sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Aktiviteettisankari ja luontokuvia



Toukokuu loppui ja kesäkuu alkoi. Tässä on voikukan toinen muoto. Aamuisin tulee toisinaan kuvailtua luontoa matkalla töihin, kun on vielä 10-15 minuuttia aikaa töiden alkuun. Näitä oli aina hauska puhaltaa pienenä ja katsoa, miten pienet höttöset lähtivät tuulen mukana leijailemaan.



Det heter Karhupuisto. Tällä pysäkillä tulee usein astuttua ulos ratikasta.


Tämä oli oikeasti parempilaatuinen kuva. Ihana päästä välillä metsään.


Hankin uudet JBL:n kuulokkeet, kun JBL:n 500BT:t olivat jo jonkin aikaa vedelleet viimeisiään: aina vaakatasoon mennessä sammuivat, ja alkoivat jatkuvasti sammuilla ja mennä päälle, miten mielivät, ja toisinaan vain toisesta kuulokkeesta kuului jotain ja toisesta ei mitään. Siispä ostin uudet JBL:n 600BT:t, joissa on aivan mahtava saundi! Tuttuja biisejä kuunnellessa tuntuu kuin kuulisi niiden taustalta ihan uusia ulottuvuuksia. Näissä on taustahälyn poisto, jolloin päälle pistäessä kuulokkeisiin tulee ns. "valkoista kohinaa", joka osaltaan poistaa taustahälyn, ennen kuin biisi lähtee päälle.



Hankin verkkokaupasta kolme Kaffa Roasteryn kahvia. Laatukahvia sen olla pitää. Pidän myös ROST-kahvista ja market-kahveista Löfsbergin ja Nordwvistin kahveista, mutta viime aikoina on kahvi maistunut... tai ei oikeastaan ole maistunut. Töissäkin pitää juoda vain Juhla Mokkaa, vaikka kaikki Pauligin muut kahvit ovat parempia, mutta tämä on vain minun mielipiteeni, koska en pidä tusinakulutustuotteista muutenkaan. Pitää olla jotain erityistä. Nämä kahvit maistuvat ja juon jopa sen lirun, joka yleensä jää kannuun ja päätyy viemäriin. Kaffa Roastery ei päädy viemäriin.


Hankin myös Remingtonin uuden suoristusraudan, jolla voi suoristaa, tehdä laineita ja kiharoita.




Eräs tämän viikon aamu ei ollut ihan niin hidas kuin luulisi, jos herää neljältä iltavuoropäivänä (eli 5h ennen töiden alkua), eikä saanut enää unta, vaikka tunnin yritti. Hetki meni rötvätessä ja vasta seitsemältä sain aamiaisen itselleni tehtyä ja pöytään. Silloin kun yrittää oĺla hidas, niin aika päättää pinkaista juoksuun ja yhtäkkiä huomaa, että on kiire suorittaa aamua ennen kuin lähtee töihin. 

Toisinaan kotoa lähdettyä tuntuu kuin olisi jotain sinne unohtanut. Bussimatkojenkin haluaisi kestävän kauemmin. Jospa lomalla ajelen bussilla tai ratikalla muuten vain siitä matkustamisen ilosta ja katselen ohi kiitäviä maisemia. 

Ostin Verkkokaupasta kolme Kaffa Roasteryn kahvia. Tässä maistelen Kaffa Roasteryn medium roast Lempeä voima - nimistä kahvia, jossa on "Lempeää vääntöä ilman käryä. Suklaata ja samettia. Mustana tai maidolla. Kymmenen pehmeää punnerrusta? Milloin vain."
Aika hauskoja heidän kahvipussietikettitekstinsä. 

Ajattelin aloittaa tällä pohtien, että tämä tuli varmaan tänä aamuna tarpeen kolmen vajaan unitunnin pönkittäjäksi. Pari muuta makua, jotka ostin ovat Go'kväll och Tauko. Ennen olen maistanut heidän Go'morronia ja ehkä Tummaa monsuunia. Nyt olen maistanut kaikkia kolmea ja tämä Lempeä voima tuntuu olevan parhaimman makuinen.

Kaffa Roastery löytyy ihan fyysisesti Helsingin Punavuoresta, mutta sinne asti en ole vielä löytänyt.


Aamu-kuva.



