sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Pientä kevätsiivousta


 Eilen heräsin kahdeksan pintaan ja kuvasin auringon nousua.

Tänään kun tulin kotiin pitkän ulkoilun jälkeen kämpässä haisi eltaantuneelta. Piti jo eilen viedä roskat pois, mutta laskin ostoskassin ja repun lattialle, avasin parvekkeen oven ja otin roskat, pahvit ja lehdet mukaan ja lähdin heti viemään niitä pois. Takaisin tultuani laitoin kalakeiton mikroon, jonka huomasin olevan edellisen aterian jäljiltä kuin siellä olisi jotain räjähtänyt, joten pääsen myöhemmin tänään mikronputsaushommiin. Pitäisi alkaa syömään jotain muuta kuin mikroruokia, edes mikro ei tykkää niistä.

Sytytin vielä tuoksukynttilän ja sitten purkasin tavarat kassista, jonka laitoin uudeksi roskapussiksi. Hassua, että kun on ollut pidemmän aikaa ulkona, niin yhtäkkiä sisällä onkin kummallinen haju ja pitää vähän tuulettaa. Olisihan se toki hyvä joka päivä tuulettaa.

Eilen illalla ohjelmassa oli Zootropolis-leffa, punaviiniä ja jäätelöä hyvässä seurassa. Hassua, ettei yksin katsellessa tule mieleen niitä kaikkia piilomerkityksiä, mutta kyllähän se välillä vilisi piilomerkityksiä se leffa, joten varmasti moni muukin animaatio saattaa niitä vilistä. Asiat pitää joskus katsoa toiseen kertaan, että huomaa asiat, mitä ei ensimmäisellä kerralla huomannut. Olenkin katsellut nyt Netflixin omistaessa joitakin sarjoja uudestaan ja olo on välillä lähes valaistunut, kun näkee asiat eri tavoin kuin ennen. Pystyn siis katsomaan elokuvia kahdella eri tavalla, mutta useimmiten katson niitä vain viihdetarkoituksessa. Ajatella, että varsinkin lasten animaatiot saattavat sisältää piilomerkityksiä, jotka avautuvat vain aikuiselle, muttei välttämättä lapselle.

Jäätelöäkin on tullut tällä viikolla syötyä vähän liikaa, mutta ei se mitään. Välillä saa herkutella, eikä haittaa, vaikka saleilu on tällä viikolla jäänyt vähän vähemmälle. Ensi viikolla sitten taas sparraan. Viime viikolla tuli treenattua kuutena päivänä seitsemästä eli tuskin tämä kolme kertaa viikossa treenaaminen on niin suuri pudotus. Ja olenhan minä heilutellut kotona kahvakuulaa, lasketaanhan sekin ja pidemmät kävelylenkit ja jopa portaiden nousu lasketaan. Ihan hyvä, että kävelin tänään sen yhden metropysäkin välin, koska sitä ennen jalat alkoivat tuntua jo vähän kankeilta. Nyt ne ovat jälleen joustavat ja vetreät, hartiaseutu kyllä kaipaisi hierontaa - kovin monta kertaa metroportaita noustessa teki mieli laittaa päätä taaksepäin, jolloin se kivasti narisi takaisin paikoilleen. Tosin kotikahvakuulalla teen yhtä liikettä, mitä en tee salilla, koska en halua osua vahingossa toisiin treenaajiin painavalla esineellä, joten saattaahan silläkin olla vaikutusta jalkojen kankeuteen.

Eilen pesin aamupäivällä lakanapyykkiä ja muutamat pikkupöksyt siinä samalla. Perjantaina töistä kotiuduttua päätin vaihtaa kaikki lakanat aluslakanasta tyynyliinaan. Eilen siivosin vaatekaapista kaikki ylimääräiset vaatteet pois keräyskassiin, joita en aio enää käyttää ja myös pari lakanaa ja tyynyliinaa meni kassiin. Oli jo yksi keräyskassi odottamassa ja sain täyteen kaksi muuta. Heitin siis eilen kolme kassillista tekstiiliä kierrätyslaatikkoon, jospa joku toinen keksii niille parempaa käyttöä. Muutaman reikäisen tai selvästi virttyneen vaatteen heitin roskapussiin. Ei sellaisia voi laittaa kierrätykseen.

Mietin myös, olisiko kämpän siivottomuudella näppinsä pelissä, ettei jaksa käydä treenaamassakaan ja haluaa mussuttaa jäätelöä, mutta tuskinpa nyt sentään. En koe tunnontuskia jäätelön syömisestä. Lakanoita vaihtaessa tuli siivottua samalla koko kämppä ja siinäkin, kun siivoili vaatekaappia ja keräsi kaikki vaatteet lattialta. Tällä viikolla tiskit saivat olla muutaman päivän altaassa, mutta sitten eräs kerta odotellessani kahvia pesin ne pois alta ja nyt taas on uusia pestävänä. Pitäisihän ne varmaan joka päivä pestä, niin on aamuisin ihana herätä siististä kodista ja nähdä, ettei tiskialtaassakaan ole mitään. Tiskatessakin tulee siivottua samalla koko keittiö, koska jos yksi paikka on puhdas, niin ei muutkaan paikat voi olla likaisia. Siisti koti on vain niin ihana.

