perjantai 30. maaliskuuta 2018

Aurinkoisia kevätpäiviä



Lumi alkanut sulamaan.


Vaikka talvi meinaa tulla välillä takaisin.






Stockmannin XS:ssä on ihania leluja.


Tuli maistettua sushiakin ensimmäistä kertaa ikinä. Oli osittain hyvääkin. Uudenlainen jännä maku ja erikoinen suutuntuma. Vaatii kyllä totuttelemista, jos yrittäisi joskus uudestaan.

Pääsiäisloma. Heräsin kuudelta. Taas tähän päivään, enkä 20 vuotta sitten tai toiseen rinnakkaistodellisuuteen. Olin käynyt vähän yli puolenyön todella väsyneenä nukkumaan ja ajattelin, että voin nukkua niin pitkään kuin haluaisin, mutta aivot olivat eri mieltä. Jospa ottaisin päiväunet myöhemmin.

Selasin hetken kuvia instagramista, kunnes nousin laittamaan porot ja veden kahvinkeittimeen. Napsaisin päälle. Mittasin hiutaleet, kaurajuoman ja veden puurokuppiin. Laitoin mikroon. Pesin astiat. Odotin, että puuro jäähtyisi. Yksi syy, miksi olen arkiaamuisin nälkäinen ja miksi melkein joka kerta meinaan myöhästyä bussista. Koska puuro viilenee hitaasti, vaikka sinne sekoittaisikin voisilmän. Joskus sekoitin mehukeittoa ja raejuustoa. Oli liian tuhti annos aamulla mahalle, vaikka liian vähällä ravinnolla aamuisin maha ja mieli alkaa känkkäröimään.

Aloin katsella uutta nuortensarjaa Netflixistä. Se oli ihan viihdyttävä. Joskus vain mietin, ketä kettu tekstittää sarjoja ja elokuvia, kun jotkut suomennokset ovat päin prinkkalaa. Pitäisi mennä itse suomentamaan, että menisi kaikki sanat oikein. Ilman kirosanoja, mitä siellä myöskin nykyään on. Nykysuomen kaksi tehostesanaa eli kirosanaa, jätän mainitsematta.
Puuroni syötyä ja kahvini juotua - kauramaidolla tottakai - odotin, että kello tuli yksitoista (pelailin jotain Snoopy-peliäkin välissä ja kirosin, kun yksi sovellus ei jaksanut toimia) ja aloin pukea vaatteita. Etsin kaapista lenkkarit, vaihdoin niihin nauhat, laitoin kuulokkeet korvaan, Bookbeatin kännykästä päälle ja aloin kuunnella Eve Hietamiehen Hammaskeijua. Aurinkolasit päähän. Otin laukkuun mukaan mustan hihattoman paidankin siltä varalta, jos käväisisin salilla. Tosin jossain vaiheessa matkaa huomasin, ettei ole lukkoa mukana. Tuli tosin käveltyä senkin edestä. Kävelin S-marketin kautta: ostin jäätelöä, suklaapatukan, croissantin, pari pillimehua sekä pienen  happy joe - siiderin. Olisin halunnut vaalean oluen, muttei ollut tullut korkinavaajaa mukaan.

Kävelin croissantia puputtaen ja jäätelöä syöden Tervasaareen. Nautin ihanasta lämmittävästä auringonpaisteesta vaikkakin ohuet sormikkaat täytyi olla kädessä, muuten kädet olisivat kylmettyneet. Muttei enää paksumpia hanskoja siihen päälle. Ilma on ollut erikoinen tänä keväänä, mutta toivotaan, että se pysyy nyt plussan puolella ja sulattaa loputkin lumet pois. Tulisi se kauan odotettu kevät. Liian pitkän talven jälkeen.

Tervasaaressa kuuntelin koirien haukkumista koirapuistossa. Koiralla oli kuonokoppa, haukkui ohikulkevalle koiralle, joka mieltyi omistajien rapsutuksista ja paijauksista läheisellä penkillä. Varmasti sillekin olisi hellimiset kelvanneet.

Istahdin hetken kuvattuani maisemaa penkille, avasin siiderin, kuuntelin Hammaskeijua. Katselin maisemaa, ihmettelin siiderin puolessa välissä, että miksi hitossa olin ostanut sen siiderin ja suklaapatukan. Vähempikin olisi riittänyt. Pitää vahvistaa mieltä, kertoa ettei se tarvitse sellaisia. En välttämättä olisi ostanutkaan, jos olisi ollut seuraa. Lohturuokaa, ruoista katalin. Ei niitä nautittuja aineita voi peruuttaakaan, pitää yrittää vain olla ensi kerralla järkevämpi ja kertoa itselleen, ettei tarvitse kaikkea, mitä tekee mieli. Ostaisi porkkanan sen sijaan. Olen muutenkin viime aikoina nauttinut ihan liikaa herkkuja. Ihan liikaa.Olen sentään palannut salille. Haluaisin kiinteytyä ja tiedän, että silloin pitäisi lopettaa herkuttelu. Tai syödä jotain muuta herkkuna.

Tervasaaren jälkeen kävelin Tapulikaupungin suulle, Kauppatorin ohi, mutta käännyinkin Sofiankadulle nähtyäni kirkon. Hyppäsin seiskaratikkaan ja matkustin takaisin kotiin.

Tämän päivän kuvia.











Kolme seuraavaa päivää vielä vapaita lekottelua varten. Jospa sitä jotain keksii. Tapaa ystäviä, käy salilla ja lenkillä. Rentoutuu ja nauttii auringosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...