksuun.

Olen tainnut ennenkin mainita asiasta silloin ennen parin kuukauden taukoa, mitä treenaaminen saa minussa aikaan. Tuntuu, että tällä hetkellä kun keskittyy enemmänkin cardioon ja kehittyy siinä, niin jokin lymfakierrossa tai parantuneessa aineenvaihdunnassa tai liikunnan tuottamassa pitkäaikaisessa endorfiinissa tekee sen, että nykyään nauran ihan pöhelöille ja älyttömille jutuille, joille en olisi ennen nauranut. Nytkin kun katselen Kolme miestä ja tyttö - sarjaa kolmatta kertaa, niin nauran jutuille, joille en ole ennen nauranut, vaan ehkä ajatellu "aika pöhköä", mutta nyt en ajattele, vaan nauran kaikelle, mikä mielestäni on nykyään hassua ja se on kyllä super kiva asia. Eikä tarvitse edes sanoa mitään hauskaa; riittää vain tietty hyvin ajoitettu mainio ilme tai hassun kuuloinen naurukin. Tapa jolla joku jonkin asian sanoo, vaikkei sitä ole välttämättä tarkoitettukaan hauskaksi. If you know what I mean. Olisi hauska huomata, jos nyt menisi leffateatteriin katsomaan jotain oikeasti hauskaa leffaa, että monessako kohtauksessa nauraisi yksin, muiden mukana tai joku yksi tai pari nauraisi myös sellaisissa kohtauksissa, missä ketään muuta ei naurata. Joskus kun kävin leffateatterissa katsomassa jotain, joka oli komediaksi tarkoitettu ja yleisössä naurettiin, niin minua ei välttämättä naurattanut, koska en kuitenkaan naura huonolle "pitäisikö tämän muka olla hauskaa" - huumorille. Jos naurattaa tai hymyilyttää, niin siitä vaan. Elämää ei pidä tehdä liian vakavaksi. Eniten hymyilen tai nauran viekkaille sutkauksille, tilannekomiikalle tai erityisille ilmeille hyvissä tilanteissa.

 
Eilen ei olisi melkein tehnyt mieli salille, mutta sitten kun päätin haastaa itseni juoksemaan yhdeksän kilometrin tuntivauhtia, niin innostuinkin menemään salille, vaikken salin ulkopuolella keksinyt, mitä tekisin salilla sinä päivänä. Onneksi tämä ajatus tuli mieleen. Juoksin ensin yhdeksän kilometrin tuntivauhtia vähän yli kilometrin, mutta hätä yllätti juoksijan. Tultuani takaisin piti aloittaa juokseminen alusta, kun ajattelin mitata, kauanko menee kolmen kilometrin juoksemiseen aikaa. 20:06 oli aika kolmen kilometrin tullessa täyteen. Kokeilin vielä sydämen sykkeen juoksun loputtua ja se oli 142. Olin ylpiä itsestäni, että sain tehtyä jotain, mitä en ollut suunnitellut. 
 
Vähän kyllä pitää vielä nostaa vauhtia, että saisi viisi kilometriä mahtumaan puoleen tuntiin. On kuitenkin huikeaa huomata, että pystyn juoksemaan vähän yli neljä kilometriä (vaikkakin tuli pieni tauko siihen väliin) yhdeksän kilometrin tuntivauhtiin. Jalat kyllä tuntuivat salin ja ihanan saunoittelun jälkeen siltä, että niillä oli tehtykin jotain. Tuntui myös, että olin valmis nukkumaan. Sain pinnistettyä puoli kymmeneen, kunnes painuin pehkuihin herätyskellon näyttäessä, että seitsemän herätykseen on vähän yli yhdeksän tuntia. Parilla heräämisellä yö meni ja seitsemältä tänään kellon soidessa olisi tehnyt mieli kääntää kylkeä ja jatkaa nukkumista. 
 
Sama juttu eilenkin aamulla, kun huomasin täysikuun edellispäivän iltana taivaalla. Ei kun huomasin sen kyllä aamulla kävellessäni bussipysäkille. Joillekin täysikuu tarkoittaa huonosti nukuttuja, jollei lähes unettomiakin öitä, mutta minulle ja varmaankin sille toiselle puolelle ihmisistä täysikuu tarkoittaa sitä, että voisi nukkua vaikka kuinka pitkään. Tai sitten se johtuu uudesta sänkypaikasta ja siitä, että olen nyt rumsteerattuani pari vai kolme yötä pitänyt unimaskia silmillä.

Lunta riittää. On kyllä sulanut jo vähäsen, mutta kevät ei tullut kuitenkaan vielä. Haluaisin jo siirtyä pääsiäiseen tai ainakin suoraan laskiaiseen. Silloin on vain ehkä puolitoista kuukautta kevääseen jäljellä. Ainakin viralliseen kevätkuukauteen, huhtikuuhun, mutta todellakin toivon, että maaliskuu maata näyttää.