Rikkaimurikin on hyvä, kun vähän väliä saattaa tulla murusia ja pölyä, niin heti kun tulee tarve imuroida, niin sen voi vain ottaa tuosta nurkasta, missä se on esillä (mahtuuhan se myös kaappiin hyllylle) niin sitten surauttaa muruset pois ja yhtäkkiä onkin tarkistanut myös muut lävet ja välit, löytyykö pölyä tai murusia. Irtopölyyn se tehoaa, muttei kiinni olevaan, mutta rikkaimuri on niin pieni ja kätevä, kun ei tarvitse isompaa imuria rahdata kaapista esille (ja samalla kirota sitä, kun muita tavaroita tippuu imuria ottaessa). Rättiä (tai mikrokuituliinaa, mitä nyt kukin käyttää) tarvitaan esim. tasojen pyyhkimiseen pölystä. Sekin käy suitsait sukkelaan heti kun hommaan ryhtyy.

Tänään olin Kampissa vähän ikkunashoppailemassa, miettimässä kevät-vaatteita, kun oli kevätfiiliskin auringon paistaessa kivasti. Ehdin nauttimaan siitä ihanasta valopallosta myös ulkona.


Vaikka tykkääkin periaatteisen modernista puhtaasta tyylistä, niin ei tällainen pieni väriläiskä keittiössä haittaisi vaikka hedelmälautasena. Tähän taas yhdistyy haaveeni valkoisesta keittiösaarekkeesta/baarikeittiön tasosta.


En enää harrasta Indiskaa niin kuin joskus Turussa asuessani, koska en enää esimerkiksi pidä liiallisesta koriste-esineiden määrästä ja tykkään enemmän yksivärisestä (kuvioitukin on kiva riippuen täysin yhteydestä), mutta aina kevään tullessa jokin Indiskassa vetää puoleensa niin kuin nytkin. Ehtiihän kaupan tavarat vielä ainakin kertaalleen vaihtua ja tulla uusia tavaroita ainakin pääsiäisenä, mutta nyt jo on kiva katsella, mitä kaikkea ihanaa se putiikki pitää sisällään. Nämä ihanat tuoksukynttilät ovat toinen asia, mikä veti puoleensa (oli siellä myös aivan ihana kuosi mekossa, mutta sen etuosassa oli outo leikkaus) ja näiden tuoksut olivat aivan ihanat vanilja+joku pähkinä ja kookos+en muista. Nyt olevissa tuoksukynttilöissä on vielä joulu/talvituoksut sugar&spice ja baked apple, mutta onhan tuossa myös yksi vaniljan tuoksuinen, jota en paljoa polttele, koska se tuoksuttaa ilman polttamistakin. Olisi kuitenkin ihana saada joku suloisen raikas keväinen tuoksu kämppään ja muistaa välillä tuulettaa.




Vaatemietintöjä keväälle. Olen ajatellut, että tänä keväänä voisi olla selkeitä linjoja, mutta myös pirteitä pastellivärejä. Kävin Indiskan (huivit) lisäksi Kampin kakkoskerroksen Vero Modassa ja Monkiin kurkistin sisälle. Tällä hetkellä jostain syystä kiehtoo vaaleanpunainen ja musta. Pitäisi myös hankkia uusi valkoinen paita ja keltainenkin on ihana väri. Kaikki värit ovat ihania, riippuu vain, missä ne sijaitsevat eli mihin sopivat. Kaikilla on oma makunsa, vaikka tietystihän jotkut voivat "elää muodin mukaan", mikä on omasta mielestäni vähän hassu idea, koska voisi ostaa vain sellaisia vaatteita, mistä oikeasti tykkää. Oma vaatemaku on jokaisella persoonallinen.
Viime vuonna mietin tekonahkatakkia ja tänä vuonna vaaleanpunaista pitkää kevätkangastakkia. Saa nähdä, päätyykö jompaan kumpaan.



Olen ylistänyt Stockmannin monipuolisuutta ja ihanuutta, mutta toinen lempikauppani on ehdottomasti Kampin K-market, joka tarjoaa aivan älyttömän paljon erilaisia vaihtoehtoja ihan kaikesta, vaikkei sieltä välttämättä löydy juuri sitä saippuaa, jota kerran etsi, mutta muuten se on ihan täydellinen. Voisin melkein jopa väittää, että heviosaston tarjonta on monipuolisinta (tänäänkin mietin pitkää ruskeaa hedelmää) niin kuin myös lehtiosaston ja karkkiosaston tarjonta. Enemmän karkkeja on vain filmtowneissa. Ja suurin näkemäni luontaistuotepuoli, jollei mitään Ruohonjuurta lasketa ja erikoisruokavalioita, kuten gluteenitonta, on mietitty omalla osastollaan. Ihan vain välimainintana. Toki käytän eniten lähikauppaani ruokaostoksiin, mutta Kampin K-marketissa ja Stockmannin Herkussa käynti on aina yksi seikkailu.



Kalliomaisemia, kun käpyttelin ulkona ennen kuin menin kirjastoon lukemaan pari lehteä.

Kaikkea sitä oikeasti löytääkin.



Tämä rakennus näytti pimeässä paljon hienommalta, mutta Helsinki oikeasti vilisee mitä upeimpia rakennuksia, mutta tämänkin talon hienouden saisi kokonaan ikuistettua kameralle vain nousemalla Kallion kirkon katolle ja se ei taida olla mahdollista. Aion jonain päivänä kyllä löytää useimmat Helsingin hienoista rakennuksista.

Nyt rötväystä ja leffojen katselua.

~ Lilja Lumi

P.S. Ostin pari sitruuunaa kaupasta Johannan innoittamana Kaksi hyvää, mutta vain sitruunalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...