sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Kesän ensimmäinen viikko osa 1

Hola!

Aivan mahtavan ihana viikonloppu takana! Oikein kesäinen. Tämä sisältää niin paljon kuvia, että kirjoitan sen kahdessa osassa. Voi että se paikka, missä olin tänään *syvä huokaus ja hymy*.


Maanantain iltapala salin jälkeen. Tällä viikolla olen kolme kertaa ollut salilla ja muina päivinä kävellyt aika paljon. Kaksi päivää meni matkustamiseen, mutta kyllä silloinkin pääsi liikkumaan. Mutta voi että sitä oloa, kun saat itsesi vielä väsyneen työpäivän jälkeen salille, niin sen jälkeen suihkun jälkeinen olo sateisena päivänä on niin ihana, että tekee mieli mennä vain hapsumatolle makaamaan selälleen x-asentoon ja vetää suunpielet korviin.


Kotona minulla on kotiprojekteja. Tässä yksi niistä valmistui parissa päivässä. Tähän tarvitsin avuksi Alkon lehteä. Sain yhden toisen projektin mieleen töihin tuolta kadulta ja sekin näyttää ihanalta siellä työpaikan seinällä. Tässä on siis ihania adjektiiveja. Suomenkieli on niin monipuolinen ja täynnä mitä ihanimpia monimuotoisempia sanoja!



Tällä viikolla on tullut ostosteltua. Kävin ensin Stockmannilla ja löysin Foreon . Todella miellyttävä laite käyttää. Hankin kokeiluun matkaversion, kun Swiss Clinicin ihorulla jäi äidin luo, ja kokeilen, millaista tätä on käyttää ja hankin sitten "oikean version", jos tykästyn tähän. Tähän mennessä on ainakin miellyttävä käyttää, mutta toisessa osassa kerron vähän muutakin.

Kävin shoppailemassa myös Kampissa, vaikken löytänytkään rikkaimuria Gigantista, vaikka se yksi tietty oli siellä viimeksi, kun ostin rikkaimurin. Ostin kaikkea kivaa, pari uutta dödöäkin (josta toiseen kyllä ostamisen jälkeen petyin, koska se tuoksui paljon paremmalta kaupassa kuin kotona), mutta vaaleanpunakorkkinen Happyful on kyllä erittäin ihana.

Tulin kuitenkin ostostelun jälkeen hyvin surulliseksi. Vaikka kaupassa iloitsin ja innostuin mielenkiintoisista, tarpeellisista ja hauskoista tavaroista, niin ei ole ketään, kenelle niitä esitellä, jonka kanssa haistella ja maistella. On ihana, kun kotona odottaa joku ja saa höpöttää aina kun siltä tuntuu, eikä hiljaisuuskaan haittaisi, kun toinen vaan olisi lähellä ja läsnä. Tavarat eivät tee onnelliseksi. Ihmiset tekevät. Tarvitsen sitä toista ihmistä kotona. Olemassa.


Aamuisin on aikaa syödä hitaasti aamupala. Nykyään kahvin lisäksi syön normaalistin leipäpalan ja useimmiten siinä on kurkun ja leikkeleen lisäksi myös salaatinlehti ja paprikaa. Puuron tein ennen puoliksi maitoon ja puoliksi veteen, laitoin jogurttia päälle ja kahta eri lajia marjoja. Nyt kuitenkin olen ostanut soijajuomaa maidon sijaan ja kookoksen makuista soijajogurttia, kun aion kokeilla maidotonta, sokeritonta ja vehnätöntä ruokavaliota. Aloittaen ensi viikolla kunnolla.


Yhtenä aamuna sain bussia odotellessa torilla yhdeltä nuorelta naiselta maistiaiseksi Valion jogurttisen tuorepuuron makuna hedelmä-vilja. Oli kyllä todella hyvää ja aion ostaa kaupastakin. Tosi mukavaa, että toisinaan täällä Helsingin kaduilla on saanut maistella uusia tuotteita.

Lehdet ovat metsäretkeltämme. Työssäni on monia kivoja asioita ja yksi on se, että pääsee joka päivä ulos, säällä kuin säällä. Työpaikkani sijaitsee niin ihanassa paikassa, että metsä on kivenheiton päässä ja siellä on ihana käydä. Rakastan metsiä. Olen rakastanut metsiä lapsesta asti. 


Aamumaisemia.



Toinen kauppareissuni oli hyvin positiivinen kokemus. Pääsin käymään Cubuksessa ilman vessahätää ja hankin sieltä neljä vaatekappaletta: kuvassa näkyvän kesäisen arkimekon, rintaliivit, pitkän harmaan paidan ja ihanat kukalliset legginsit. Lisäksi ostin Bijou Brigittesta kolmet korvikset ja näistä vihreistä pidän superpaljon. Epähuomiossa nukahdin ne kerran korvissani, kun yleensä otan ne aina pois korvista, mutta eivät ne edes tunnu, että ne olisivat korvissa. Ja ne ovat niin kivat ja kauniit. Myös perhoset ja pöllöt ovat tosi kivat, mutten ole vielä käyttänyt niitä. Sallin itselleni kesävaatteiden ostostelun, kun en oikeasti ole moneen kuukauteen ostanut yhtäkään vaatekappaletta tai korvakorua itselleni - ainoastaan ruokaa ja hygieniatuotteita.



