lauantai 28. huhtikuuta 2018

Hyvinvointia ja päätöksiä


Yhtenä päivänä ostin uuden rätin ruokaostosten yhteydessä, koska taloudesta puuttui sellainen entisen uhrauduttua pölykoirien takia. Morejoyn rätit ovat iloisia, mutta sykähdytti tämä ensimmäinen. Haluaisin saada sellaisen oikean merkityksen takia. Minulla on suuri tarve tulla äidiksi. Ostin sitten tuon pippurisen rätin, jossa on kiva teksti Elämässä tarvitaan hieman hilpeyttä ja ripaus rakkauden pippuria.


Ostin myös itselleni kauniin värisiä ruusuja päivieni iloksi. Ruusu ei ole lempikukkani, mutta kovin kaunis silti. En oikeastaan tiedä lempikukkaa, se vaihtelee vähän väliä ja on monta samaa aikaa. 




Yhtenä päivänä töistä lähtiessä menin suunnittelematta 54-bussiin ja päädyin Itikseen. Ajattelin, että käyn katsastamassa muutamia kevään uutuusvaatteita, mutta kauppakeskuksessa kuluikin tovi ihastellessa ihanan keltaisia ja kukallisia vaatteita. Myös uudet juoksuhousut ovat harkinnassa ja hankinnassa jonain päivänä. Pyöräilykin otti tuulta alleen perjantaina ja maanantaina, mutta sen jälkeen oli sellaisia päiviä, ettei sopinut naama punaisena ja tukka lintassa saapua töihin. Tosin nyt kun maksettu osuus bussikortista loppuu, niin vain pyörä on vaihtoehtona, mikä on ihan hyvä. Se matka on mukava pyöräillä paitsi takaisinpäin tullessa Mäkelänkatu on vähän liian pitkä suora tasainen tie. Voihan sitä yrittää etsiä toisenkin reitin.


Tiedän, että vehnä saa suoleni reistailemaan ja pörisemään, mutta yritän välillä totuttaa kehoani vehnään, koska tuntuu, että kaikessa hyvässä on vehnää. Tämä oli kaurakakko, joka oli maultaan ja koostumukseltaan kyllä niin taivaallista.


Itse taivas. Tällä viikolla on ollut vaihtelevaa pilvisyyttä, mutta suurimmalti osin aivan ihanan ihana ilma, vaikka välillä satoi rakeitakin kaatamalla, mutta vain muutaman minuutin. Onneksi pääsee töissä ulos päivittäin ja ulos näkee sisälläkin ollessaan jatkuvasti. Luonto on minulle tärkeä ja jos on kaupungissa, niin talotkin ovat toki kauniita, mutta tarvitsee vain nostaa katseensa ylös ja näkee taivaan, pilvet, auringon, tuntee pienesti hivelevän tuulen kaulalla. Kokonaan pilviset päivät eivät ole kivoja, mutta taivas on kaunein pilvien sekä auringon kanssa, kun se kontrastisoituu.


Luonnonkiharuus. Punainen väri haalistuu nopeasti, mutta eipä haittaa. Pitäisi kyllä kestovärjätä ripset ja kulmat. Ei vain ole kokemusta sellaisesta. Tietääkö joku jotain hyvää Helsingissä?


Eilen minun piti vain hakea kaupasta hunajamuroja. Menin Kamppiin niitä varten, kun kahdesta lähikaupasta ei löytynyt yhtään hunajamuropakettia. Ei tosin maistunut niin hyvältä hunaja-cheeriosit, mitä ne ovat ennen maistuneet, onkohan niidenkin reseptiä muutettu. Harmi. Ostin samalla K-Kampista irtokarkkeja, vaikkei pitänyt, mutta ne olivat alle viiden euron kilotarjouksessa, joten miten kävikään, kun ajattelin, että onhan ne ihan eri karkkeja kuin lähikaupoissa. Oi voi. Pitää oikeasti päästä tästä sokerikoukusta irti. Se pitää niin vahvasti otteessaan.


