lauantai 14. tammikuuta 2017

Takaisin töihin




Lauantaina yhdentoista aikaan kaverini, jota en ole nähnyt pitkään aikaan, varmaan pariin vuoteen, otti yhteyttä ja kysyi, josko tavattaisiin kahden aikaan, kun hän on tulossa Helsinkiin. Asuu siis entisessä kotikaupungissani Turussa.

Otin matkamukiin kahvia mukaan ja lähdin Kamppiin, jonka edessä tapasimme. Kiersimme hetken kauppoja ja höpöttelimme kuin olisimme nähneet viimeksi pari kuukautta sitten. Hän kävi koittamassa housuja Carlingsissa, jonne itsekin ajattelin suunnata tänään. Toivottavasti siellä on vielä alennus käynnissä. Kävimme vielä Iguanassa syömässä, jossa en ollut ennen käynyt, ja massu tuli kyllä täyteen hyvästä ruoasta. Hyvästelimme, hän lähti piakkoin takaisin Turkuun ja mie menin käymään tutkimassa Stockmannin sisustusosastoa, josta harmikseni on hävinnyt Leonardo-sarja, josta todella tykkäsin. Onhan siellä toki laseja, joita on myös yhdessä kivassa kahvilassa, mutta kaipaan Leonardo-sarjaa, vaikken sitä koskaan ostanut, meinasin kyllä. Pitäisi ostaa uudet punaviinilasit, kun yksi meni rikki ja nyt on vain yksi jäljellä. Ostin eilen punaviiniäkin.

Kipeä selkä on varma merkki pitkästä nukkumisesta, luultavasti liian pitkästä. Heräsin pari vai kolme kertaa ennen kuin nousin kymmenen aikaan ylös. Ajattelin yhdessä yössä korvata viikon aikana tulleen univajeen. Ei tainnut olla kovin hyvä ajatus, mutten halunnut nousta ylös 6:40, koska silloin olisin väsynyt taas illalla, kun haluaisin olla virkeä.
Aamun ratoksi maksoin kaikki laskut pois alta ennen kuin menin keittämään kahvin ja puuron.


Tämän päivän aamiainen: Kaurapuuro maitoon ja veteen tehtynä sekä "kotitekoinen latte/cappuccino" alias munakahvi eli laitoin tehosekoittimeen yhden kananmunan, kahvin, teelusikallisen kookosöljyä ja tilkan maitoa ja surautin sekaisin. Nams!


Maanantaina alkoi jälleen työt kolmen viikon loman jälkeen. Unirytmi oli tietysti päin pyllyä, niin sunnuntai-iltana unen tulo kesti pitkään ja maanantaille oli siunaantunut aamuvuoro eli herätys oli viimeistään puoli kuudelta. Nukuin ehkä 3-4 tuntia. Kahvia mukiin ja bussiin ennen auringonnousua. Seuraavana yönä tosin tuli nukuttua kahdeksan tuntia ja sitä seuraavana seitsemän tuntia.

Torstain ja perjantain yönä tuli nukuttua pätkittäin ja herättyä 2-3 kertaa ennen seiskan herätystä, joten oli väsynyt päivä ja muutenkin kiukutti, vaikken yleensä perjantai 13. päivään uskokaan. Olin eilen kuitenkin oman elämäni Aku Ankka. Tosin torstainakin kiukutti, kun aamulla jatkuvasti tuuli riepotti huppua pois päästä ja yritti laittaa sitä takaisin samalla, kun kiitää mäkeä alas kahvimuki kädessä ja pari muutakin asiaa mm. kuulemma tämän maan hallituksen tekemä aivan älytön päätös, joka on heidän edukseen, eikä oikeasti hyvää tekevien puolella. Eilen aamulla sama juttu tuulen kanssa. Myöhästyin töistä sen takia, että tuli kahdet punaiset valot päin naamaa, jolloin bussi ehti mennä ihan nenän edestä. Odottelin vartin bussia, onneksi olin vain kymmenen minuuttia myöhässä. Muutenkin olen kiroillut mielessäni kahdelle asialle tällä viikolla.


Torstai-iltana olin niin äksyllä tuulella, että vaikka olin itseni kanssa sopinut, etten menisi sinä päivänä salille, vaan pitäisin välipäivän, niin seinien potkimisen sijaan tarvitsin kunnon hikirääkin, joten suuntasin salille. Ja sain kokeilla uusia postista tulleita Reebokin rebel - treenihousuja.

Kokeilin keskiviikkona uutta salia, kun se on työmatkan varrella. Siellä on myös hauska porraslaite ja ryhmätuntejakin, jos haluaa osallistua. Se on muutenkin siisti ja isompi kuin oma sali. Oli oikein virkistynyt olo siellä käytyä. Sinne voi mennä aina iltavuoropäivinä, kun ei jaksa kävellä lähimmälle salille.

Aiempaan palaten olen muutenkin hieman kömpelö luonteeltani joskus, mutta olen oppinut nauramaan itselleni, mitäpä pienelle kömpelyydelle tai hajamielisyydelle mahtaa. Aika usein kyllä tuntuu, että on hyvinkin terävällä päällä, mutta sattuuhan välillä kömmähdyksiä. Se on vain elämää.

Oli kyllä kivaa palata töihin ja nähdä ihania mussukoita. Olen saanut valtavasti haleja, vaikkeivat ne vastaakaan aikuisen halia, jollaista kyllä kaipaisin tällä hetkellä. Halipula.




Smoothien tekoa ja yhden päivän iltapala. Lisäsin siis viherpuuroon kiwin ja tammenlehtisalaatin, jota sittenkin löysin s-marketista. En kyllä ollenkaan näe, että hevi-osaston tuotteet olisivat halventuneett, vaikka sitä mainostetaankin. Enkä ole varma, että karkkivero olisi vieläkään poistettu. Edelleen samanhintaiset mässyt. Kyllä liian vähäinen uni vaikuttaa siihen, että on kärttyisällä päällä. En edelleenkään kaipaa sokeria, vaikka maistoinkin pari suklaapalaa ja kahvihuoneeseen tiistaina tuodusta juustokakusta pienen palan. Kaipaa vain hedelmien ja marjojen sokeria.

Tänään voisi käydä kirjastossa palauttamassa kirjoja ja salilla, vaikka pitäisi siellä housuostoksillakin käydä. No parasta laittaa töpinäksi. Eilen illalla tummensin hiuksia, kun oli tullut parilta kuukaudelta juurikasvua näkyviin. Nyt on taas hauska väri tukassa.

Kivaa viikonloppua!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...