Aamun ekat etanat. Ollut paikoittain sateista tällä viikolla ja se jos mikä tuo ötökät ja madot esiin koloistaan. Piti siis eräänä aamuna töihin mennessä varoa, ettei kuulu ikävää rusahdusta kengän alta.




Kirjaston lähellä kasvaa tällainen pensas.


Olen kuullut tästä kirjasta "Piirretään söpöä", mutta tässä oli vain rakennuksia, ruokia ja jotain muuta kuin odotin (söpöjä eläimiä), mutta voihan tästäkin jotain koittaa tehdä Ihmettelin opuksen kokoa, kun luulin sen olevan kaksi kertaa isompi. Jospa tästä jonain lomapäivänä jotain keksisi. Minulla siis on ensi viikko lomaa ja sitten heinäkuussa alkaa neljän viikon loma. Pitää keksiä kaikenlaista puuhaa. Nyt pitää hakea pyykit koneesta (hieman myöhässä). Siivoilin tänään tultuani kotio iltasella, vaihdoin lakanat, mikä on niin helppoa, eikä ollenkaan rasittavaa, kun ei pidä sulloa peittoa pussilakanaan. Nyt olen nukkunut ainakin viikon pelkällä pussilakanalla. Ja pesin pyykit, kun nykyään pyykkiä tulee joka päivä treeneissä hikoilemisen takia ja laitoin myös vanhat lakanat pesuun.


Sain tällaisen ihanan pionin lahjaksi.


Tilasin Hyvinvoinnin verkkokaupasta nämä dödöt, Mossan kasvoveden ja jotain muutakin. Ylempi Urtekramin deodorantti ei ollut oikein mieleeni, mutta alempi Laveran Organic wild rose - deodorantissa on jotenkin niin pehmeä ja lempeä tuoksu, että sitä tekisi mieli laittaa jopa yöksi. Käytän ihon hoidossa kasvovesiä, jotka sisältävät ruusuvettä ja olen ihastunut Reloven vanilja-ruusu-teehen (odotan ensi perjantaita, että jälleen pääsen käymään siellä!), mutten ole koskaan tykännyt yhtä paljon ruususta kuin tämän villin kortin, villiruusun (tilasin ruusuisuuden takia), myötä.



Tänä aamuna loman alun kunniaksi maistoin Kaffa Roasteryn light roast "Taukoa", kun on yhdeksän päivän tauko töistä. Tauko on "kahvimaailman jees-mies ja kaikkien kaveri. Keskitäyteläinen, mukavan hapokas ja sopivasti lihava. Have a break, have a Tauko."

Aamu alkoi sateella, mutta uskon, että näemme tänään auringon, kun ikkunan läpi tuntuu kasvava valoisuus, joka ei voi muuten syntyä kuin pilviverhon hälvetessä auringon tieltä. Näin kirjoitin eilen. Ja kyllähän se aurinko sieltä tulikin, vaikka yhdessä kohtaa harmitti kyllä, kun satoi, eikä ollut kumisaappaita ja sadetakkia. Onneksi siitä ei tullut flunssaa, hetkeksi karhea kurkku vain.


Eilen kävin Isossa Omenassa selaamassa kirjastossa lehtiä ja vain kuikuamassa ympärille. Sinne oli tullut uusi kauppa, josta kyllä jo tiesin. Porvoossa olen nähnyt tämän By Piasin ja tiesin siitä Kalastajan Vaimon tekemästä yhteistyöstä heidän kanssaan. Siksi olin Porvoossakin melkein kolme vuotta sitten siitä innoissani sen nähdessäni. Se oli kyllä niin kiva synttärireissu - on jäänyt mieleen.


Tein jälleen uuden juoksuennätyksen juoksumatolla eilen, 35 minuuttia. Kävelin kuitenkin, kunnes tuli 5,5 kilometriä näytöllä plakkariin. Oli kyllä hiki jo puolessa välissä treenia. Tuntuu, että salilla tuleekin juotua eniten vettä, vaikka pitkin päiväähän sitä vettä toki pitäisi juoda.