Toivottavasti se onnistuu näillä. Aiemmin tällä viikolla tilasin hyvinvoinnin verkkokaupasta tuotteita, joilla saisin pontta treeneihin ja tästä riittänee muutamaksi kuukaudeksi varantoja. Eipä tarvitse syödä suklaata tai karkkia, kun on niin herkut proteiinijuomat.

Eilen sain viestin, että paketti on haettavissa pakettiautomaatista, vaikka tein tilauksen aiemmin tällä viikolla. Todella nopea toimitus, olin niin iloinen, että oltuani kahden vaiheilla väsymyksen ja salin kanssa meninkin salille. En kyllä saanut juotua proteiinijuomia avattuani paketin vasta kotona ja syötyäni karkkia ei tehnyt enää mieli mitään makeaa. Makea on kyllä houkutellut monesti tällä viikolla. Bussissa istuessanikin matkalla yhtenä aamuna töihin takanani istuva poika söi suklaakeksejä ja haistoin sen suklaan. Voi että! Alkoi niin tehdä mieli suklaata ja se suklaan tuoksu jäi mieleeni pyörimään koko työpäivän ajaksi. Nyt kuitenkin tekee mieli käydä entistä enemmän salilla jopa pyöräilyn lisäksi.

Aion lopettaa ylimääräisen sokerin syönnin, kun en haluaisi sitä syödä. Yhtenäkin päivänä ei ollenkaan tehnyt edes mieli makeaa, mutta sitten kaveri tuli kylään pelailemaan ja toi herkkuja mukanaan, enkä voinut kieltäytyä, kun siinäkin haistoin suklaan. Taisi olla samana päivänä.

Mutta mitä tämä kertomani hyvinvoinnin paketti sisälsikään:

Fast natural proteiini lakritsi
Fast Natural Proteiini on vain luonnon ainesosia sekä korkealaatuista suomalaista heraproteiinia sisältävä proteiinijauhe. Se sisältää vain kolmea ainesosaa; Kuusamon Juuston heraproteiinia, lakritsijauhetta sekä Stevia-kasvista peräisin olevaa makeutusainetta. Ei mitään ylimääräistä. Jauheen heraproteiini tulee puhtaasta pohjoisen lehmien maidosta, Kuusamon alueelta.

Leader Whey Protein Suklaa-karamelli - proteiinijauhe

Fast Protein Smoothie Mix Kookos-Ananas  
Fast Protein Smoothie Mix on vähälaktoosinen ja -sokerinen proteiinijuomajauhe, joka sopii niin lisäproteiiniksi, välipalaksi kuin treenin jälkeen nautittavaksikin. Saat siitä maitoon sekoittamalla kätevästi hyvänmakuisen proteiinismoothien. Protein Smoothie Mix sisältää myös runsaasti kalsiumia.

Leader Whey Protein Valkosuklaa - proteiinijauhe

Voimaruoka 360 Wholefood Vanilja
Voimaruoka 360 Wholefood on monipuolinen, heraproteiinia sisältävä superfood-sekoitus.
Voimaruoka 360 Wholefood sopii koko perheelle korvaamaan tai täydentämään päivän aterioita luonnonmukaisesti ja helposti. Soveltuu nautittavaksi sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna tai osana ruuanlaittoa.

Fast Protein Pancake Mix Banaani-Toffee
Nopea sekä helppokäyttöinen Fast Protein Pancake Mix on runsaasti laadukasta proteiinia sisältävä vähälaktoosinen ja vähäsokerinen pannukakkujauhe. Runsaskuituisen Protein Pancake Mixin kaikki raaka-aineet ovat luontaisia, ravintorikkaita ainesosia, kuten jauhettua kauraa ja kananmunaa, jotka sisältävät muun muassa runsaasti kuitua ja hyviä rasvoja.
Lihaskudosta säilyttävät herkulliset proteiinipannukakut syntyvät kädenkäänteessä sekoittamalla jauhe maitoon ja paistamalla taikina pannulla kullanruskeiksi ravintotiheiksi pannukakuiksi. Voit nauttia proteiinipannukakkuja esimerkiksi helppona, ravinteikkaana ja maukkaana aamu- tai välipalana.

Puls Bar Energy Suklaa-Kookos  
Puls Bar Energy Suklaa-Kookos on herkullinen, gluteeniton energiapatukka. Sisältää aitoa kookosta.

