sunnuntai 5. elokuuta 2018

Synttärireissu Vallisaareen





Ystäväni halusi viettää syntymäpäivän kanssani, mikä oli ihan huippua häneltä. Laitoin hiukseni ojoon kotona ja laitoin mustavalkoraidallisen synttärimekon päälleni. Aloitimme aamiaisella Rootsissa kymmenen jälkeen. Aamupala oli herkullista kuten aina. Höpöttelimme ja heräilimme siellä hetken, kunnes lähdimme Sörnäisiin ja kohti Kauppatoria.


Sitä ennen maistoimme kuitenkin Kombutchaa, jota sai kätevästi hanasta. Maistoimme molemmat Green Senchaa, kun molemmilla on jonkinlainen outo tunne inkivääristä, jota oli kahdessa muussa. Skoolasimme siis syntymäpäivää kombutchalla ja lähdimme kohti kauppatoria. 



Lähdimme aivan Suomenlinnaan lähtevän laiturin viereisestä laiturista. Sieltä tuli ensin esiin suurempi laiva, joka olisi mennyt Isosaareen, joka käväisi hetken mielessä, mutta olimme päättäneet mennä Vallisaareen, joten suuntasimme sinne pienellä paatilla. Ainakin voi sanoa tänä kesänä olleensa veneilemässä. Tavallaan.


Kauppatorin satamassa oli ihan älyn iso laiva, Silver Spirit, mistä mahtaakaan olla tullut ja minne menossa. Nyt annan kuitenkin vain kuvien puhua puolestaan eli seuraa kuvapläjäys Vallisaaresta. Oli paikoin lämmintä ja aurinkoista, välillä kävi pilvessä ja pienesti ripottelikin. Vallisaaressa oli kaksi puolta, toisen puolen nimi on Kuninkaansaari, ja kolmasosa saaresta sellainen, johon ei ollenkaan pääse, mutta vietimme siellä muutaman tunnin. Plussaa superkätevistä kuivakäymälöistä. Ja todella jännittävää kasvillisuutta saarella oli. Sekä samanlaisia "hobittitaloja" kuin Suomenlinnassakin. Vallisaari on ilmeisesti ollut armeijan tukikohta tai vastaava. Aivan upea saari kyllä!






































Ystäväni antoi kaiken lisäksi myös lahjaksi suklaata, kahvia ja viinipullon. Tultuamme saarelta kävimme hakemassa Ristoranten pizzat S-kaupan Herkusta ja suuntasimme ratikalla kohti kämppääni. Katselimme Wall-E - leffan, jonka olin hankkinut omakseni, mutta katsonut viimeksi vuosia sitten. Jaoimme viinipullon puokkiin ja herkuttelimme pizzalla. Höpöttelimme ja katsoime 1,5 elokuvaa, kunnes ystävä lähti kotiin ja mie nukkumaan. Alkoi jo väsyttääkin. Google maps kertoi, että kävelykilometrejä on kertynyt kymmenen kilometriä.

Tänään nautin aamiaisen jälkeen kalkkunaleivän ja vähän liian makean kahvijuoman Robert's Coffeessa sekä kävin kirjastossa lukemassa muutaman lehden. Sen jälkeen salilla. Pitäisi nyt jatkaa arkirutiinin lomassa kunnolla saliutumista ja tiedostaa, ettei tarvitse ostaa herkkuja. Ei olekaan tarvinnut, kunhan töissä on ollut suklaata tarjolla. No uutta viikkoa kohti!

Toivottavasti siitä tulee mahtava!

Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Löytöjä, inspiroitumista ja herkuttelua

Tuntuu, että viime postauksesta on kolme viikkoa, vaikka siitä on hädin tuskin kahtakaan viikkoa. Sanotaanko siis, että pari viime viikkoa o...