sunnuntai 12. elokuuta 2018

Luontoa, herkuttelua ja hyvinvointia

 


Toinenkin viikko töissä on mennyt aurinkoisissa merkeissä. Tällä hetkellä ulkona on sadellut ja yhtenä päivänä oli 20 astetta. Ihan mukavaa, että alkaa ilma viilentyä, kun on ollut kauan hellettä, vaikken toki talvea kyllä kaipaa. Onko outoa pitää välillä pilvisistä säistä? Pilviset päivät ovat jotenkin ihanan lohduttavia, jos kukaan ymmärtää, mitä sillä ajan takaa. Ne ovat kuin syli, johon voi kietoutua sykkyrään, hengittää vapaasti ja olla vain. Ja sateisella ilmalla maa märkänä on kiva lähteä kävelylle, vaikka kengät ja varpaat vähän kastuisivatkin.







Työmatka-aamut ovat auringontäyteisiä.


Super hienon aloituksen päivään sain uudesta kivasta Voima-kahvilassa, Roots-kahvilan uudessa sisaruksessa, jossa pääsin vihdoin ja viimein käymään ennen työpäivän alkamista. Onneksi se aukeaa kahdeksalta. Nautin siellä ihanan kahvismoothien ja otin latten mukaan. Oli kyllä supertäynnä masu, mutta mieli keveä ja iloinen, hyvä tapa aloittaa päivä ennen iltavuoroa töissä ♡



Luonto


Perjantaina ei ollut aamusmoothieaineksia kotona, joten ostin kaupasta matkalla töihin. Smoothie, uunituore dallas-pulla (en vain voinut vastustaa) ja työpaikalle päästyä kahvia pöllömukiin. Perjantaipulla pitää olla. Tai perjantaipuska. Perjantaipizza. 2/3 valitsin.


Näytin tätä pilvikuvaa muutamalle ja yksi ystäväni kertoi kertoessani, mitä kuvia näen tässä, että ilmiön nimi on pareidolia. Itse kutsuisin sitä hyväksi hahmotuskyvyksi ja mielikuvitukseksi. Pareidolia on kognitiivinen vinouma, jossa epämääräiset ja satunnaiset aistihavainnot muokkaantuvat yksilön mielessä selkeiksi ja merkityksellisiksi. Sain tästä kuvasta hahmotettua sydämen ja ketun, jonka sieraimista tulee savua. Ajattelin, että voisin piirtää siitä selkeän kuvan jonain päivänä. Enkä sano, että jonain päivänä, kun ei sada, koska sateiset päivät ovat tosi oivallisia taiteen tekemiseen ja kaikenlaiseen näpertelyyn.



Uusi ihana kassini käytössä. Sportamorelta tilasin.



Perjantaina työvuoron jälkeen kävin Espresso Housen kahvilassa. Söin vähän liikaa makeaa sinä päivänä, mutta so what. Olin perjantaiherkkuni ansainnut. Ensi viikolla jos oikeasti parantaisi, liikkuisi enemmän, söisi terveellisemmin jne.






Eilen tapasin ystäväni ja hyvän tovin vietettyämme Roasbergissa suuntasimme kävellen Kruunuvuoren kautta kohti kotia. Ystävä näytti sovelluksen, joka on ruoanpelastuspalvelu, josta näkyy lähimmistä ravintoloista ja kahviloista tarjouksia. Kun sen on ostanut, niin sovellus kertoo, mihin mennessä voi hakea ostamansa annoksen. Ostin pari munkkirinkilää ja pari piispanmunkkia mukavaan yhteishintaan ja hain ne Kruunuvuoren muumikahvilasta, josta olen mennyt monta kertaa kävellen ja ratikalla ohi ja pääsin vihdoin sielläkin käymään, kun on tämä kahvilakäyntitavoite. Moomin cafessa sai piirtää vieraskirjaan tai kertoa terveisensä ja piirsin Nipsun, kun kaksi kirjaa oli jo muumipeikkoja täynnä ja muumeissa tosiaan on muitakin hahmoja kuin tämä yksi, jonka ympärille suuri osa tarinoita tuntuu rakentuvan, vaikka eihän se välttämättä ole totta, että Muumipeikko olisi päähenkilö. Vai onko? Anyway Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Sovellus avartaa huikeasti jälleen maailmaa tai ainakin omaa kotikaupunkia ja voi löytää uusia paikkoja samalla, kun saa masun täyteen tai herkuteltua.