Fast Pudding Suklaa
Fast Pudding on runsaasti laadukasta proteiinia sisältävä, vähäsokerinen vanukasjauhe herkutteluun tai välipalan proteiinilähteeksi.
Fast Pudding koostuu lähes ainoastaan lihaksille hyödyllisestä maitoproteiinista sekä ravintokuidusta. Herkullinen runsasproteiininen vanukas syntyy helposti sekoittamalla jauhe kylmään maitoon ja antamalla seoksen sakeutua muutaman minuutin.

Coffee Pixels Kahvipatukka Cascara
Coffee Pixels Kahvipatukka on helppo ottaa mukaan ja valmis nautittavaksi missä tahansa oletkin. Vaikka tuote näyttää suklaalta ja sulaa kuin suklaa, se on valmistettu kokonaisista kahvipavuista ja ravinteikkaista kahvimarjoista (cascara).
Tuotteessa on yhtä espressoannosta vastaava määrä kofeiinia (50 mg). Tästä syystä Coffee Pixels antaa sinulle luonnollista lisäpotkua silloin, kun kaipaat hieman ylimääräistä energiaa!!
Koska tuotteen sisältämä kofeiini imeytyy hitaammin, sen vaikutukset ovat pehmeämpiä ja pitkäkestoisempia. Tämä tarjoaa fiksun tavan pysyä valppaana, energisenä ja keskittyneenä.

Vivani Luomu Maitosuklaapatukka Kermakaramelli 
Clipper Kaakaojuomajauhe
 
Khoisan Tea Luomu Mansikkakermatee 
Tämän teen kermainen mansikanmaku kelpaa kaikille. Hedelmäinen sekoitus kukkien terälehtiä ja herkullisia hedelmäpaloja. Kofeiiniton.
Mansikkaisesta teestä voit tehdä myös jääteetä, kun kuuma tee ei tunnu sopivalta. Ei sisällä maunkorostajia tai säilöntäaineita.

Khoisan Tea Luomu Rooibos Lakritsi -tee
Lakritsijuuri tuo rooibosteehen rikkaampaa ja mielenkiintoisempaa makua. Luontaisesti kofeiiniton.
Eteläafrikkalaista rooibosta juodaan paljon sen kotimaassa. Kofeiiniton rooibostee sopii rauhoittamaan mieltä mihin aikaan päivästä tahansa. Rooibostee kannattaa nauttia ajan kanssa ja samalla jalkoja lepuuttaen.

Clipper Luomu Vihreä Aloe Vera tee
Clipper Luomu Vihreä Aloe Vera tee on kevyt ja virkistävä aloe veran ja sitruunan makuinen Reilun kaupan tee. 
 
Clipper Luomu Metsämarja tee
Clipper Luomu Metsämarja tee on hedelmäinen ja rikkaan tuoksuinen, luontaisesti kofeiiniton yrttitee
Sana-sol Monivitamiini
Sana-sol Monivitamiini on päivittäinen vitamiinilisä yhdessä hyvänmakuisessa nieltävässä tabletissa. Sana-sol Monivitamiini-kivennäisainevalmiste sisältää 11 vitamiinia ja 9 kivennäisainetta, jotka tekevät hyvää koko keholle. 

Dexal Whey+Collagen Proteiinijauhe Suklaapirtelö 
Dexal Whey + Collagen on sekoitus heraproteiinia ja tukikudoksille tärkeää kollageeniproteiinia. Premium-proteiini järkevään hintaan! Gluteeniton. Hera- ja kollageeniproteiinijauheeseen on lisätty C-vitamiinia. Jauhe on vähälaktoosinen.
Dexal Whey+Collagen proteiinit voittavat muut proteiinit niin maussa kuin koostumuksessa. Kollageenia ei useimmista proteiinijauheista löydy. Tässä proteiinijauheessa on 80 % heraa ja 20 % kollageenia.
Dexal Whey+Collagen sopii urheilijoille, kuntoilijoille ja kaikille terveydestään huolehtiville. Proteiinijauhetta voi käyttää sekä ennen harjoittelua että harjoittelun jälkeen. Proteiinijauhe sopii hyvin myös aamupalalle, sillä sitä voidaan sekoittaa esimerkiksi smoothieen, puuroon ja jogurttiin lisäämään ruoan proteiinipitoisuutta.
Heraproteiini on laadukas ja nopeasti imeytyvä proteiininlähde. Kollageeniproteiini on puolestaan tärkeä rakennusaine tukikudoksille ja luustolle. Kollageenin luonnollinen muodostuminen kehossa vähenee iän myötä.

