lauantai 6. huhtikuuta 2019

Mielettömän ihana lauantai :)


Ihanat vaaleanpunaiset neilikat tänä aamuna diffuuserin vieressä kaunistaen.


Aamupäivällä blogin kirjoitettuani laitoin hiukset ja naaman kuntoon ja lähdin pysäkille odottamaan ratikkaa, joka veisi messukeskukseen. Aivan mielettömän ihana aurinkoinen sää oli koko päivän. Hyvä päivä kokea Kevätmessut, ajattelin siinä ratikkaa odotellessa.










Jo ennen messukeskusta minut ehätti eräs energiayhtiö, jonka osakas olen ja kysyttiin litania kysymyksiä, mutta vakuutin, että olen ihan tyytyväinen sähkösopimukseeni. Kävin ensin toisella puolella nopeasti kuikuilemassa remontoi ja rakenna (tjsp) - messut, joissa ei ollut iselleni ajankohtaista tai kiehtovaa esittelyssä.

Mennessäni Kevätmessujen puolelle ajattelin, että jos en halua kenenkään häiritsevän, niin laitan isot kuulokkeet päähän, musiikin soimaan ja nautin vain messuista. Menen kyllä itse kysymään, jos haluan jostain jotain tietää, mutta halusin vain katsella rauhassa ilman, että joka ikiseen arvontaan piti osallistua tahi jokaista lehteä, paljua tai kiveä olisi pitänyt käydä tarkastelemassa lähempää.

Kevätmessujen alueella oli yhdessä Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu ja remontoi, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu, joiden lisäksi vielä pop up - kirpputorin tyyppinen alue. Kevätmessut olivat hyvin kattavat ja monipuoliset kaikin puolin, mutta nälkä alkoi jäytää massuani ja huomasin, että Kevätmessun yhteydessä olevan Lähiruoka ja Luomu - näyttelyssä ei ollut minulle ruokaa, jos pitäisi välttää maitoa ja vehnää. Kovin herkullisen näköisiä asioita siellä kyllä tarjottiin.






Etsin Kevätmessuilta koko ajan Foodinin pistettä nähtyäni instagramista, että se olisi messukeskuksessa. Sinne halusin ajatellessani, että sieltä sentään saa maidotonta ja vehnätöntä naposteltavaa, mutta kun en löytänyt sitä kukkien ja mökkien keskeltä, niin tarkastin, josko instassa näytettäisiin osasto. Oli osastolla 4 jotain. Ajattelin, ettei siellä ole nelosta, vaan 6-7 ja lähdin etsimään. Päädyin tilaan messukeskuksen pääovista vasempaan päätyyn, missä en edes tiennyt olevan mitään näyttelytilaa. Sain sinne päästyäni nähdä, että siellä olikin kokonainen oma messunsa, nimittäin erityisruokavalioita käsittelevä Lautasella-tapahtuma, joka oli vain perjantaina ja lauantaina avoinna. Hyvä tuuri, että satuin jompanakumpana niistä päivistä paikalle.

Sinne saavuttuani otin kuulokkeet pois ja nautin tunnelmasta, kävin joka kojulla ihmettelemässä ja maistelemassa sillä kaikki siellä olevat tuotteet olivat gluteenittomia ja suurin osa myös maidottomia. Tunsin päätyneeni ruokataivaaseen ja innostus kasvoi sisälläni. Siellä oli niin paljon eri näytteilleasettajia, joista yli puolesta en ollut kuullutkaan ja kaikilla oli uusia gluteenittomia tuotteita, joista jotkut eivät olleet tulleet vielä suuremmille markkinoille kauppoihin. Ruokia maistellessa lähti nälältä kärki, eikä se onneksi ehtinyt yltyä liian suureksi. Yllätyin myös, miten hyvältä Ingmanin choice - jäätelö maistui. Jopa paremmalta kuin normaali jäätelö. Taidankin ostaa sitä ja sorbetteja tai mehujäitä jatkossa. Toki Oatlylla on omat jäätelöt ja Breyersilläkin oli maidottomat versiot.


Ennen lähtemistä ratikalla takaisin päin kohti keskustaa, jossa ystäväni jo odottelikin, kävin Foodinilla ostamassa smoothien ja pakurikahvin. Nautin ne samalla kun kävin vielä ostamassa pari asiaa Puhdistamolta, kun huomasin sen kaukaa.





Kauppatorille päästyä ihanan ihana aurinkoinen ilma edelleen jatkui, tuntui kuin astelisi kesäsäällä melkein. Lintuja on muuttanut takaisin ja lokkeja pyörii Kauppatorin läheisyydessä kärttämässä pudonneita murusia ja kaloja. Ystävä odotteli Allas Sea Poolin yläkannella, jonne tulin käytyäni vessassa ja haettuani meille juomat ensin odoteltua, että viisitoista ihmistä jonottivat ennen minua. Oli tosi mahtavaa nähdä jälleen tämä Turussa asuva ystäväni ja rupatella ihan kaikkea sekä nauttia huikean kauniista päivästä ööliä hörppien. Aurinko paistoi pitkään kirkkaalta taivaalta ja hiljalleen alkoi tulla vähän pilviä. Vesi kimmalsi kuin säkenöivä kulta auringon siihen osuessa.

Jonkin ajan kuluttua kävelimme Helsingin yliopiston metroasemalle ja lähdimme eri suuntaan, koska hän oli menossa avopuolisonsa kanssa teatteriin.


Laitilan leivältä uusia gluteenittomia kakkuja. Sain kaksi banaanikakkua ja toscakakun kympillä.


Foodinin sekä Puhdistamon ostokset.







Ei päivää voi tuhlata, joten kun oli niin ihana ilma vielä kuuden jälkeen, niin päätin vaihtaa vaatteet ja lähteä kevään ensimmäiselle lenkille Töölön ympäri ja katsella, miten aurinko laskeutui rakennusten taakse. Aika nopeasti alkoi tulla kylmä.


Vähän ennen muutaman korttelin päässä kotoa tuli mieleen, että haluan syödä paistetun kananmunan, jonka syömistä olin lenkin jälkeen suunnitellut, seassa punaista paprikaa. Löysin näin söpön pienten makeiden paprikoiden pakkauksen kaupasta. Pilkoin yhden paprikan munan sekaan ja paistoin pannulla. Tuli hyvää. Maistoin vielä kahta Laitilan leivältä ostettua kakkuakin. Hyviä ovat!

On kyllä hienoa, että tavallisessakin kaupassa myydään tätä Finin Gourmet black liquoricea, joka on gluteeniton ja voisinpa melkein sanoa, että paremman makuinen kuin normaali lakritsi.

Siis ihan mielettömän ihana lauantai täynnä tekemistä. Minä nautin ihan täysillä! Ja tuntuu myös, että nyt parin kokonaan gluteenittoman ja maidottoman päivän jälkeen olokin tuntuu keventyneen. Vai johtuuko se vain keväästä, että tuntuu riittävän puhtia vaikka mihin tekemisiin? No siivoan kuitenkin huomenna vasta tämän asunnon. Onhan se kuitenkin sunnuntain puhteita.

Hyvää yötä ja loistavaa tulevaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...