tiistai 2. huhtikuuta 2019

Black Food festival


Jeps. Ystävä tuli käymään lauantaina Turusta. Ensin katsoimme, mitä eduskuntaan pyrkivillä on tarjota Narinkkatorilla ja sitten kävimme kaupoilla. Ei oikein mitään tullut ostettua Paitsi vähän ruokaa illaksi ja aamuksi. Gigantista ei löytynyt sopivaa kahvinkeitintäkään. Pitää katsoa joku päivä Prismasta.



Sunnuntaina hengailtuamme jonkin aikaa kotosalla ja hukattuamme tunnin (kelloja siirrettiin), niin lähdimme vihdoin ja viimein Black Food festivaaleille Kellohalliin katsomaan, mikä siellä on meininki. Tämä oli ensimmäinen Black Food festival - tapahtuma Suomessa.

Melkein meinasi tulla lähtemättä sillä minulla oli hieman lämpöä ja edellisen illan pizza taisteli tietään eteenpäin suolistossa. Onneksi sain lääkärille ajan tämän kuun loppuun, niin vihdoin saan selville, mikä tätä suolistoa vaivaa, kun niin kovasti tapellut viime päivinä. Epäilen vehnää ja maitoa, mutta lisäksi mietityttää raaka maissi ja herne.


Osa messuruoasta oli maistiaisia, mutta kyllä aika monista piti maksaakin. Onneksi ei kovin paljon mikään maksanut. Söimme ensin tuollaiset leivokset. Kaverilta maistoimme haarukallisen, muuten söimme omamme. Maistoimme mustaa näkkäriä.

Ilmaiseksi jaettiin valaisevaa mustaa hammastahnanäytteitä ja olisi saanut viedä kaverille kanssa. Nyt harmittaa, etten ottanut kolmelle kaverille.



Hömpsyt Unicumia ja musta karkki. Tapakset.


Tapakset lähempää. Ennen kuin menimme pienempään huoneeseen jonotimme varmaan puoli tuntia, emmekä tienneet edes, mitä jonotimme. Poistuttuamme huomasimme jonottaneemme mustia kuplavohveleita, johon tuli jäätelöä ja kermavaahtoa väliin. Vähän harmitti, muttei voi mitään. Kaikkein eniten harmitti, että edempänä jonossa (takana olevat tytöt huomasivat) tuli ilmeisesti ainakin kymmenen kiiltävää, mikä on omalle normaalilleni huutava vääryys. Ohittaminen ja etuilu meinaan.

Ystävä maistoi mustaa vietnamilaista nuudelikeittoa, jossa oli heinäsirkkoja. Hänelle se oli tuttua, sillä hän oli käynyt Vietnamissa.


Maistoimme Saarenmaalta tuotuja siirappeja. Lakritsisiirappi ei maistunut ollenkaan lakritsilta, vaan siinä oli pehmeä vieno hyvä maku. Olin kahden vaiheilla, etten ostanut. Maistoimme myös neljää erilaista (mielestäni nekin olivat Virosta) virvoitusjuomaa, joissa oli mielestäni


Ystäväni maistoi mustaa makkaraa ja kertoi sen olevan hyvää. Itse en viitsinyt,  kun näytti kasalta kakkaa.


Ostin viidellä eurolla mustan hot dogin lisukkeineen. Itse leipä oli musta ja makkara itse tehty. Oli kyllä paras maistamani makkara ikinä. Ottaen huomioon, että syöntodella harvoin makkaraa. Se oli hyvää ja vihdoin maha rauhoittui, kun se on tottunut saamaan enemmän ruokaa lyhyemmillä aikaväleillä.











Menimme käytävälle istumaan ja syömään hodareitamme (myöhemmin kävi ilmi, ettei suolisto ja maha ollut smaaa mieltä festarista) Oli ihana istahtaa noin pitkän seisomisen jälkeen. Sain matkalla vielä hyvää tummaa kenialaista kahvia. Heidän kahvilansa kuulemma sijaitsee runeberginkadulla. Pitää joku päivä poiketa. Aivan huumaavan ihana kahvin tuoksu tuli siltä pisteeltä mennessä päähuoneeseen, kun se oli ihan siinä kulmalla sinne mennessä. Päähuone nimensä mukaisesti ei ollut suurin huone vaan huomattavasti pienempi verrattuna suurempaan tilaan, jossa tilaisuutta pidettiin.

Siinä käytävällä istuskellessa saimme ihastella myös hienoja tauluja, joiden synkkyys ei haitannut. En tiedä niiden tekijää.

Meitä ei onneksi potkittu heti ulos kellon tullessa seitsemän; varmaankin sen takia, että olimme vasta puolessa välissä päähuonetta jonotettuamme jo puoli tuntia. Ystäväni ihana käväisi vielä hakemassa mustat herkulliset kookosjäätelöt meille. Herkuttelimme ja juttelimme tapahtumasta.

Kun viimein pääsimme metrolle, niin halattiin ystävän kanssa heipat metrossa, koska kello lähenteli jo puolta yhdeksää. Lähdimme omiin koteihimme.

Tänään kohta pitäisi käydä salilla ja sitten mennä siivoamaan se sikolätti, jota myös asunnokseni kutsun. Sain myös työkaverilta lainaan Liisa Ahon kirjoittaman Haastavat kasvatustilanteet - Lämpimän vuorovaikutuksen käsikirja. Varmasti mielenkiintoista luettavaa.

Mukavaa viikon alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Löytöjä, inspiroitumista ja herkuttelua

Tuntuu, että viime postauksesta on kolme viikkoa, vaikka siitä on hädin tuskin kahtakaan viikkoa. Sanotaanko siis, että pari viime viikkoa o...