lauantai 3. tammikuuta 2015

Tervetuloa 2015





Uusi on vuosi nimeltään 2015! Kuten kuvistakin voi nähdä, niin täällä o-li lunta, pakkasta ja mukava auringonpaiste. Nämä kivuudet löysin kameran muistikortilta, kun ulkoilin 29. ja 30. päivänä. Oikeastaan kaksi ensimmäistä kuvaa on siltä päivältä, kun ostin talvisaappaat ja luistimet. Yhden kerran kävimme koppuraisella (se oli vielä kesken) jäällä kokeilemassa uusia luistimia ja totesimme odottavamme parempia ja tasaisempia jäitä. Mutta mitäs sitten kävikään: kaunis lumimaisema hävisi ilman lämmetessä ja veden sataessa tips tips koko yön. Voi harmi ja kurjimus! Nyt kaikkialla on vain jäätä, hiekkaa eikä yhtään talvista. Toivoin pääseväni tänä talvena kovasti luistelemaan, kävelemään pakkasen narskuessa kenkien alla ja kokeilemaan laudalla laskemista. Ei siis todellakaan luovuta toivosta vaan sormet ja varpaat ristissä toivotaan lisää pakkasta ja lunta!!!

Mietin tänäänkin bussipysäkillä, kuinka vesisateinen lumen lähtö eroaa tavallisesta lumen lähdöstä, jolloin se on kaunista auringon lämmittävää lumen sulamista eikä viemäriin valuvia vesinoroja ja harmaita päiviä.




Ennen vuoden vaihtumista tuli hankittua lempijoulukukkani Amaryllis kauniin valkoisena. Tällä hetkellä se on todella kukoistava, ehkä voisin napata siitä uudenkin kuvan. Kuukausi sitten IKEAsta hankittu bambukin on tehnyt sen verran juuririhmoja, että sen voisi istuttaa multaan.

Uudenvuodenaattona söimme ja joimme hyvin. Prosecco toimi juhlakuohuvana (vaikka onkin valkoviini, se oli meidän Crystal) ja varsin ihana juoma oli miehen itsetekemä Irish Coffee. Kokeilin myös Caribbean coffeeta eli Rum Negrita - rommilla tehtyä, mutta Irish Coffee on aina Irish Coffee.
Syötyämme ja juotuamme ja puettuamme itsemme hienoiksi lähdimme bussilla körötellen kohti Helsingin keskustaa. Jatkoimme Kampin kohdalta kohti Senaatintoria, mutta mitä lähemmäs toria pääsimme, sitä enemmän väkeä ilmestyi tielle emmekä päässeet ollenkaan Senaatintorille asti, koska se oli ihan täynnä, 30000 henkeä oli kuulemma sinne ängennyt. Jäimme siis ihastelemaan satamatorille raketteja, joita näkyi kaukaa ja jotkut olivat kyllä ihan liian lähelläkin. Raketteja riitti ja riitti vain, koska Helsingissä saa julkisesti ampua myös omia raketteja kaupungin alueella. Olen tottunut Turussa ja Kaarinassa siihen, että jossain pellolla saa ampua pieniä raketteja, mutta kaupungilla on aina se kaikkein hienoin esitys ja isoimmat raketit. Oli kyllä mukava seurata vuoden vaihtumista lämpimässä kainalossa.

Mitä tältä vuodelta sitten toivon? Elän päivä kerrallaan ja nautin hetkessä elämisestä. Yritän toki hymyillä paljon enemmän ja harrastaa enemmän liikuntaa ja päästä sokerista eroon edes jonkin verran. Aloittaa puhtaammat elämäntavat. Aloitan uuden työnkin kolmen päivän päästä ja vähäsen alkaa jo jänskättää.


Loman ajan on tehty suurimmaksi osaksi juuri sitä, mitä lomalla kuuluukin tehdä eli ottaa rennosti. Tänään kävimme keskustassa, koska halusin löytää englantilaisen kaupan ja kävimme muutenkin kiertämässä ja ihastelemassa lautojakin ja lasketteluvaatteita sekä syömässä.

Harmillista on, että Helsingin LittleBritain Corner Shop on lopettanut toimintansa täällä. Turussa se on edelleen, mutta on vaikea käydä Turussa silloin, kun se kauppa olisi auki. Olihan Behnford'sissakin jotain, mutta aika suppea valikoima silti. (Behnford's saattaa olla aika vaikea löytää: se sijaitsee citykäytävällä Stockmannin puoleisella sisäpihalla, Stockmannilta tullessa citykäytävälle pitää kääntyä oikealle, se on kulmassa.) Löysimme kuitenkin Shortbreadia, KitKatia (jota jostain syystä ei enää suomalaisissa kaupoissa myydä), Butterfinger-patukan ja Reese's-keksejä maistiaisiin. Harmillista, kuinka paljon siellä olisi voinut olla esim. Aeros-nimistä tuotetta ei ollut ollenkaan, eikä ainuttakaan teetä (siis englantilainen kauppa, joka ei myy teetä?)

Shortbreadia maistoimme jo ja siinä maussa on jotain kumman tuttua kyllä. Kerran yksi Lontoossa asuva ystäväni toi pussillisen voikeksejä, jotka olivat paaaaaljon parempia kuin nämä ja olen hamuinnut niitä siitä asti.

Pitää vain joku päivä lähteä Englantiin ja nähdä oikeasti, mitä englantilaiset kaupat pitävät sisällään terveisin englanti-manatic :P Ei maar, kyllä oikeasti eri maiden ruokakulttuurit kiehtovat todella paljon - varsinkin sen jälkeen, kun on alkanut seuraamaan Emmy eats - sarjaa, joissa Emmy-niminen Amerikassa asuva japanilainen saa eri maista tuotteita, yleensä makeita tuotteita ja maistelee niitä. Siis aivan ihanaa olisi olla samassa asemassa kuin hän! Laitoin viime blogin loppuun yhden hänen videoistaan, mutta löytynee ihan youtubesta merkillä emmymadeinjapan.


Kiikutimme keskustasta tullessamme Ben&Jerry'siltä uuden maun mukanamme ja se herkullinen jäätelö katosi massuihimme tänään leffaa katsellessa. Nyt voisi kokeilla, miten luonnistuu pelihahmon nimeltä Ratchet piirtäminen. Olen pelaillut lomalla, kukapa ei.

P.S. Kampin K-Marketissa on sellainen englantilainen pieni nurkkaus (saisi olla paljon isompi) samalla käytävällä kuin keksit ovat, jos mielitte englantilaisia herkkuja. :) Helsingissä on keskustassa myös japanilainen kauppa, mutta siitä lisää sitten, kun sinne asti ehdin.

See ya later, alligators! Ja hyvää alkanutta vuotta!

~ Lilja Lumi

P.P.S. Tuli muuten vuosi blogin kirjoitteluakin täyteen ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...