maanantai 19. helmikuuta 2018

Kevät mielessä

 Maisema kotimatkalla bussin ikkunasta.

Joskus on vain ihanaa olla kotona! Voi pukeutua kotivällyihin ja herkutella ruoan jälkeen irtokarkeilla ja kahvilla kirjoitellen ja pelaten uutta kivaa peliä, jonka kävi ostamassa töiden jälkeen, vaikka piti käydä salilla. Jospa sitten huomenna kävisi treenaamassa ja tänään tekisi kotitreenin. Nyt pitää palautua viikonlopusta.

Myöhemmin syöminkien jälkeen vielä pyykkäystä ja hemmottelen hiuksia hiusnaamiolla jospa siitä virkoaisivat ja kostuisivat, vaikka tekisi mieli vain ajaa ne pois, kun ovat aina sikin sokin.

No nih. Nyt on vedetty karkkiöverit, niin on hyvä jatkaa kahvilla (ja vihdoin hankin kotiinkin Oatlyn Kaffeta!) sekä vedellä katsellen leffaa ja odotellen pyykkivuoroa. Sen jälkeen voisi vielä siivoilla ja pelata uutta peliä. Mennä hymy huulilla nukkumaan vain koska vapaa ilta ja koti :)

Ja tänään paistanut aurinko, vaikka olikin aika kylmä ulkona. Lähestyvä kevään tulokin hymyilyttää. Tänään kaupassa huomasin, että pääsiäismunat ovat tulleet kauppoihin ja niitä on valtavasti! Siinä taas ajattelin, että jos olisin miljonääri, niin ostaisin töihin aina juhla-aikoina jotain kivaa työkavereille, kuten pääsiäisenä koristaisin kahvihuoneen pöydän höyhenillä, kukkasilla ja munakoreilla, joissa yhdessä olisi pääsiäiskarkkeja ja toisessa olisi minisuklaamunia. Jokaiselle ostaisin oman suklaamunan. Ja olisi ihana koristella koko paikka pääsiäistunnelmaan. Pääsiäinen on ollut minulle aina ehkä jopa tärkeämpi kuin joulu, sellainen pirteä, iloinen kevään alun aika, jolloin aurinko paistaa ikkunan läpi ja lämmittää varpaita.








Nämä kuvat ovat vähän ennen ystävänpäivää otettu. Ihania suklaita, sydämiä ja raikasta heleää kevätmuotia. I love it! Olisipa ihanaa uudistaa vaatekaappia.






Söpösiä pehmoleluja leluosastolla <3


Ihana kevätmallisto vai alkukevään. Anyway. Taitaa olla Pentikin ellei Vallilan .


Kukkia <3


Pääsiäispupusia <3








Olin viikonlopun Turussa, kuten aiemmin jo mainitsinkin. En aio kertoa siitä paljoa. Jotkin asiat menivät ihan nappiin ja toiset asiat taas eivät sujuneet suunnitelmien mukaan ja oli ihan ressu olo tultuani eilen illalla takaisin kotiin, kun olisin halunnut tavata ihmisen, joka ei voinutkaan tavata.


Yksi Turun ihanista plussapuolista oli, että varsinkin eilen paistoi ihana sunnuntain talviaurinko, joka kieli kevään tulosta. Ollaan niin lähellä jo lumien sulamista, vaikka pakkanen onkin noussut eilisestä tähän päivään harppauksella. Ei se silti mitään haittaa. Tänäänkin paistoi aurinko ja rakastan jokaista hetkeä, jolloin aurinko paistaa. Ja myös niitä hetkiä, kun aurinko onkin pilvien takana piilossa, mutta mielessä paistaa aurinko.





Aurajoki <3


Nautin sunnuntai"brunssin" eli myöhäisen aamiaisen kahvilassa, jossa en ollut käynyt ennen. Joskus ohimennen sen olemassaolon olen tiedostanut, mutta kun otin netistä selvää Fazerin kahvilasta Aurakatu 10:ssä oli se kuitenkin uusi asia. Siellä ei ollut brunssipöytää niin kuin Kluuvikadulla Helsingissä, enkä tiedä, olisiko Turun Stockmannin kahvilassa (joka on siis ilmeisesti myös Fazerin jonkin tiedon mukaan (ja mihin hittoon olivat sen alakerran pikkukahvioputiikin hävittäneet ärr")) ollut brunssipöytää. Brunssipöydät ovat aina ihania, vaikken kovin montaa ole kokenut. Joskus sitten.