Näin kävi minulle perjantai-iltana. Perjantaina menin On the rocksiin katselemaan muutamaa bändiä ja join vähän olusta (ei kyllä sovi tuo alkoholi minulle ollenkaan). Oli mukavaa ja hauskaa. Sain ensimmäistä olusta juodessani mukavan puhelun yllättäen henkilöltä, josta en kuule kovin usein ja oli mukava rupatella. Sen jälkeen sain pelata biljardia, mutta toisenlaista, jossa piti pussittaa pallot numerojärjestyksessä. Sitten menin alas katselemaan bändejä ja tykkäsin parista bändistä paljon. Rokkipainotteista musiikkia. Jammailin siinä ja lipitin vettäkin, ettei tulisi kovin huono olo seuraavana päivänä niiden muutaman olusen lisäksi. Huomasin tykkääväni rokista erittäin paljon.

Jokin musiikki saattaa kuitenkin olla livenä pienessä paikassa kivemman kuuloista kuin kotona, siihen tunnelmaan jotenkin eläytyy. Yksi ystäväni kerran kysyi minulta, onko minulla aggressiota, kun tykkään kuunnella vihaista musiikkia. Kuuntelemani musiikki (rock-henkiset ja ultra bra-tyyliset sekä myös pop ja klassinen) eivät ole minusta vihaisia ollenkaan.
Huomasin kerran miettiväni tätä ja en aina edes kuule musiikin sanoja esim toisinaan rap-musiikkiakin kuunnellessani, vaan kuuntelen sitä musiikin rytmiä, bassoa, melodiaa, väriä ja tunnelmaa sanojen läpi, vaikka siinä puhuttaisi kuinka rumia sanoja tahansa (kyllä jotkin pakostakin kuulee) mutta aina niitä ei tule ajateltua. Joskus pystyy lähes näkemään, kun musiikki menee aaltoina ylös ja alas, tekee käännöksiä ihan kuin monta diagrammia päällekäin. Vaikea sitä on selittää, mutta toivottavasti joku ymmärtänee.

Illan päätyttyä päästyäni ulos ja nostaessani katseeni näin deja vu:n, kuvan suoraan unestani, joten mitä silloin pitäisi tehdä. Olla välittämättä vai mennä ottamaan selvää asiasta? Minä menin ottamaan selvää, olin utelias ja halusin tietää. Se oli positiivinen kokemus. Kävelin kotiin ja otin hienon yökuvan Hakaniemestä.


Seuraavana päivänä lauantaina meinasi tulla lähes kiirekin, kun kuivattelin tukkaa ja valmistauduin Turkuun lähtöä varten. Kävin K-Kampista vielä hakemassa vähän evästä matkalle ja hyppäsin Onnibussin kyytiin. Isä tuli hakemaan, kävimme vaihtamassa juhlavaatteet päälle ja lähdimme serkkuni valmistujaisjuhliin. Tuli oikein ihana aurinkoinen kesäinen päivä lauantaille, joka oli monien valmistumispäivä ja joillakin hääpäivänäkin. Onnittelut juhlijoille!




Tarjoilu oli hyvää, juhlat mukavat ja huomasin juhlakalulla olevan yllään Ted Bakerin mekon. Ted Bakerin tuotteita olen käynyt muutamaan otteeseen kuolaamassa Stockmannilla.







Miut pudotettiin takaisintulomatkalla Turkuun ja tottakai otin kameran esiin ja kuvasin kesäistä Turkua, kun kaikki puut olivat niin vihreinä että! Jopa roskakori maisemassa näytti hienolta, kun oli niin ihanan aurinkoista ja värikästä. 


Kävin kiertelemässä Hansassa kauppoja odotellessani. Ostin kolme tuotetta Ajno-lahjatavaraliikkeestä, mutta harmikseni kadotin pussin, jossa ne olivat. Kävin tänään kyselemässä ainokaisessa vaatekaupassa, jossa sen jälkeen kävin ja Hansan infostakin. Kukaan ei ollut tuonut pussukkaani. Harmitti kyllä. Tämänkin magneetin olin ostanut. Yhden kauniin kortin ystävälleni ja yhden itselleni. Menin tänään uudestaan ja ostin yhden niistä kolmesta tuotteesta, kortin ystävälleni, onneksi siellä oli vielä samanlainen. Magneetti sai jäädä ja itselleni ostamaani korttia ei ollut toista samanlaista.


Kävin pikapikaa yhden ystäväni kanssa kahvilla. Sen jälkeen kävin Bikbokissa lauantaina vaatteita sovittelemassa kuudesta seitsemään, kun nyt kesäaikana onneksi ovat seitsemään asti auki, ja ostin kaksi aivan ihastuttavaa pitkää ohutta villatakkia, hennon punaisen ja harmaan. En osannut päättää niiden kahden väliltä, kun olivat molemmat ihania, joten otin molemmat, kun olivat puoleen hintaan - voi käyttää erilaisten vaatteiden kanssa. Periaatteessa siis sain kaksi yhden hinnalla. Ostin myös aivan ihanan samettilippiksen. Kai tyttö saa puolen vuoden välein vähän vaatteita shoppailla.

 










Samana päivänä pääsin ajelulle ja vihdoin Halisten koskelle, johon olin jo muutamana viime Turku-visiitilläni halunnut mennä. Se koski oli minulle joskus arkipäiväinen näky, kun menin bussilla tai pyörällä ohi Turussa asuessa työpaikalleni. Otin siitä kuvia ja iloitsin todella paljon. Otin pari videotakin, mutta niitä en tähän laita. Iloitsin todella paljon sinne pääsystä. Aivan täydellistä. Vihreä on niin vihreää tällä hetkellä ja luonto niin valoisa, nauttikaamme siitä.

Illemmalla menin vielä isän luokse saunomaan piiitkästä aikaa ja sain apetta rinnan alle. Jeje! Sen jälkeen menin kissojen kanssa nukkumaan hyvät unet. Aamulla etsittiin ihan oikeasti kissojen kanssa kadonneita korviksiani, jotka onneksi löytyivät sohvan alta. Sunnuntain menoista seuraavassa osassa.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...