Olen paljon juossut nyt juoksumatolla, mutta nyt päätin loman ja sunnuntain vuoksi juosta pitkästä aikaa luonnossa tai kadulla. Se on hurjan paljon raskaampaa, kun matto ei ole määrittämässä rytmiä musiikin kanssa, jalkoihin osuu ihan eri tavalla askeleiden iskut ja hengästyin tosi nopeasti. Tuntui, että pitkään juoksumatolla juoksemisen jälkeen kadulla juokseminen oli kummallista köpöttelyä: (ilmeisesti matolla pitää vaihtaa juoksutekniikassa pidentää askelia. Taisin myös aliottaa liian kovaa ja sen takia väsyin nopeasti. No tässä on aikaa juosta koko kesä sekä ulkona että matolla. Odotan edelleen Naisten kymppiä ja sitä Extreme runia, jota ei olisi pitänyt olla keväällä. Tough Viking olisi myös erikivakova juttu.



Hakuna matata on tullut takaisin. Pitää joku päivä käydä vuokraamassa sup-lauta ja käydä suppailemassa. Siinä kuluu kyllä tunti paljon nopeammin kuin luulisi.









Lenkkikuvia. Ihanan vihreä vehreä luonto. Näin matkalla Töölönlahden ympäri Töölönlahden kuuluisan albiinosorsa Akun kavereineen päiväunilla ja jopa Nokikanan punapäisiä pieeniä untuvikko-poikasia uiskentelemassa. Olivat tosi söpöjä.



Aamulenkin jälkeen ei kauaa ehtinyt makoilla, kävin vain nopeasti suihkussa, latasin hetken puhelinta ja lähdin sitten ratikalla kohti Hietarantaa tarkoituksena heittää talviturkki mereen (tosin vesi ei tuntunut kovin suolaiselta). Ajattelin ohimennen rannalla, että kehoni ja mieleni ovat tarpeeksi kovia siihen, että menin kastautumaan siihen kylmään veteen. Ensin kastauduin vähän yli polvien ja sitten vain polskahdin rintauintiin, koska kokemuksesta tiedän, että kaikkein kauhein kohta hitaasti kastautumisessa on, kun vesi yltää mahan kohdalle. Paras vain mennä nopeasti, niin tottuu myös nopeasti veden lämpötilaan. En ole koskaan heittänyt talviturkkia niin kylmässä vedessä. Menin yli jalkapohjan kymmenen vetoa, kunnes käännyin takaisin. Kävin kolme kertaa kastautumassa.

Oli kyllä hassua, että noustessa vedestä olo oli toki hieman chill, mutta ainoa paikka, jossa kylmyys oikeastaan tuntui oli lantio, muu kroppa ei ollut millänsäkään koko asiasta. Mietin, josko siellä sattuu, joka kaipaa eniten sitä kylmähoitoa. Sanotaanhan, että kylmässä kastautuminen tai avannossakin pulikoiminen auttaa kehoa ja lihaksia palautumaan nopeasti treenistä, varsinkin kipeitä lihaksia pitäisi kylmyyden auttaa. On olemassa erilaisia kylmähoitoja, mutta meri/järvi on edullisin.

Mikä parasta, ensipulahduksen jälkeen naama muuttui Hangon keksiksi koko päiväksi. Se mieletön, ihanan pirteä tunne sai varmasti lähtemään pulikoimaan vielä pari kertaa. Ei riittänyt vain yksi kerta.












Kävellessäni Hietarannalta kohti keskustaa kuvailin vielä jonkin verran matkalla. Hietaniemen hautausmaan aidan vierestä kuljin ja siinä oli paljon näitä äidin lempikukkasia, syreenejä. Lähetin hänelle muutaman kuvan. Pitäisi joku päivä varmaan käydä tuolla hautausmaallakin. Ainakin Turun hautausmaalla on todella korkeita puita, koska hautausmailta ei puita pilkota, mikä on hyvä asia. Siellä ne sentään saavat kasvaa isoiksi. 

Tänään ohjelmassa oli siis aamulenkki, talviturkin heitto plus pari lisäpulahdusta Hietarannassa, kävelyä ja salitreeni. Lisäksi kotiin tultua siivoilin ja kävin pesemässä yhden koneellisen pyykkiä. Nyt olisi nälkä. Mitähän sitä keksisi. Puurolinjalla varmaan mennään, ei jaksa "pääruokaa" enää tähän aikaan syödä. Banaanikin on aamusmoothieta varten. 

Ensi viikko on tosiaan lomaa. Sääennusteet ovat näyttäneet aika pilvistä ja sateista, mutta ehkä ne muuttuvat. Pitää keksiä tekemistä, mitä kaikkea voisi viikon aikana tehdä kuntoilun ja lukemisen lisäksi. Saa nähdä, pääseekö flow - tilaan. 

Ihanaa tulevaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...