maanantai 22. joulukuuta 2014

Mutakakkua ja piparileivontaa

Heisulivei!

Eilen sunnuntaina tuo toinen puoliskoni täytti yhden vuoden lisää, joten leivoin hänelle syntymäpäivän kunniaksi mutakakun - elämäni ensimmäisen. Ja tuli hyvää! Kahdessa päivässä kakku oli hävinnyt pöydältä parempiin suihin ja tiskejä tiskattu ahkerasti.


Mutakakun ohje:

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
1 levy (150-200 g) tummaa suklaata (esim. panda/taloussuklaa)

* Mittaa kuivat aineet kulhoon (ei sokeri) ja sekoita keskenään.
* Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita.
* Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan.
* Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20 min.
* Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi".
* Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.

Syötiin kakku lämpimänä oatly-vaniljakastikkeen kanssa. Ideana oli laittaa kakun päälle tähtisädetikkuja, mutta olivat mokomat sellaisia suutareita, että lopettivat räiskymisensä puoleen väliin ja palohälytin alkoi soida.




Kuvasin vähän tiitiäisiä


Kampissa





Lähdimme hetken rentoiltuamme keskustaan bussilla ja kohti Senaatintorin joulumelskettä. Kadut olivat liukkaita ja tuuli puhersi, eikä sieltä oikein mitään löytynyt, mutta tulipa käytyä. Talsimme takaisin ja Stockmanniin. Söimme Classic Pizzassa pizzat nälkäämme ja jatkoimme ruokakaupan puolelle. Kotiuduttuamme pikaista siivousta ja yksi ukkelini kaveri tuli käymään. Iltaa istuttiin pelaten ja mutakakkua syöden.



Tänään käytyämme kirjastossa ja kaupassa saimme aikaiseksi tiskata, imuroida ja siivota, jonka jälkeen päivän projektin pariin...



 

 

 



eli PIPARKAKKUTALON! Piirsimme viivottimella ja pizzapyörällä seinät ja katot ja leikkasimme ikkunareiät ennen paistamista. Koristelimme ja liimasimme yhteen. Hieno tuli! Eikä voi syyttää mielikuvituksen puutteesta, koska ruskeat ympyrät katolla tosiaan ovat Cheerios-muroja :D



Sain aikaiseksi vihdoin laittaa jouluvalotkin. Huomenna matka taittuu kuitenkin Kaarinaan äidin luokse, mutta ainakin tuli laitettua ja piparitalo ja joulusiivous tehtyä. Lovin this! :)




Tänään myös satoi lähes koko päivän. Aiemmin säätiedotuksessa mainittiinkin etelä-suomen kietoutumisesta lumivaippaan. Pitää aamulla vain lähteä tarpeeksi aikaisin, että saa auton kaivettua lumen peitosta. Huomenna siis uutta työsopparia tekemään :) Ja sitten pakkailua ja Kaarinaan. 

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...