lauantai 3. helmikuuta 2018

Diipadaapa kuulumisia.

Ei ole häpeä olla köyhä. Valitettavasti olen joutunut kuulemaan tuon lauseen ilman eitä. Silloin vain huokaisin syvään mielessä. Miten ihmiset saisi muuttamaan ajattelutapaansa? En pidä ihmisistä, jotka mässäilevät rahallisella omaisuudellaan - juuri heidän pitäisi auttaa vähempiosaisia. "Köyhä" ihminen tulee toimeen vähemmällä, eikä välttämättä edes halua enempää. He oppivat arvostamaan erilaisia asioita, empaattisiksi ja iloitsemaan enemmän pienistä asioista. Sitäpaitsi kaikkein arvokkaimmat asiat maailmassa eivät ole rahalla mitattavissa. Se ei silti tarkoita, ettei köyhäkin haluaisi omaisuutta ja maallista mammonaa. (Muisto vuodelta 2013)

Kuva Ruissalosta 2013

Mitä tästä viikosta kertoisi. En tiedä, kertoisinko mitään.
Salilla käyn lähes joka päivä, on hyvä tuntea olonsa vahvaksi ja kykeneväksi. Kokeilin uutena juttuna TRX-nauhoja, joista kipeytyi ihanasti alavatsa ja tasapainolaudalla on hauska tehdä kyykkyjä. Mietin, hankkisinko tasapainolaudan myös kotiin (tai töihin! työkavereiden kanssa juteltiin aiemminkin päässäni pyörineestä ajatuksesta, että jospa vaikka kahvihuoneessa olisi muutama jumppaväline, niin voisi tauolla jumpata ja palata virkistyneenä tötehtävien pariin), vaikkei se olisikaan samanlainen.

Iltahassunaama ja proteiinijuomashaker-pullo. Rakastan uutta vaaleansinistä huppariani ja töissä kehuttiin myös tilaamaani vaaleanpunaista avonaista villapaitaa, joka on kyllä myöskin ihana. Keväällä voisin tehdäkin muutamia asupostauksia, jos vain löytyisi kuvaaja.

Tällä viikolla satoi ihan valtavasti lunta ja bussit eivät kulkeneet paitsi kulkivatkin oikeasti, ainakin se oma bussi. Kävelin silti eilen aamulla 3,5 kilometriä töihin ja käytin välissä lähijunaa, koska olin niin suunnitellut. Olisin niin toivonut viittä astetta pakkasta, koska olin ihan hikinen työpaikalle tullessani. Onneksi ei tarvinnut kävellä takaisin, koska kenkäni ja sukkani olivat inhottavat märän tuntuiset. Olisi pitänyt mennä ilmaiseen Heurekaan eilen, mutta milläs menet, jos mikään ei kulje. Kyllä joku päivä sinne Heurekaankin olisi kiva mennä, vaikka Kaarinassa pienenä asuessani luulin sen olevan paljon kauempana ja nyt se onkin tosi lähellä, enkä silti ole käynyt siellä kolmena vuotena, jotka olen jo Helsingissä asunut.



Yhtäkkiä kahvihuuruissa tuli keväinen mieli ja alkoi kaivata keväistä Turkua, aurajokea, tulppaaneja, narsisseja, Cafe artia ja varsinkin aurinkoa ☆ - 2017 ensimmäinen helmikuuta.


Katselin tässä aamulla vanhoja runojani, jotka haluaisin niin muille näyttää ja julkaista. Vaikka minusta ei koskaan tulisikaan hyvää kirjailijaa, kirjoittaisi mitään pitkiä romaaneja, kun en osaa enää niitä juuri lukeakaan, niin lyhyet mieleen tulevat runot voivat silti olla minun juttuni. Ja ihan harrastusmielessä sitten joskus kun on isompi asunto, niin hankin maalaustelineen ja maalit, pensselit, kankaat sun muut.

"Juuri niin kuin sinä säteilet, 

juuri sellainen taito sinulla on
saada muutkin säteilemään kanssasi"

- 2013

Yhtenä aamuna heräsin neljältä, 3-5 tuntia nukkuneena. Yli tunti ennen kellonsoittoa. Olin hyvin pirteä töissä, kunnes kello alkoi lähestyä kahta, jolloin olo oli kuin sokerilaskuhumalassa: väsynyt ja vähän äreähkö. Pääsin lähtemään kotiin, kävin kaupan kautta, meinasin käydä salilla, mutta salin pukuhuoneessa ajattelin, ettei todellakaan ole sali-intoa niin vähillä yöunilla jo 11h valvoneena. Menin kotio, söin ja vedin peiton korviin. Eipä tullut uni, mutta pieni pimeässä olo auttoi vähäsen. Nukkumaan meinasin mennä seuraavaksi heti, kun alkaisi väsyttämään, mutta iski iltapirteys, joten 19h valvomisen jälkeen menin nukkumaan. On sitä valvottu enemmänkin.

Tänään aamuyöllä ystäväni kertoi saapuneensa Helsinkiin. On nyt nukkumassa jossain, mutta tapaamme tänään pitkästä aikaa. Ehkä menemme kahvilaan tai ajelulle. Mukavaa molemmat, kunhan saa turista kuulumisia ja höpötellä ihan muuten vain.


Ihanaa lauantaita ja viikonloppua! Toivotaan, että aurinko tulee esiin :)

P.S. Mämmi on saapunut kauppoihin. Kahden kuukauden kuluttua vai kolmen on pääsiäinen. Rakastan kevättä ihan mielettömästi!



Muista aina,
että sinä olet ihme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Löytöjä, inspiroitumista ja herkuttelua

Tuntuu, että viime postauksesta on kolme viikkoa, vaikka siitä on hädin tuskin kahtakaan viikkoa. Sanotaanko siis, että pari viime viikkoa o...