Puhdas+ Collagen Raakasuklaapatukka Hasselpähkinä
Kollageenia sisältävä raakasuklaa. Yksi patukka sisältää 2,5 g kollageenia ja vähintään 73 % kaakaota. Hasselpähkinänmakuinen.
Kollageeni muodostaa 30 % ihmisen elimistön proteiinista ja sitä löytyy erityisesti ihosta. Noin 25 vuoden iässä elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa uutta kollageenia.

Omegat 3-6-7-9 
Omegat on omega-ryhmän rasvahappojen monipuolisin lähde. Se sisältää näiden rasvahappojen koko kirjon: omega -3, -6, -7 ja -9. Sen omega-6 rasvahapoista suurin osa on terveysvaikutteista GLA-rasvahappoa.
Ihmisen elimistö ei pysty itse valmistamaan omega-sarjan rasvahappoja. Siksi niitä kutsutaankin välttämättömiksi rasvahapoiksi, joita meidän on saatava riittävästi ruokavaliosta, jotta elimistömme toimii moitteetta.
Monipuolisesta ruokavaliosta näitä onkin mahdollista saada, mutta kiire, epäsäännölliset elämäntavat, sairaudet ja yliherkkyydet voivat rajoittaa rasvahappojen saantia.
Jokaisella omega-rasvahapolla on elimistössämme omat tehtävänsä ja sillä on tärkeää muistaa ettei pelkkä omega-3:n saanti riitä. Hyvien rasvahappojen tasapaino on tärkeää ja sillä Omegat 3-6-7-9 valmiste onkin erinomainen vaihtoehto turvaamaan niiden saantia.

Clipper Luomu Rise & Shine tee
Clipper Luomu Rise & Shine tee on kuin aamuaurinko teekupissa. Tämä jännittävä ja piristävä sitruunainen yrttiuute saa olosi virkeäksi, jopa niinä uneliaimpina aamuina.



Piti laittaa vain pakkauksesta tavarat kaappiin, mutta sitten päätinkin siivota koko keittiön ja vaihtaa tavaroiden paikkoja hyllyillä. Siinä kului pari tuntia. Ja kun tätä blogia olen tehnyt, niin kirjastokin on mennyt jo kiinni, vaikka piti siellä käydä tänään lukemassa tällä viikolla tulleet uusimmat lehdet. Jospa kaupan kautta salille.

Hellan yläpuolisesta kaapista tuli täysin tee- ja kaakaokaappi. Mausteet menivät sinne, missä ennen olivat kahvitarpeet ja öljyt. Samalle hyllylle lääketarpeet. Öljyt menivät jääkaappiin.

Laitan tarvetavarat alemmas, että ovat aina saatavilla, eikä mitään epämääräistä näkyisi missään. Heitän kaikki kertyneet muovi- ja lasikipot kierrätykseen. Sanon kahvinkeittimellekin heipat. Löytää uuden elämän jonkun toisen kodista. Heitän pois kaiken, mitä en käytä tai tarvitse. Kaapissa lojuvat vaatepussitkin vien vaatekeräykseen. Minimalismi ja siisteys on ihanaa!


Laitoin teepurkeistakin kaikkien vajaiden pakettien nimetyt ja päällystetyt teepussit samaan pakettiin, niin sai heitettyä kolme pakettia kierrätykseen. Tai kaksi Pukkan teepakkausta säilytin näiden ihanien kuvioiden ja tekstien takia, mitä löytyy paketin sisältä, kun sen avaa. Ajattelin tehdä tästä ja siitä toisesta uuden pienen taideprojektini. Tekemistä löytyy.

Ihanaa aurinkoista viikonloppua! Onneksi aurinko paistaa yli kuuteen, niin ehtii vielä nauttia siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...