Kävimme ystäväni kanssa muumikahvilan jälkeen ruokakaupassa hakemassa tarvittavat tavarat aamusmoothieta varten, kun olen viimeiset pari aamua syönyt puuroa, sekä sen jälkeen Alkossa hakemassa pullon viiniä, syrahia. Alkossa mietin ääneen, että kuulostaa varmasti epäilyttävältä tai hassulta, jos joskus ohikulkija kuulee vain osan keskusteluista. Minäkin viinakaupassa hihkuin ystävälleni, että "tämä on oikea paratiisi!" tarkoittaen kielellistä ja kuvallista paratiisia. Kaikki hienot etiketit, nimet ja adjektiivit saavat minut hykerryksiin sisältäpäin. Olen jonkin aikaa ajatellut, että sitten, kun olisi vähän rikkaampi ja isompi asunto, niin voisi ostaa kaunein etiketein ja hyvin adjektiivein varusteltuja viinipulloja odottamaan sopivia päiviä hienoon viinitelineeseen keittiön pöydälle. Tuli juuri mieleen, miten viiniä ei ole ennen juonut kesällä, vaan jotenkin se on ollut hämärtyvän syksyn nautiskelujuoma, mutta kyllähän se voisi olla koko vuoden hyvä aina välillä nauttia lasi tai pari.

Olen tosi iloinen, että vihdoin, kun olen vähän vanhempi (mukamas) niin ihoni alkaa vihdoin ymmärtää, ettei ole enää teini-iässä, koska siitä on oikeasti yli kymmenen vuotta. Oikeastaan teini-ikäisenä oli suhteellisen hyvä iho. Vasta vanhempana iho on alkanut reagoida enemmän kaikkeen epäterveelliseen, mitä syö ja pahin reaktio tulee leivonnaisista, joissa yhdistyy kolme "pahaa" eli vehnä, maito ja sokeri. En tiedä, miksi se kombo tuottaa epäpuhtauksia, kun vaikka sokeri pelkästään tai maito ja vehnä pelkästään eivät sitä tee. Viimeisen vuoden tai oikeastaan puolen vuoden aikana iho on kuitenkin reagoinut vähemmän. En tiedä, johtuuko se paremmista elämäntavoista, että olen oikeasti jättänyt vehnän ja maidon nauttimisen mahdollisimman vähälle (siis miten kahvi kahviin tarkoitetulla kauramaidolla voikaan maistua paremmalta kuin lehmänmaitoon sekoitettu!) ja on vähemmän tukkeutunut olo kuin ennen. Veden juonti on vähän vaikeaa toisinaan töissä, mutta yritän paikkailla sitä illalla.

Tällä viikolla on kyllä jäänyt kuntoilu aika vähille, vain yhteen kertaan, koska vieläkin työrytmiin paluu on väsyttänyt iltaisin ja sitten on alkanut syödä enemmän pullaa ja jäätelöä ja kahvia vaikka viimeksi juuri ajattelin, että tällä viikolla pitää palautua ruotuun. Voiko keho vieläkin reagoida muuttuneeseen päivärytmiin, jopa kaksi viikkoa? Joka päivä on ajatellut, että pitää lähteä salille tai lenkille illalla, mutta on vain laiskottanut ja väsyttänyt ja ihan varmasti olen nukkunut ainakin yhdet päikkärit tällä viikolla ja yhtenä päivänä sain nukuttua kahdeksan tuntia yöllä, mutta muina öinä kuusi tuntia. Toisaalta lomaan verrattuna on ollut paljon enemmän sosiaalisuutta, hymyilyä, nauramista, aivojumppaa. Ja iltaisin on varmaan vain halunnut olla stressittömässä tilassa.

Olen myös jonkin aikaa syönyt Nutricuren Great skin - tuotetta, joka sisältää mm. kollageenia ja biotiinia. Lisäksi syön omegaa päivittäin. Tilasinkin lisää omegaa hyvinvoinnin verkkokaupasta. Se, mikä oikeasti vaikuttaa tällä hetkellä ihon hyvinvointiin on tietysti arvoitus, vain arvailujen varassa, mutta kannattaa varmasti jatkaa samaan malliin ja yrittää vain parantaa mahdollisuuksien mukaan. Pitäisi käydä salilla ja lenkillä vaikka laiskottaisikin, koska sen jälkeen on aina parempi, pirteämpi olo ja on kiitollinen itselleen, että tuli käytyä, eikä pistäisi laiskotusta syyksi olla menemättä.

Sen pidemmittä puheitta mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...