lauantai 4. kesäkuuta 2022

Asuntoesittely


Nonih, lupasin asuntopostauksen, joten teen kuulumispostauksen myöhemmin tänään taikka huomenna. Nyt ollaan matkalla kohti Turkua, mutta ensin käymme hakemassa auton osan jostain päin. Sitten olen sopinut tapaavani yhden ystäväni kahvittelun merkeissä.

Tämä kuva siitä, kun purkasin kahta viimeistä laatikkoa, jotka tosin olivat ensimmäiset laatikot, jotka tuotiin asuntoon. Löysin tavaroita, joista osan vein kierrätyspaikalle, mutta kolmesta kysyin, josko ne eräälle ystävälleni kelpasivat, joten tiesin ainakin niiden päätyvä  hyvään käyttöön. Joskus saan tavaroita, joilla en itse tee mitään, mutta jos saan annettua ne käyttöön  niin olen iloinen. 


Yhtenä aamuna viime postausta rustatessa keittiön pöydän äärellä, jossa pöytähommia teen. Tosin syön mieluummin olohuoneen sohvalla matalan pöydän ääressä, kun tuli siihen totuttua. Joskus kyllä on syöty keittiönkin pöydän ääressä. Useimmin työaamuina syö kahvia ja hörppää puuroa välissä toimitellen muita aamutoimia.


Makuuhuone ja eteinen, jossa  näkyy valoa tulevan makuuhuoneesta. Luovuin tosiaan omasta 120cm sängystä ja annoimme 140cm levyisen sängyn lapsuudenkotiin. Vuokraemäntä jätti oman 160cm levyisen sänkynsä meille ja siinä on ollut kyllä tosi hyvä nukkua. Tietokone tuli makuuhuoneeseen, ei sille olisi ollut muualla tilaa. Makuuhuoneesta löytyy vaatekomero.


Vessa on pieni, mutta ihan sopiva käyttöään varten. Sauna olisi toki kaikkein  parasta, mutta kaikkea ei voi heti saada.

Toinen kuva on keittiö ovelta päin. Keittiö on erikseen ja siitä saa oven kiinni halutessaan. Siellä on oikealla jääkaappi-pakastin, sen vieressä siivouskaappi sekä syvänne pöydälle, jossa on kaapisto yläpuolella. 
Ikkuna näyttää etupihalle, mutta neljännessä kerroksessa ei pahemmin pihaa tarvitse katsoa  vaan näkee puita. Keittiössä on paljon kaappitilaa, mutta kaikkiin sai jotain lykättyä, tosin yksi leveä ylälaatikko kaivannee vielä jotain erityistä omaa, nyt siellä on tilpehööriä.
Keittiöstä löytyy mikro, pyykinpesukone, astianpesukone sekä pesuallas ja eräänlainen metallinen kuivaustaso sille tiskille, mikä ei mene koneeseen. 
Eka asunto ikinä, missä en ole nähnyt astiankuivauskaappia, joka on btw myös suomalainen keksintö. Jossain sanotaan, ettei olisikaan suomalainen keksintö, mutta suomalainen patentti astiankuivauskaapille oli 175 vuotta vanha vuonna 2017 eli tänä vuonna 180 vuotta vanha keksintö.


Olohuone laajakulmalla. Sohva, sohvapöytä, kirjahylly etc.


Sohvan päällä nököttää puhveli muoveissaan, kun sille ei ole vielä keksitty sopivaa paikkaa. 

Keittiön kaappitasolla on mikro, alhaalla, pyykinpesukone, astianpesukonekone ja kuivaustaso sekä kahvinkeitin. Nalle takana pitää huolta oliiviöljypullosta. Vieressä pari kuoharia, joista en tiedä, mitä niillä tekisi. 


Keittiön pöytä lähempää. Jääkaappi magneetteineen. Kiinnitin seinään tarrakoukut ja niihin keittiöpyyhkeet. Pyykkikori on siivouskaapin edessä. Kaapissa majailee imuri.



Keittiön pöydän taso laajemmin. Tehosekoitin ja vedenkeitin siellä nököttävät. Tykkäsin asuntoesittelyssä eniten tästä keittiöstä. Uudistettu kymmenen vuotta sitten. Kauniit kaapistot. Vanhempi keraaminen hella nupeilla. Uusi oppiminen siinäkin, että nämä ekat levyt lämmittävät kovempaa - ovat kuulemma nopeaa paistoa varten - ja takana olevat hitaammin. Liesituulettimen saa vedettyä esille halutessaan.



Olohuone: tv-taso, tv, sohva, tuuletin, matto, sohvapöytä. Takana parveke, ehdottomasti lasitettu, melko pieni, mutta voi siellä oleilla. Mietin sinne pientä pöytää, mattoa, kivoja kukkia. Nyt vasta pyykkiä kuivatettu ja nallea tuuletettu pölystä. Ekassa kuvassa ei näy, mutta trampoliinista ja hula-vanteesta vasemmalle on komero, jossa säilytetään ulkovaatteita.
Trampoliinin kohdalla oli ensin kirjahyllykkö, kunnes siirsin sen vastapäiselle seinälle satuttarn varpaani. 


Kirjahyllykkö lähempää. Mummin maalaamalle taululle ei ole löytynyt muuta paikkaa, joten se toistaiseksi päivystää kirjahyllykön päällä.


Keittiössä hellan päällä on maustekaappi, johon päätyivät karsittu teevalikoima sekä mausteet.


Kierrätyskatoksessa on kattavasti eri laatikoita kierrätettäviä  varten, myös pattereita varten. Kierrätyshuoneessa on myös ota&jätä - hyllykkö (huippua, mutta vaatteille pitää löytää oma piste), mistä olen löytänyt pari kirjaa ja  jonne olen vienyt hyvälaatuista tavaraa, josta joku on ottanut omakseen. Sekajäte menee erikseen ulkona olevaan isoon Jätepuristimeen. Ulkosalla on myös elektroniikkaromun keräyspiste, jonka joku ystävällinen aina tyhjentää aika ajoin.

Sellainen asuntoesittely. Ja kierrätys on pop! Vieressä on ihana metsä, lyhyt kävely töihin menevään bussiin. Keskustaan menevä bussi lähtee 50 metrin päästä ovelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...