sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Happy Waffle Helsinki ja gluteenittomat sämpylät






Vihdoin ja viimein pääsin tänne ihan liian pitkän pohdinnan jälkeen. Kävin täällä eilen matkalla Hietsulle, vähän kivaa evästä mukaan. Ystäväni oli antanut minulle tänne alkuvuodesta lahjakortin, mutta olin jotenkin typerä, enkä käyttänyt sitä tarpeeksi nopeasti, kun jostain syystä luulin, ettei paikka olisikaan auki, kun niin moni paikka oli korona-aikana kiinni, mutta sitten havahduin liian myöhään juuri kun lahjakortti oli menossa umpeen. No kävin kuitenkin ilman lahjakorttia, koska olen jo pitkään meinannut täällä Happy wafflessa käydä. Edeltävänä päivänä, kun olin tässä Kaisaniemen pysäkillä nousemassa ratikan kyytiin näin kolmella tytöllä kaikilla ihanan näköiset Happy wafflet käsissään, joten ajattelin, että varmasti seuraavana päivänä menen ja niin meninkin. Onneksi.

Heti sisään tultua ihana hymyileväinen henkilökunta toivotti minut tervetulleeksi ja kysyi, olinko ennen käynyt paikassa. Kerroin, etten ollut ja hän neuvoi, miten tilaaminen toimii ja ojensi minulle Menun ja lapun, johon laitoin rastin siihen kohtaan, minkä halusin ja oli mahdollisuus myös luoda aivan oma happy waffle - annos valitsemalla ainesosat. Lappu vietiin kassalle täytettynä ja maksettuani sain kuitin mukana vessakoodin, jos pitää käydä vessassa odotellessa. Asiakasta ajatellaan kaikin tavoin.

Odotin jonkin aikaa ja katselin lamppuja sekä tauluja, tuoleja ja pöytiä, koiraa joka tuijotti takaisin, kunnes sain kauniin herkullisen näköisen annokseni, jossa oli melonia, kiwiä, kermavaahtoa ja mangokastiketta kuplavohvelin sisällä, ihana puinen lusikka, jossa luki "Love at first bite" sekä muutama servetti mukana, jossa oli heidän logonsa. Annokseni nimi oli Miss Rio. Ensin ajattelin perinteistä nutella-banaani-kermavaahto-yhdistelmää, mutta sitten ajattelin, että on enemmänkin vaihtoehtoja, joten valitsin jotain uutta. Mr.Bacon kuulostaa sisältönsä perusteella jännittävimmältä, mutta uskon, että jollekin myös se uppoaa. Vohveleista jos puhutaan niin pitäydyn makeammissa lihattomissa vaihtoehdoissa. Paikasta saa myös erilaisia juomia vohvelin kaveriksi. Citycenterin kohdalle keretessä olin onnellisen vohvelini jo ahmaissut mahaani.

Happy waffle on yhteistyössä keliakialiiton kanssa ja kaikki Happy wafflen kuplavohvelit tehdään gluteenittomasta jauhoseoksesta, joten paikka käy keliaatikoille täysin ja myös tällaisille gluteeniyliherkille henkilöille. Minulle ei tullut mitään oireita vohvelin syötyä, vaan ainoastaan iloinen mieli ja tyytyväinen vatsa. Lisäksi kaikki muut ainesosat olivat joko vähälaktoosisia, laktoosittomia ja muutamaa lukuunottamatta gluteenittomia. Menussa näkyy merkinnät allergeeneista: G=gluteeniton, VL=vähälaktoosinen tai L=laktoositon. 

Happy waffle on myös mukana Syö taas! - konseptissa muutamalla tuotteellaan. Kampanja on vielä viisi päivää voimassa 18.6. asti. Happy waffle oli kyllä kaikin puolin mukava kokemus. Sijaitsee Kaisaniemessä lähellä Helsingin yliopistoa ja Rautatieasemaa Vuorikatu 14:ssa.

Tämä ei ole maksettua mainontaa. Kunhan tykkään tätä paikkaa ylistää muuten vain. :)


Ei tee mieli mennä kotiin näinä kauniina aurinkoisina päivinä, vaan olla ulkosalla, joten kävin Kampin K-kaupassa ruokaostoksilla ja samalla ihastelin Kampin pihalla olevaa suihkulähdettä. Muutaman kauniin kiven olisin halunnut pohjasta napata. Oli kivaa, kun oli vielä jalokivigalleria fyysisesti olemassa asuessani Turussa; sieltä löytyi paljon kaikenlaisia jänniä kiviä. Katselin myös, kun lokit tulivat kerjuulle kiljumaan, josko olisivat saaneet jotain syötävää ihmisiltä. Osaavat ne kyllä olla aika törkeitäkin ja viedä ruoan suoraan ihmisten käsistä - sen takia kauppatorin yllä on verkot.



Gluteenittomuudesta puheen ollen leipaisin tänä aamuna leivät Urtekramin gluteenittomasta kaurasämpylä-jauhoseoksesta. Tein eilen leipätaikinan vähän itse sovellettuna: katsoin vain ainesosat ja sekoitin ennen kuin huomasin, että siinä olisi ollut ohjekin. En siis laittanut taikinaa kelmuun ja voidellut kelmua öljyllä, vaan viskasin sekaan vähän juoksevaa rypsiöljyvalmistetta sekoitettuani veden, jauhoseoksen ja hiivan (ilmeisesti se olisi pitänyt sekoittaa siihen veteen ennen jauhoja vispilällä, mutta ihan hienosti taikina kohosi parissa tunnissa) kun tuntui vähän kuivalta. 

Ostin tuorekelmua tätä varten, mutta ihan hyvähän se olla elmukelmua kotona. Taikina oli kohoamisen jälkeen yön jääkaapissa. Tänä aamuna pyöritin siitä kahdeksan pallukkaa ja laitoin uuniin 20 minuutiksi. Leipien valmistuttua piti puoli tuntia ja avoimen kaupan löytämisen ajan (Alepa mokoma aukesi vasta ysiltä, niin piti käpytellä kauemmas kauppaan työmaan ympäri) odotella, niin sai maistaa näitä ihan parhaita gluteenittomia leipiä, mitä olen koskaan maistanut. Tilasin näitä kaksi Hyvinvoinnin verkkokaupasta.


Tässä koko sunnuntain aamiainen: smoothie perinteisesti (raaka muna, desi mustaherukoita ja mustikoita, yksi banaani, puolet Alpro high on - nykyinen nimi greek style natural.. - purkista ja vähän vettä soseuttamaan), kaurapuuroa voisilmällä ja hunajalla, miksaus Kaffa roastery - kahvista Go'kväll ja Tauko, gluteenitonta sämpylää (söin kaksi kokonaista), vettä (erittäin tärkeää tällä hetkellä) ja appelsiini, jota en vielä syönyt, koska nyt tuntuu ettei vatsaan mahdu enää mitään tällä hetkellä. Aah, on kyllä niin täynnä vatsa!

Tänään on tämän viikon lomani viimeinen päivä. Nyt viikonloppuna on ollut paljon tekemistä ja perjantainakin. Tänään näen pitkästä aikaa yhtä tärkeää ystävääni, joten junailua puoli tuntia. Sitä ennen vielä ehtii jotain kivaa.

Ihanaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...