lauantai 5. toukokuuta 2018

Vapun jälkeen


Morning glow on Sunday. Niin monta kuvaa, etten jaksa kirjoittaa. Matkalla Vantaan Ikeaan. Kaveri on kipeä, ni pitää pitää omaa hauskaa tai portailla joka välissä. Mietin jaksanko olla siellä 50 min vai 2h50min. Kuulemma iso paikka.  En ole ennen ollut.


Kokeilin Hyvinvoinnilta tullutta Clipperin kaakaota ja oli ihan mukiin menevää. Siinä oli ohje, jota noudatin, mutta silti pitäisi varmaan kikkailla oman maun ja kokemuksen mukaan. Ja kun alkuvaihe pitää oikeasti sekoittaa hyvin pieneen tilkkaan kylmää vettä ja päälle kasvettava vesi pitää olla kiehuvaa, ettei ehdi jäähtyä ennen juomista.





Sunnuntai meni pitkälti Turussa, kun tein lauantai-iltana ex tempore - ratkaisun lähteä katsomaan isän tanssiesitystä. Näin samalla reissulla perhettä, sukuisia ja pari muuta tuttua. Matkateetä mukissa. 

On ollut yllättävän helppo luopua kahvista, kun sitä ei vain tee mieli, kun kahvi ei enää omaan suuhun maistu hyvältä ainakaan tällä hetkellä. Ehkä joskus tulevaisuudessa. Nyt tee on oikein precis ja sitä on paljon erilaisia. Hyvä hankkia vain makuja, joista oikeasti tykkää. Ja teellä on terveyshyötyjä, vähän erilaisia kuin kahvilla, mutta tuntuu teen kanssa tasapainoisemmalta tämä elämä. Kahvista luopumisen ja proteiinin lisäämisen yhteydessä on myös alkanut tehdä vähemmän mieli makeaa, mikä on tosi hyvä.

Matkalla satoi mutta esityksen jälkeen paistoi ihana sateen jälkeinen aurinko! Olin vasta yhdeksän klo illalla kotona ja sitten alkoikin työviikko jälleen.





Matkakuvia Turusta Helsinkiin. Ihan jees reissu muuten, mutta pylly ei oikein tykkää neljän tunnin istumisesta samana päivänä.


Vappendal-naama. Kävin parilla kaverin ja kaverin kaverien kanssa lähellä kotiani. Siellä tietovisailtiin, höpötettiin ja olin yhdeltätoista nukkumassa. 


Vappupäivänä oli suunnitelmissa vähän shoppailla Isossa Omenassa. Otin kaverin mukaan. Mikään muu paikka ei kuitenkaan ollut auki kuin Prisma, Citymarket, pari pikaruokaravintolaa ja kahvilaa. Kävimme Coffee Housessa syömässä överimakeaa ja kahville sanoin jälleen hyi. Olisi riittänyt muutama lusikallinen kermavaahtoa ja tee. Kummallista.


Shaker-pullo, jonka joku päivä hänkin.


Menimme Citymarketiin, minne oli myös alunperin tarkoitus mennä. Hankin sieltä sukat, uudet työkengät ja ruokaa.


Ihana etanainen.


Vapun jälkeen kävin Itiksessä pyörimässä ja viimein Gigantista löysin uuden lompakkokuoren puhelimelleni, kun vanha alkoi hajota liitoksistaan. Olisin halunnut vaaleanpunaisen, mutta sellaista ei tälle mallille ollut, joten otin mustan ja laitoin siihen perhostarroja lisäämään värikkyyttä.

Ostin myös uuden KaksPlus-lehden ja Vaiana-elokuvan. Tuli todettua, että PS4 sitten kun pyörittää blu-ray-levyjä, vaikka joku on väittänyt toisin.


Healthy groceries. Vadelmia, smoothieta, kauraleipää, porkkanoita, purkkaa, jogurtti, banaani. Uusi hammasharja ja tahna. Tuo Pepsodentin White now glossy chic maistuukin tosi hyvältä, niin sillä on ilo pestä harjata hampaat.



Päivän illallinen. Pitää syödä enemmän hedelmiä, marjoja ja kasviksia. Sekä proteiinia. Kunnon puhdasta ruokaa. Välttää vehnää ja vähentää sokeria.




Vanha mimimetsä vanhalla asuinseudullani, jota kaipaan. Pitäisi joku päivä mennä siihen isompaankin metsään. Oli aivan ihana muuttaessani Helsinkiin, kun metsä oli ihan vieressä ja siellä kävi aina lenkillä.


Yksi väsynyt torstai, kun piti vain kävellä Forumin läpi päädyin Cubukseen ja löysin pitkään etsimäni kananpojankeltaiden hupparin sekä pitkähihaisen mustan peruspaidan sekä kukkapaidan. Olisin halunnut vetoketjullista huppari, mutta pidän tästäkin aivan ylipaljon. Huomasin että tämä pitää kyllä pestä kerran erillään muista vaatteista, kun irtoaa hötöä.



En ole pariin kertaan muistanut kaupasta ostaa puurohiutaleita, mutta onneksi oli tämä proteiinipannarijauhe kaapissa, niin pyöräytin tänä aamuna mehun kaveriksi protskupannukakkuja. Oli ihan jees mutta tykkään panaanibannareista enemmän. Näiden kanssa pitää olla poistettaessa varovainen, kun kypsyvät tosi nopeasti, ettei pala. Ja muistaa käyttää lusikkaa kookosöljyä ottaessa, ettei liikahda lattialle niin kuin asianosaiselle kävi. Onkohan kookosöljy hyvä lattiankiillotusaine?

Olen alkanut kuunnella katsomani espanjalaisen telenovelan lisäksi espanjalaista musiikkia. Sitä on mukava kuunnella. Ajattelin, että voisi alkaa opetella espanjaa. Se tuntuu helpommalta kieleltä kuin ranska ja saksa. Pitäisikö mennä työväenkurssille vai kansalaisopistoon? Mitä eroa niillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...