Yhden maanantain iltaherkuttelua. Nämä ovat hyviä iltaisin, jos ei jaksa joka aamu ja ilta iänikuista kaurapuuroa. Näissä vaan on harmitus kyllä heraa, jota en siedä tietyllä tapaa. No olen ennenkin maidon vaikutuksista puhunut, tekee limaiseksi ja se voi herättää yölläkin. Olikohan se tämän viikon alussa, kun heräsin kolmelta, vaikka herätys oli kuudelta ja seuraavana yönä heräsin neljältä, mutta silloin herätys oli viideltä. Ensin heräsin maidon tuottaman limaisuuden takia ja toisena yönä heräsin, kun oli vain ihan liian kuuma. Syy miksi eräs päivä tällä viikolla siirsin sängyn paikan ikkunan viereen. Ei ole vetoisuudesta tietoakaan, koska viime yönäkin heräsin kuumuuteen. Johtuukohan sekin parantuneesta aineenvaihdunnasta, että on lämpimämpi keho. Kiihtyneellä aineenvaihdunnalla kaikki muut vaikutukset ovat kuitenkin positiivisia, ihokin tykkää tosi paljon.


Tämä pussi on paljon parempi kuin yksittäispusseissa myytävät valmiiksi maustetut mikropopcornit. Nämä ovat luultavasti kevyempiä riippuen öljystä, jota käyttää ja voi itse valita mausteetkin. Lisäksi tämä oli kilohinnaltaan jopa seitsemän euroa halvempi kuin mikropopcornit. 

Pitäisi kyllä hankkia uusi paistinpannu. Krääsää asunnossa aika paljon aina kun teen lettuja nykyään. Huomenna kun poistun asunnosta pitää jättää parvekkeen ovi auki, kun ei ole muuten ikkunaa.

Mtv-uutiset väittävät popcornista näin:

Popcorn on tutkitusti terveellinen herkku. Popcorn sisältää painostaan kymmenesosan proteiinia, sekä huomattavan määrän rautaa, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Popcorn on muita napostelutuotteita terveellisempi herkku, sillä se sisältää vain vähän rasvaa, mutta paljon kuituja.  Popcornit sisältävät myös tutkitusti enemmän antioksidantteja kuin hedelmät keskimäärin.


Eräänä päivänä käydessäni pitkästä aikaa Kampi K-Supermarketissa huomasin karkkihyllyn muuttuneen. Tehnyt mieli karkkia, kun on ollut suuremman energian tarve naisjuttujen takia. No viikko herkuttelua kuussa on ihan sallittua hyvän maun rajoissa eikö niin. Yleensä jos irtokarkkiakin otan (en siis osta valmiita karkkipusseja koskaan) niin otan kaikkea haluamaani vain yhden, eikä silloin voi tulla kovinkaan montaa karkkia. Useimmiten määrä pysyy alle viidessätoista. Harmitus kyllä, että irtokarkkienkin joukossa on hyviä, joissa on maitoa ja ne missä ei ole maitoa, niin niissä sitten on vehnätärkkelystä. Mehrde. Minkäs teet - juon vettä päälle.



Viime lauantaina pidin pitkästä aikaa näitä farkkuja. En yleensä ole sellainen, jolla on tapana käyttää farkkuja. Minulla on vain kolmet farkut kaapissani, joita tuskin koskaan käytän. Eivät sovi minulle. Paitsi nämä farkut, vaikkakin nämä ovat yhden tai kaksi kokoa liian suuret. Niinä päivinä, kun käytän farkkuja, tunnen olevani timmimpi ja jotenkin hienompi kuin tavallisesti. Käytän yleensä vartalonmyötäisiä legginsejä tai treenihousuja. Ihoni ei pidä vaatteiden tai tiettyjen materiaalien hankauksesta, joten suosin useimmiten puuvillaa vaatteissani.


Yhtenä päivänä tuli leivottua sämpylöitäkin. Ne hävisivät kolmessa päivässä massuun.




Tässä rumsteerauksen tulos. Laitoin sängyn ikkunan viereen, jossa oli ennen telkkari tasoineen sekä valkoinen matto. Tv tasoineen meni sitten sinne, missä sänky oli. Kirjahyllykkö meni tv-tason viereen ja yöpöytä mahtui sängyn ja ikkunan väliin. Siivosin samalla lattialle jääneet vaatteetkin ja tiskasin tiskit. Nyt mietin, että joka ilta ennen nukkumaanmenoa huolehdin, ettei olisi tiskejä pesemättä tai vaatteita lattialla. Joka aamu olisi kiva herätä siistiin asuntoon.

Nyt pitää mennä nukkumaan ennen kuin nukahdan tähän tuoliin. Huomenna voisi olla jotain kivaa tiedossa. Ainakin saa nukkua pitkään. Jospa aurinko tulisi esiin viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...