Aurakatu 10 Fazerin kahvilassa sai kuitenkin aamiaisen joko kolmella valitsemallaan tuotteella tai kahdella valitsemallaan tuotteella. Luulin, että jälkiruokapulla kuuluu lisänä siihen, mutta se olikin yksi kolmeen valikoituvasta, vähän huonosti mainostettu "Turun fazer cafessa tarjolla aamuvarhaisesta aamiaista kaksi valinnaista tuotetta hintaan 10,50€ tai kolme valinnaista tuotetta 13,50€ aamiaisvalikoimastamme, hintaan sisältyy suodatinkahvi tai tee. Espressopohjainen juoma + 1€  ja herkullisia leivonnaisia." Itse sain siis tästä sellaisen kuvan, että jälkiruoka tulisi kaupan päälle. Tiedänpä ensi kerralla.

Otin siis erikoiskahvin eli latten, avokado-kananmuna-voileivän, chia-tuorepuuron sekä suklaisen muffinsipullan. Maha tuli aika täyteen siitä ja sitten äiti raahasi miut vielä Sokoksen kahvilaan syömään pullaa ja yritti saada minut ottamaan kahvia, teetä tai edes kaakaota, mutta ei vain mahtunut, enkä todellakaan pidä Tazza-kaakaon mausta.

Katselimme Sokoksella ihania huiveja, hattuja ja hajuvesiä (ostin kuivashampoon), kun olimme kirjastossa selanneet muutaman lehden. Tosi harmillista, että sieltä on hävinnyt kaksi lehteä, jotka siellä on ennen ollut, mutta sekin oli jollain lailla uudistunut.

Ja juuri ennen lähtöä käydessäni Stockmannin Herkussa tuntui, että oli tullut ihan outoon paikkaan. Se koko Herkku ei enää näyttänyt yhtään tutulta, mikä oli todella harmillista. Äiti tuli siis pitämään mulle seuraa Turkuun ennen kuin bussi lähti takaisin kohti Helsinkiä. Ja vaikka aika matelikin, niin se kulki tosi nopeasti. En ehtinyt nähdä yhtä ystäväänikään ja toinen ja kolmas ja neljäskin jäi tapaamatta. Jonain päivänä sitten.





Piipahdimme parissa vaateliikkeessä ja aivan ihanan ihanan ihanassa Finnmarin myymälässä!
Siellä myydään kaikkea herttaista ja suloista. Ostin pakkauksen vadelman tuoksuisia kynttilöitä piristämään, koska jo ennen bussin lähtöä vähän vaille neljän olin saanut viestin, joka oli saanut mieleni maahan. Nyt ne tuikkivat ja tuoksuvat Finnmarilta ostamassani kynttiläpidikkeessä, jossa on valkoisia lintuja. Sen ostin Espoon Ison Omenan Finnmarin myymälästä. Helsingissä ainakaan viime tiedon mukaan ei ole Finnmarin myymälää. Oli kyllä tosi ihana Myllyssäkin ollut putiikki, mikähän sen nimi olikaan. Äiti sanoi, että Finnmari muistutti Loviisan aittaa. Olisikohan Myllyssä ollut joku S:llä alkavan niminen, Saga tai jokin aivan ihana lahjatavara- ja sisustusliike.


Oli nopea kierros myymälässä, kun äiti sanoi odottavansa ulkopuolella, ettei kuluisi rahaa, mutta pysähdyin hetkeksi katselemaan tätä kaunista vaaleaa taulua. Kaiken lisäksi Finnmari on hyvin edullinen. Jospa tilaisi netistä, kävisi Isossa Omenassa tai menisi takaisin Turkuun ostostelemaan. Vähän vain vaikea kuljettaa oikein mitään Onnibussissa.

Nyt on jälleen uusi viikko ja tällä viikolla tuntuu siltä, ettei haluaisi huolehtia yhtään mistään.
Nyt pitää huolehtia kuitenkin pyykit pois pesutuvan koneesta ja vähän siivoilla. Laittaa ihanaa musiikkia päälle ja hiusnaamio suihkussa tukkaan. Jospa annan näiden olla päässä vielä hetken.


Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...