sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Viikonloppu Turussa

Perjantaina töiden jälkeen huomasin saaneeni Turussa asuvalta ystävältäni viestin, että olinko lähdössä jo perjantaina Turkuun. Hän sanoi olevansa tulossa Helsinkiin, että voitaisiin lähteä yhdessä junalla Turkuun illemmalla. 

Alun perin piti lähteä lauantai-aamuna äidin luokse Onnibussilla, mutta soittelin äidin kanssa ja hän sanoi, että ihan illalla sopii tulla. Onneksi en ollut ehtinyt ostaa lippua bussiin. 

Kävin ystäväni kanssa Stockmannin yläkerrassa sijaitsevassa Fazerin kahvilassa kahvilla, jossa höpöttelimme ja sovimme illan suunnitelmasta. Kävimme metrolla luonani kaupasta ostettuamme vähän evästä. Luonani vaihdoin laukun sisällön yökyläilyyn sopivaksi, hankimme junaliput puoli kahdeksan junaan ja ostin paluulipun bussilla takaisin sunnuntaille. Sitten lähdimme metrolla juna-asemalle, etsimme oikean raiteen ja oikeat istuinpaikat oikeasta vaunusta. Siitä oli muutama vuosi aikaa, että olin junassa matkustanut.

Äiti haki asemalta Turkuun päästyämme. Matka meni hyvin nopeasti ja vauhtia junalla olikin välillä 155km/h. Ei ihmekään, että oli alle kahdessa tunnissa perillä pysähdyksistä huolimatta. Äidin kanssa hetken vietimme iltaa, joimme teetä ja nukuimme yön yli. Aamulla nauttiessamme aamiaista selasimme luukusta tulleita mainoksia. Siellä oli mukavasti Myllytys-päivien mainos ja selattuani sitä päätimme lähteä Raision Myllyssä käymään. Siitä oli sen verran aikaa, että sielläkin oli käynyt, kun sielläkin oli vaihtunut liikkeet ja niiden sijainnit.



En tiedä missään muualla kuin Myllyssä olevan tämän Saaga Nordic deco - nimisen liikkeen, joka pursuaa aivan ihania asioita. Vietimme siellä hetken aikaa ihastellen ja uusia herkullisilta maistuvia Muumi-lakritseja maistellen, jotka ovat kuulemma niin harvinaisia, että näitä herkkupalleroita on vasta 3000 tehty Suomessa. Isälle hankin Batman-tekstillä varustetun kortin etukäteissynttärikortiksi. Hän pitää pyöreiden vuosien syntymäpäivänsä kesällä, kun voi kutsua monta ihmistä ja viettää aikaa pihalla ulkosalla, hankkia ehkä jonkin juhlateltan auringon ja sateen varalta.



Ilostuttavat ilmapallot Myllytyksen kunniaksi. Ja hienoja seinämaalauksia.


Joskus tekee mieli hankkia uusi hajuvesi, vaikkei normaalisti oikein käytäkään. Ilokseni huomasin Myllyyn saapuneen myös Finnmari-myymälän. Olen aiemmin jo maininnut ihastuksestani kyseiseen myymälä-ketjuun.





Tutkimme ja ihastelimme myymälää jonkun aikaa.



Manterol. Myymälä, jonka takia päätimme lähteä Myllyyn. Siellä oli Myllytys-tarjouksena ihastuttava kuutti-pussilakanasetti. Manderol-myymälä on toistaiseksi ainoana uniikkina myymälänsä Raision Myllyssä. Siellä oli kaikkea uniikkia, ihastuttavaa ja laadukasta. Myymälän pitäjä, ehkä jopa omistaja, oli todella ystävällinen ja kertoi, miten toivoisi myymälän pystyvän laajentamaan muuallekin Suomeen. Olen samaa mieltä. Manderolilla on nettisivut ja sieltä saa tilattua tuotteita.


Värikkäitä pallo-asetelmia oli erilaisia ympäri myymälää.








Menimme yläkertaan ja nälkä alkoi hiukoa. Äiti päätti hemmotella minua ja kävimme MBakeryssä syömässä täytetyt patongit kahvilla ja jaoimme sacher-kakun keskenämme.





Kävin ihastelemassa myös Pentikissä, mitä kaikkea siellä oli. Haaveilin omasta asunnosta, miten sen sisustaisin.


Hauska kaunis kynttelikkö Kultajousen edessä. Isälle ja yhdelle toiselle henkilölle hankin lahjaksi tuon sinisen muumi-lakritsipurkin.



Äiti kyydiksi minut isän luokse ja pääsin valmiiseen pöytään.
Alkoikin olla nälkä.


Kokeilin jälleen kännykkäni kameran ammattilaistoimintoja.


Kävimme myös Ravattulan Citymarketissa Myllyn jälkeen. Sieltä hankin tämän hauskan muotoisen pullon juurikin pullon takia, hiusvärin jolla hiukseni värjäsin ennen isän luokse lähtemistä ja Garnierin kasvonaamion.

Isän luona on pari kissaa, joita voi mielin määrin paijata. Illalla kävimme saunassa kahdessa erässä. Ihana saunotella, hikoilla, höpötellä ja vain rentoutua. Saunan jälkeen katsoimme televisiosta Bridget Jonesin vauvan.

Tänään brunssin, kaupassa käynnin ja kala-aterian jälkeen menimme katsomaan viihdyttävää Ella, Rampe ja palvattu onni - nimisen teatteriesityksen Raision teatterissa.

Nyt olen Onnibussissa matkalla takaisin kohti Helsinkiä. Harmittaa, kuinka nopeasti viikonloppu onkaan mennyt, mutta viikonloppu oli täynnä tekemistä ja sosiaalisuutta heti töistä pääsyn jälkeen.

Ei muuta kuin uutta viikkoa kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...