lauantai 25. elokuuta 2018

Syksyn tuoksu






Ilma tuoksuu syksyltä. Lehdet havisevat ja tuulee, mutta tuuli on lämmintä ja tervetullutta. Kertoo, että syksy tulee. Alkusyksyn aika. Pääsen aikaisin töistä. Taivas on ihanasti pilvessä. Kannan villatakkia kainalossa ja pääsen bussiin. Matkaan hetken, pysähdyn ja nousen.

Kävin picnicissä hakemassa matkakupin lattea ja päädyin kirjastoon. On torstai (kirjoitin tämän osuuden toestaina kirjastossa) Lehtipäivä. Paljon uusia lehtiä nautittavaa, kuvia ja tekstiä ahmittavana. Kahvin lämpö täyttää ja maista jo sen melkein. Muutaman päivän flunssa on melkein ohi pientä satunnaista köhimistä lukuun ottamatta. Syksyllä niin ihanasti myös kietoutuu kirjaston sisään yli tunniksikin lukemaan rauhassa lehtiä. Ei ole kiire tai malttamattomuus päästä ulos aurinkoon kuin kesällä.

Syksy on ihana. Saa tuntemaan enemmän ja tekemään enemmän. Jopa hajut ja maut tuntuvat voimistuvat. Kosketus tuntuu kauheammalta, niin että sen tosiaan tuntee. Ilmaa on helpompi hengittää. Olo on kevyempi. Ja syyssateet ovat todella ihania.

Lauantai on myös ihana. Katselee, missä läävässä on arkipäivät asunut ja sitten siivoaa joka sipin ja nurkan, käy kierrättämässä viikon aikana kertyneet tavarat ja kämppä on taas mukava olla ja asua. Lauantait ovat muutenkin ihania vaikka sattuukin kulkemaan rytmi arkipäivän mukaan ja herää ennen seitsemää,  muttei silti ole kiire minnekään. Aiemmin ennen kesälomaa aikomuksena oli nauttia jokaisesta kesäpäivädtä täysin siemauksin ja nyt ajattelen niin syksystä ja syksyllä se tosiaan on mahdollista. Kesä tuntuu seisahtuneelta ja syksyllä saa paljon enemmän aikaan.

Vuokrasin eilen pitkästä aikaa kolme uutuusleffaa makuunista, kun sai kolme kympillä neljäksi päiväksi. Vuokrasin Justice Leaguen, Made runnerin ja Dowsizingin, jonka katsoin juuri. On vaikea yksin keskittyä leffaan. Toisinaan laitan jonkun sarjan pyörimään ja voin opiskella saksaa samalla. Kai se on sitä, että tykkää, että on höpötystä taustalla. Leffoihin haluaisin voida keskittyä, mutta yleensä tulee keskityttyäkin seurassa paitsi jos on höpöttäjä seura, niin taas menee puolet leffasta ihan ohi. Silloin ei kannattaisi leffaa katsokaan, kun voi vain höpötellä.

Nyt on leffa katsottu ja voisi lähteä lenkille, jonka jälkeen joku mieletön  kasvonaamio laittamaan nassun hehkeäksi ja rentouttava suihku. Ulkona on niin ihana ilma tällä hetkellä. Syksyn voi haistaa silloinkin, kun ikkuna tai ovi ei ole auki, koska puolet syksyn tuoksusta tulee näkemisestä ja hajumuistoista.

Ihanaa lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...